Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho se léčí opar na rtu?

Od: krkovicka* odpovědí: 16 změna:
Dobrý den.Jiz třetím den mam obr opar od koutku po půl horního rtu.Naplaste se odlupuji, neboť je víc do pusy.Cucam pres brcko a zákon schválnosti je že se do nej vždy píchnu vidlickou.Každý ráno dole sebe laduji B Complex.No co si budem povídat...až potkáte v Praze někoho podobnyho k Rockymu Balbou tak to su ja :D
Jako mála jsem na nej trpěla celkem dost a kolik krat se mi zahojil až po týdnu a něco.Nesnesitelně to bolí, trha v tom, jsem podrážděná, pro okolí si připadám nehezka.Vždy.jeden za zimu a dost.Co víc pro to udělat? Navíc mam práci kde je styk s lidmi.Psychicky me to otravuje.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, "krkovičko". Na opary netrpím, ale nabízím info z netu, jestli Vám to pomůže. Hlavně mne zaujala ta strava, mohlo by to pomoci.:

Možnosti léčby a prevence

Masti: s obsahem acykloviru (Herpesin, Zovirax), pencikloviru (Vectavir) a tromantadinu (Viru-Merz).

Náplasti: Compeed _ hodí se spíše na menší a méně rozsáhlé opary, rána se však hojí rychleji.

Tablety: Herpexin _ doplněk stravy ve formě tablet s obsahem aminokyseliny L-lysin a zinku se hodí při potížích i k prevenci a k snížení recidivy oparů.

Pomocníci z přírody: Tea tree olej, konopný olej _ je nutná častá aplikace zhruba každou hodinu.

Pokud často trpíte opary, měli by jste zvýšit příjem některých důležitých látek v organismu. Posílíte imunitní systém a snížíte pravděpodobnost recidivy oparů.

Jako velmi účinná se jeví aminokyselina L-lysin, která potlačuje růst HSV-l, je-li užívána vnitřně. Hlavní účinek odborníci spatřují v tom, že L-lysin působí proti argininu, který podporuje růst herpetické infekce. Ačkoliv se vědci zaměřili především na normální opary (herpes simplex), je velmi pravděpodobné, že lysin je užitečný i u pásového oparu (herpes zoster). Dávkování: 1000 _ 3000 mg.

Zinek pomáhá posilovat obranyschopnost proti infekcím, působí příznivě při kožních obtížích, pomáhá při defektech ústních koutků, zlepšuje celkový stav pokožky. Dávkování: 10 _ 15 mg.

Lze rovněž používat přírodní produkty s propolisem, heřmánkem, echinaceou, meduňkou, měsíčkem anebo arnikou. Krémy je potřeba použít už při prvních příznacích svědění či pálení. Výborným pomocníkem mohou být i echinaceové kapky užívané vnitřně.

Vitamin C a flavonoidy jsou velmi účinné antioxidanty. Podporují imunitní buňky v boji proti infekci.

Pro lokální použití se hodí také vitamin E (nejlépe olej, mast), který napomáhá hojení a regeneraci tkání.

Strava léčí

Vhodnou stravou můžeme potíže zmírnit. Během infekce je dobré zaměřit se na potraviny s antivirovými účinky, jako např. česnek, cibule, celer. Čerstvá zelenina obsahuje hodně potřebných vitaminů a antioxidantů. Vyhnout bychom se naopak měli dráždivým výrobkům, jako je např. kakao, káva, čokoláda, bílé pečivo, ořechy, cukr.

muz

Měl jsem popraskaný horný ret od průvanu, čim víc jsem si ho olizoval, tím víc mě bolel... vypadla jsem jak kačer po 5-7dnech. Nakonec jsem si ho parkrát během dne potřel ,,MMS,, a cirka behem 1.dne v pohodě. MMS mi pomohlo, trpěl jsem před tím jak kůn hlavně na průvanu. Pokud nevíte co je ,,MMS,, obecně to likviduje patogeny, je to silnější než peroxit a přitom to nenapada zdrave tkaně.

colombo*
hodnocení

0x

S oparem jsem si taky vytrpěl hodně.

Asi před dvěma roky jsem v lékárně našel čirou mast na opary (název Herpclair). Tato mast je ideální na malý opar v počáteční fázi (malé pupínky, první pálení pokožky).

Dále jsem vyzkoušel přírodní mastičku, která ale u nás nejde koupit. Její název je Lomaherpan a já ji kupuji v Rakousku v lékárně.

To co máš ty, může být pásový opar - tento opar je nebezpečnější, protože zasahuje větší část kuže a "kopíruje vedení nervu". Rozhodně zajdi k lékaři (nebo za odborníkem na kožní) . Nejsem si jistý jestli ti dokážou pomoct, ale aspoň získáš informace.

Já běžný (malý) opar léčím většinou 7 až 10 dnů.

Pásový opar jsem měl jednou, když jsem na kole za jeden den ujel 200km. Ten jsem ale léčil asi 3 týdny.

krkovicka*
hodnocení

Pasovy opar na rtu? Děkuji zitra hned ráno skočím do lékárny pro ten “Ryboflavin“? do toho ještě se mi udělal aft *plac*

colombo*
hodnocení

0x

Ještě jsem zapoměl toto:

Vitamíny určitě ano, ale místo B-komplexu já užívám Riboflavin.

majorka*
Já bych naprosto souhlasila s "colombem",jen mám ty zkušenosti,že u mě trvá opar 7 až 10 dní ať už ho nějakým způsobem léčím,nebo nikoliv. Za týden uschne,sloupne se a za tři dny se zacelí.
krkovicka*
hodnocení

Nejhorší na tom je, to vydržet :( zkusila jsem alpu, betadine a compeed/ten jediný zmírní cukání, jenže pak chodim jak kacena s pusou vyspulenou neboť naplast jinak sleze. ;)
majorka*
A teď si představte,když se tohle stane někomu,kdo se tím třeba živí. A taky to prostě musí vydržet. Spousta věcí v životě se musí prostě tzv."odžít":)) To abychom to neměli na tom světě tak jednoduchý:)

muter*
hodnocení

0x

Mazat framykoinovou mastí, zmizí do 1dne..

haanja
hodnocení

0x

Ahoj, když trpíš na opary, je nejlepší si např. zoviraxem mazat pusu preventivně, protože jak jednou opar máš, latentně tam máš ty viry. Takle je vybiješ a máš pokoj. Obě s mojí snachou jsme na ně trpěly a tohle nám pomohlo tak, že skoro nevím, co opar je. prostě mazat třeba denně- a máš pokoj.

klokanka
hodnocení

0x

nikdy jsem opary neměla. až poslední dva roky je mám každou chvíli. když jsem se doktorce zmínila o náplastech tak se zděsila. akorát ten opar mokvá a zvětšuje se. mě pomáhá brát B complex a zinek. k tomu mám mastičku Cicaplast, udělá jakoby film a díky němu nelepí, a opar mám během 4 dní pryč

katts
hodnocení

0x

Z dlouhodobého hlediska ten B-komplex zabírá, též jeho obdoba pangamin. Pokud je to imunitního charakteru, tak doporučuji preventa, wobenzym nebo echinaceové kapky či tablety. Z mojí zkušenosti zabírají právě náplasti Compeed. Teď jsou dokonce někde v akcí denní a noční v jednom balení, viděla jsem v některé internetové lékárně. Každopádně redukují to nepříjemné svědění a bolesti (kdyby to ukrutně bolelo, tak jsem dávala i mezokain, ale ten je jen na předpis) Náplasti musíte vyměńovat, pokud se odlepí dáte další, pak dáte ještě na noc a hojení to opravdu urychlí uvidíte, přeju rychlé uzdravení a do budoucna už žádné takovéto nepříjemnosti ;)

krkovicka*
hodnocení

Děkuji za radu.K dnešku mam jen strup který sem tam praskal.Teď už je to v pohodě, ale i tak vaše cenné rady pomohou ostatním. *slunce*

pettulinka
hodnocení

0x

Kup si Cannadent sérum, obsahuje konopný olej a teatree olejíček, opar ti už po pár namazání začne vysychat, pak seschne úplně a začne se hojit. Dá se koupit v malém i větším balení, zkus třeba pro začátek to malé a uvidíš, stojí okolo 60Kč a vždycky zaručeně pomůže :)

martink*
hodnocení

0x

Mě se osvědčily ty náplasti, dávám je na noc a ráno je vždy o pozání lépe.

ala1970*
hodnocení

0x

Mně většinou zmizne po 4 až 7 dnu lečení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]