Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit koutků

Od: nikolkaa odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, už más asi tři týdny koutek a nevim jak se ho zbavit. Už jsem zkoušela mastičku, ale ta mi moc nepomohla. Neznáte někdo nějaký domácí recept na to?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

polinek*
hodnocení

3x

,nečte se to moc lákavě ,,ale ušní maz je výborná dezinfekce pomůže...Nakonec je váš...

ahasver4*
hodnocení

2x

Myslíte-li koutek u úst,já to řeším Francovkou...Sice pálí ale pomáhá...:)

doplněno 13.02.12 13:59:

Jó,babička mi vlastně vždycky říkala,jez droždí!:)

doplněno 16.04.12 13:47:

A ještě jedno doplnění..Posledně se mi udělal,snědl jsem půl koše kiwi a druhý den to bylo ok...:)

Ťupnout na noc trochu zubní pasty, koutek se zatáhne.

doplněno 13.02.12 13:03:

Jinak zvyšte přísun vitamu B, protože bolavé koutky mohou značit jeho nedostatek v těle.

Ten bod je hlavně za to droždí, s francovkou nemám zkušenosti. Droždí je vitamin B

fran
hodnocení

0x

...Ale jakou mastičku - není mastička jako mastička. Zajděte do lékárny pro BOROVOU mast, pomůže na opar a koutky (tedy mě pomáhá). Nejdřív conejvíc vydesinfikujte a vysušte koutek nejlépe čistým lihem a potom dejte mast, třeba každý den jenom ráno. Je to tradiční stará mast. Pokud nepomůže, jenom dezinfikujte, koutky se snad ztratí.

flip
hodnocení

0x

Také se mi nedávno udělal, nemilá věc :)

V lékárně mi poradili tabletky Riboflavinu (3x denně tabletka po jídle) + mast Fungicidin (mazat 2x denně) - cena cca do 100,- . A funguje to ;)

diskac
hodnocení

0x

Taky pomáhá se nelíbat!

micina*
hodnocení

0x

na doporučení lékaře jsme koupili toto lekarna.cz/... Prasklé koutky se po ní opravdu rychle zahojí

sisinka*
hodnocení

0x

Praskle koutky? Chybi Vam vitamin ,,B,,

hodnocení

0x

Může to být nadostatek vitamínů B, ale nevím kterých. Může to být i ifekce. Dá se to chytit z hrnku nebo lžíce. *cert*Jednou nás ze špitálu všechny pouštěli domů s koutky. Dali nám takovou maličkou mastičku. Ta pomohla. *jasne* Ten maz z ucha, jak píše Plinek je pravdou :D

hanca*
hodnocení

0x

V lekarne jsem si koupila masticku a jmenuje se KOSMÍN,je primo na opary,koutky,rozpraskane rty,na odreny nos po ryme..Doporucuji

hodnocení

0x

Náš domácí recept skoro na všechno-koutky,pupínky,opary,štípnutí hmyzu,záděra u nehtu,svědění,např.u popraskaných hemeroidů-ale v tomhle případě to fakt pálí a štípe pár chvil nehorázně,ale opravdu to pomůže... velká Lesana-zelená Alpa,asi 35,-40,- Kč a do ní naházet tak 30-40 hřebíčků-koření,né železné! *smich**smich*,nechat louhovat tak 2 dny,občas protřepat,bude to tmavě hnědé.Já to necedím,nechávám je tam.Je to přírodní antiseptikum,vysušuje,hojí,mazat často,koutky se rychleji slíznou.V první chvíli to dost štípe,ale během chvilky přestane.V naší rodině je v každé domácnosti vždy po ruce 1 lahvička.Nekazí se to,mám to i přes rok,do vypotřebování.Dcera si s tím potírala i akné a zlepšilo se jí to velmi.

des*

Rozmíchat kostku kvasnic s medem a zbaštit,vypadá to hrozně ,ale funguje.Preventivně pojídat,je to dobré.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]