Nejste přihlášen/a.
Ahoj, skoro dva roky jsem veganka.Jenže mám pár věcí kožených- zimní boty, pantofle a pásek od hodinek.Mám je z doby, kdy jsem ještě vegan nebyla.Nevím, co s něma mám udělat.Problém je, že je mi teprve 14 let a nemohu se moc sama rozhodovat.Kdybych ty věci vyhodila, tak zvířatům stejně nepomohu, nikdo ze známých je nechce a tak mě napadlo, že bych je třeba někomu prodala.Jenže moje máma mi zakázala s něma cokoliv dělat.Musím je donosit.Až pak si budu moct koupit nekožený.Je mi z toho špatně.Když si představím, co kvůli tomu ta zvířata vytrpěla...A navíc se na mě všichni kvůli tomu dívají jako na blbýho pózéra.Ale já to myslím vážně!Chci zvířatům pomoct.Jenže takhle se se mnou normální vegani nebudou ani bavit.Vždyť je to směšný!- vegan s koženýma botama!Co mám dělat?Co byste si o mě pomysleli?Budu divná, když je donosím?
Byla by jich škoda, radši je donos. Tomu zvířeti už stejně nepomůžeš, akorát by vyšlo nadarmo.
A jestli máš tak ráda zvířata a přírodu, tak radši třiď odpad, šetři energie a choď pomáhat třeba do útulku. Veganstvím toho moc nezachráníš. Kdyby krávy a jiná zvířata nebyla chována pro to, pro co chována jsou, nechoval by je nikdo a vyhynuly by už dávno... Větší týrání zvířat jsou podle mě třeba býčí zápasy.
Kůže se prostě nosila, nosí a nosit bude. To norkové kožešiny jsou přepych...
Ahoj. To, že jsi veganka, bylo jistě Tvoje rozhodnutí. Nemůžeš očekávat od rodičů, že se budou situaci podřizovat tak moc a poběží Ti honem koupit nové boty. Není směšné to, že jsi vegan a nosíš kožené boty. Směšné by bylo od druhých chtít, aby se tomu podřídili za dne na den, nemyslíš? Až si budeš vydělávat na jídlo, oblečení i boty, bude to o něčem jiném prosazovat si svůj styl ve všech směrech. Určitě zvířatům neublížíš přece tím, že donosíš kožené boty. A ani jim tím neprospěješ. Tak vezmi rozum do hrsti! To je můj názor.
Musím se vždy smát když vidím ochránce zvířat v kožených botičkách a bundách¨, v ruse držící svačinu-chleba a řízek. Veganství považuji za nesmysl a pózu. Fakt si myslíte, že nějakému zvířeti pomůže když zrovna vy přestanete jíst živočišnou stravu? Já se jí vzdát nehodlám a semnou spousta dalších, nehodlám likvidovat kvallitní koženou obuv a kožené bundy jen proto, že je to zrovna teď IN. Je vám 14 let a pokud rodiče vegani nejsou tak vás jistě někdo přesvědčil (že by nová láska?), až příjde další co bude vyznávat třeba budhismus tak patrně změníte víru, že? Zkusit se má všchno, zkoušejte až na to budete mít. Já být vaší mámou tak vás od toho budu zrazovat ale když budete plnoletá a výdělečně činná tak choďte v létě třeba bosa a jezte kořínky co si sama natrháte.
Jedna zabita krava je pro planetu mnohem mensi zlo, nez vyroba umelych hmot, z kterych se pak delaji vyrobky z "eko" kuze. Ja osobne mam jedny kozene boty uz 10let, jak dlouho asi vydrzi ty umelohmotne? A jak to bude s jejich likvidaci? Takze noseni nekozenych umelohmotnych vyrobku ublizi planete a tim i zviratum mnohem vic, nez jeden zabity kus dobytka.
Promiň, ale napíšu svůj názor. Celé veganství mi přijde směšné, ne vegan s koženýma botama. Jak je napsané úplně nahoře, přijde mi to také jako póza, aby byl člověk odlišný. Jaké zvíře tím zachráníš? Jak jim tímto pomůžeš? Nijak. Jejich kůže dodávaná na boty, pásky atd. se používá až po smrti zvířete. Ti, co chtějí zvířatům skutečně pomoci, dělají trošku něco jiného. Já sice neuznávám kožichy a kožešiny, ale tam jde opravdu o zabití vzácného zvířete kvůli nesmyslu (drahá luxusní kožich), kdežto kvalitní kožené zimní boty beru jako důležitější věc než kožich pouze pro parádu.
Nehledě na to, že darmo poukazovat, jak člověku nesvědčí absence živočišných výrobků.Vůbec ve vývoji. Beru ještě vegetarinány, co jí vejce, mléko apod. Vegany a fruktariány ale fakt nechápu.
Až se budeš živit sama (nebo budeš dospělá), tak si nos cokoli. Ale pokud ti je pořídila máma a nechce, abys je dávala pryč, tak to respektuj.
A pokud žiješ podle toho, co si o tobě budou myslet ostatní, jak to asi vypadá a tak dále... tak se prober. O tom život není.
Dobrý večer!
Je smutné, kam se poraďte dostává. Nemuselo by tomu tak být, kdyby někteří rádoby rádcové nemuseli chtít stále něco psát. Veganství a podobné životní směry jsou o lidské filozofii, to není jen nejíst maso. Je to mnohem hlubší, prosím vás zdržte se svých komentářů, moc děkuji.
Pro zadavatelku, podívej se.. Vem to tak, že výrobky z kůže, které teď máš nejsou z tvé vůle a není potřeba se tím trápit. Prostě je ber jako fakt a ten nezměníš. Můžeš je vyměnit za bavlněné. To by maminka jistě pochopila. Když ne, tak je donosíš Bizon
Kožené boty by bylo asi to poslední, co by mě ve tvém případě trápilo. Bohužel, člověk je od přírody masožravec a tak jsme se vyvinuli. Nejíst ve tvém věku tolik potřebné živočišné proteiny, je docela hazard. Může to mít nepříznivý vliv na tvůj tělesný vývoj. Nejsem zastáncem žádného směru, jsem spíše všežravec. Nemůžu si pomoct, ale nikdy jsem neviděla zdravě vypadajícího vegetariána. Všichni byli velmi hubení bez jiskry v oku či červeně ve tvářích. Pokud nejíš "zvířata", musíš nutně do sebe některé látky dostat v potravinových suplementech. A to je pouze CHEMIE. Myslím si, že tělo neošálíme a z potravy si bere to, co potřebuje. Pokud se mu něčeho dlouhodobě nedostává, někde se to musí dříve či později projevit. Chápu, že se moderní věda přiklání ke zdravějšímu způsobu života, ale ani i ten se zcela nezříká masa v jídelníčku.
Asi bych si o tom popovídala se svojí lékařkou a zeptala se, jaká rizika takové rozhodnutí může mít v tvém věku.
Ahoj, jestli jsi od 12ti veganka, tak Ti fandím a máš můj obdiv Asi nemusím zmińovat, ale nedá mi to - dej si pozor na jídelníček!
Jak říkáš - to, že věci vyhodíš, nikomu nepomůže. Jak se na Tebe koukají ostatní je jejich problém - důležité je, aby jsi tama sama věděla, co proč děláš, stála si za tím a dokázala si to obhájit. Jsem vegan a klidně bych se s Tebou bavila
Zkus rodičům vysvětlit, jak moc je Ti to nepříjemné a jak moc Ti to vadí. Když si koupíš nový pásek na hodinky tak si toho ai nemusí všimnout, ne? Pokud Tě nepochopí a Ty nemáš peníze na to koupit si boty nové, nezbyde Ti, než to vydržet. A veř mi, že nejsi jediný vegan, který donáší kožené věci nebo si omylem koupil něco z kůže Nikdo není dokonalý...Držím palce!
vimeo.com/... stručně! ty boty urcite donos,už jen z ekologickeho a ekonomickeho duvodu.ten odkaz co sem ti sem dal ti doda silu a směr! A jednoznačně ti držim palce!
Ahoj, také patřím mezi veganky a nyní jsem náhodou objevila nové vzory veganských bot americké značky EARTH. Minulý týden jsem si je objednala na www.arno.cz a za pár dnů mi dorazily. Jsem nadšená, proto kdo shání tento typ obuvi, mrkněte na tento eshop. Šárka M.
To si delas legraci ne? Taky jsem se dival na tve uvedene boty a zadne veganske jsem nenasel.
doplněno 20.02.12 14:55:Tak pardon.
Nasel. Sama umelotina. To je mozna jeste lepsi. Vis jake naklady, kolik splodin a odpadu a ruzne ekologicke zatezi vznika pri vyrobe umelych bot?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.