Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám odstáté uši a na operaci se bojím jít. Mám jít na ples a pokaždé chodím s rozpuštěnými vlasy aby uši nešli vidět. Někde jsem četla že si holky lepí uši sekundovým lepidlem .. máte stím někdo zkušenosti? Nestane se pak něco?
jestli to vterinove lepidlo myslite vazne tak misto na ples vyrazte nekam do lecebny.
na odstate usi na stalo funguje jen operace a na kratkou dobu ruzne kosmeticke upravy u kadernika. nic jineho. rozhodne ne lepeni chemikaliema. to si je rovnou muzete seriznout nozem. zhruba stejne moudre
Obávám se, že těmi kosmetickými úpravami se myslí vhodný střih vlasů Sekundové lepidlo je nesmysl, přemýšlím, čím zdraví neškodným by se to dalo nahradit, ale nic mě nenapadá, i když něco existuje určitě, herci po sobě přeci lepí takových věcí kvůi natáčení... ale, po pravdě, jestli jsou ty uši přilepení schopné, tak to nemůže být tak zlé. Když si vezmu, jaké jsem měla za mlada plachťáky, ty by připlácnout nešly ani tím vteřinovým lepidlem a přitom to ani nebyly nějak extrémně odstálé uši
Hodně jsem nosila čelenky, takové ty úzké, decentní... Operace je opravdu z těch banálnějších, jen je pak otrava se spaním, že se nedá na boku nějakou dobu - ale to už je vážně maličkost
(A tehdá taky vyholovali pruh vlasů kolem uší, z dotyčného byl rázem skvělý Šošon. Ale to nebylo za pár dní vidět
) Ovšem jako u všeho se nemusí povést zcela dle představ. Malá myší přilehlá ouška po ní nebudou, často špička odstává maličko víc, než by byl ideál... chce si to rozmyslet, jestli to bude opravdu takový rozdíl. Ale obavy jsou sice pochopitelné, ale zbytečné
Přilepit si uši vteřinovým lepidlem je asi tak stejná blbost, jako je potřít kyselinou sírovou. Lepidlo Vám zničí nejenom kůži, ale nadělá i hluboké boláky. Vy snad myslíte opačným koncem. Abyste na plese náhodou neotěhotněla, nakapejte si vteřinové lepidlo taky mezi nohy! Nešetřete jím. A bude ochrana zaručená! Možná, že až do důchodu!
Teď už ale vážně: obě naše děti, jinak pěkné, zdravé a chytré, měly odstáté uši. A to víte, kamarádi bývají zlí a dávali jim to pořádně najevo. Zvlášť dceru to trápilo. Dala jsem je oba do nemocnice, děvče bylo ve 2. třídě. Syna jsem pak dala asi za rok. Lékař řekl, že je to hrozně jednoduchý zákrok, zvláště u dětí, kde jsou ještě všechny ty chrupavky měkké, že to vůbec nic není. Maličký řez za oušky, 2 stehy. 3. den šli domů. Asi týden nosili takovou čelenku z pérového materiálu, aby si ouška zvykla a pěkně přilehla. Dnes mají uši pěkné. Co je podstatné: Nevím, jak je to dnes, ale tehdy mi řekli, že do 18 let věku to dělají zdarma, po 18. roce pacienta už jde o kosmetický zákrok, který si pacient hradí. Jestli to tak platí dodnes a není Vám 18, utíkejte, ať to stihnete zadarmo. Jaga.
Hanisku, nemyslím si, že byl byl problém v uších. Myslím si, že je problém ve tvém pohledu sama na sebe. Ikdybys měla uši dokonalé, našla by sis sama na sobě něco jiného. Uvědom si, že člověk není věc. Třeba váza, která má tvar, materiál, barvu a já nevim co. Stojí a to všecko ji dělá vázou. Ale člověk je pěkný nebo krásný nebo ošklivý tím, jak se pohybuje, mluví, směje se, jak se obléká, voní, jak chodí a vůbec, jak se chová. Koukni se na modelky. Jsou krásné na fotkách, ale jsou nějak mimořádně krásné, když je potkáš? Když je vidíš v nějakém poblbaném VIP pořadu? Nemyslím.
Přestaň se na své uši dívat, neřeš je. Až potkáš toho pravého, bude tě milovat za to, jaká jsi. Ale rozhodně ne proto, že budeš vykládat a řešit uši.
Nech toho!
Na sekunďák zapomeň, a to hned teď! Poleptá ti kůži a špatně se dostává z rukou, natož z jemné pokožky na uších.
A operace se neboj, je to zcela banální zákrok, tuším v lokální anestezii. Podstoupilo ho už spousta lidí a jsou zcela spokojení.
Je to tak,uši se malinko "zapošijí" a za chvíli máte po problému,nestojí ta chvilka strachu za to?Než se trápit celý život,a přemýšlet nad účesy,aby uši nebyly vidět?Zcela jistě,když jdete k zubaři,tak máte strach jako Brno,a přežijete?
Na nějaká lepidla zapomeňte
To že je lepidlo blbost už víte, tak vám jen napíši, že mám pravé ucho odstáté hodně, problém to byl v dětství ale nebýt uši tak si posměváčci našli něco jiné. Pozděj jsem klidně nosila culík a ucho odstávalo věřejně, vdala jsem se s tím a doposud si manžel nestěžoval. Za mého dětsrví snad operace ani nebyly a pokud ano tak maminka to nepokládala za důležité. Dnes je to otázka peněz ale pokud je ta vada opravdu tak strašná, že vám narušuje psychiku tak jí platí pojišťovna. Přestaňte uši řešit, učešte si co vám sluší a užijte si ples.
Nestalo by se vám nic (pokud nebudete natírat uši vydatněji a nosit to tak často). Vhodnější by ale asi bylo lepidlo na paruky
nebo lepící páska na paruky www.topwigs.cz/pr/...
Zdravotně nezávadné a ouška vám to přilepí na dlouhou dobu
kr tím, že by se nic nestalo jste si jistý? Já viděla stehno, v podstatě propálená díra od vteřinového lepidla a to tam jen ukáplo klukovi když lepil míč. Rodiče s ním jezdili do špitálu na převazy 3 týdny.
Ano, jsem si tím naprosto jistá. Mnohokrát mi ukáplo na ruce při lepení něčeho. Vytvoří to na kůži bílý, tvrdý povrch, naprosto nebolestivé, pokud se neodstraňuje násilím tak sleze samo do druhého dne, naprosto bez následků.
Při tvrdnutí kyanoakrylátu vzniká teplo, ale ne takové aby propálilo díru do pokožky. Díru ve stehně ten kluk mohl mít protože mu aktivní rodiče strhli kalhoty na to stehno přilepené, ale i tak by měl spíš drobné povrchové zranění. Takže ta vaše historka je hodně přehnaná.
kr-jelikož jsem to viděla na vlastní oči tak si za tím stojím. Kluk měl krátké kalhoty a mezi nohama držel míč který lepil.
na vteřinových lepidlech bývá napsaný návod co dělat když už se připepíte. Nepanikařit, nestrhávat silou, ale namočit proudem vody a opatrně odlepit, případně vyhledat lékaře.
Trochu jsem googlila a zjistila jsem, že vteřinové lepidlo používají horolezci na lepení drobných poranění na rukách,
někteří lidé si jím lepí vypadlé zubní korunky. A používají ho dokonce i veterináři při zoochirurgii.
vterinove lepidlo se pouziva i pro pohotovostni uzavreni strelne rany, to ze "rozezre" pokozku je hloupost..
osobne jsem byl vterinovym lepidlem zapatlany uz na ruznych mistech.. od prstu az po bricho (taky mi ukaplo) a nikdy me "nerozezralo", ano odstranit ho neni zadna pr*** ale pri trose trpelivosti a premysleni i to jde..
vreinove lepidlo funguje na tom principu ze v okamziku styku s vlhkosti se spusti chemicka reakce ktera zpusobi zmenu vazeb mezi molekulami toho lepidla a promeni se v pevnou latku - puvod tepla.. To ze po ukapnuti na stehno by musel mesic na prevazy a rozezralo mu to kuzi.. to zni az sci-fi.. mozna se nejednalo o "vterinove lepidlo" ale nejake specialni supersilne svinsto na mice a podobne veci.. a nebo mel smulu a trpi nejakou zavaznou alergii na nejakou slozku vterinoveho lepidla a nebo buhvi kde k tomu prisel.
ovsem to nic nemeni na tom ze lepit tim svinstem usi k hlave je pekna kravina..bud si to nechte u doktora opravit nebo se s tim proste smirte.. tyhle "domaci zkraslovaci procedury" napachaji vic skody nez uzitku.. ale pokud vam nevadi ze budete mit kuzi na hlave poskozenou, podrazdenou, dostat zbytky vterinoveho lepidla z jemne kuze na hlave bude nejaka sranda, no tak smele do toho.. pokud vam to za to stoji.
doplněno 26.07.14 10:41:eheheh, ted jsem si vsiml ze reagujeme na 2 roky starou otazku :D
na nějaké lepidlo a operace bych hodil kládu. Taky jsem měl na škole odstávající uši. Jak jsem dorostl, tak se mi připlácly k hlavě samy od sebe. Můj někdejší švagr je lékař a má odstávající uši a jako dospělý chlap si je nechal si je operovat. Pak dva měsíce chodil s čelenkou jako indián a nakonec se mu ty jeho uši vrátily tam, kde byly. Radím neoperovat a nelepit a nepropadat zbytečným mindrákům. Si nevzpomínám, že bychom se jako kluci třeba v tanečních někdy holkám kvůli odstávajícím uším smáli. Právě naopak. Je to radost pohledět na pěkná holčičí ouška.
Já myslím, že pokud máte nějakou slabost, je nejlepší ji zdůraznit a nezabývat se tím. Podívejte se např. na pár modelek - spousta z nich má odstáé uši a patří mezi nejvyhledávanější (např. Iva Fruhlingová).
I já mám uši lehce odstáté - ne celé, spíš jen vršek boltce (prý vypadám jak slabší odvar Oldřicha Vlacha ) a nic z toho nedělám. Nosím culíky, drdoly i velké náušnice. Právě naopak - jsem ráda, že je na mě něco specifického
Ahoj, je mi 15 let, když jsem byla malá měla jsem hodně odstáté uši. Vadilo mi to jednak kvůli kráse,ale ze všeho nejvíce kvůli dětem co se mi ve škole posmívaly, každej na mě pořvával skřítku a smály se mi. Každý den jsem z toho byla zdrcená, chodila jsem domu s brekem a podobně. Až se rodiče rozhodly, že mě pošlou na operaci, na přišití uší. Nejdříve jsem se těšila že už se mi nikdo nebude posmívat. Když už jsem byla v nemocnici nesměla jsem den předtím pít ani jíst a večer mě odvezli po injekci do pozadí, na sál. Tam jsem chvíli musela čekat na lůžku, v tu chvíli to na mě všechno dopadlo a začala jsem se bát, rozbrečela jsem se. Hodná sestřička mě tam začala utěšovat. Pak už si jen matně pamatuji, že pro mě přišel pan doktor zvedl mě a přendal na operační lůžko, píchli mi druhou injekci do ruky na uspání. Pak už vím jen, že jsem se po několika hodinách probudila na pokoji, hlavu jsem měla kolem uší a na čele obvázanou. Chtělo se mi na záchod, hlava se mi trochu motala, ale vzládla jsem to . Celkem jsem v nemocnici strávila asi 2-3 dny. Asi týden možná 2 jsem musela nosit takovou čelenku přes hlavu, nejdřív jsem musela mít uši zalepené takovýma polštářkama a pak už jen čelenku. Stalo se to v roce 2010, kdy to bylo ještě do 10 let zdarma myslím. Nevím jak to platí dnes, určitě se to dá zjistit. Teď už je tomu 5 let od operace, jizvy se bezbolestně zahojily, uši nejsou přilehlé tolik k hlavě, malinko odstály, vypadají dobře oproti minulosti, je to vážně rozdíl, když se podívám na fotky
. Neměj obavy žádnou bolest nepocítíš
Jen vyndavání stehů je nepříjemné, ale vydržet se to dá. Rozhodně si myslím že lepit uši vteřinovým lepidlem je naprostá blbost...
Ahoj, běžně na žádná diskuzní fóra nepíšu, ale sám jsem byl v podobné situaci a také jsem se rozhodoval jak problém řešit. Je mi 32 let, takže už nejsem dítě...váhal jsem zda na otoplastiku jít nebo nejít... nějací chytrolíni totiž na různá diskuzní fóra psali story plné bolesti a bezesných nocí. Nakonec jsem se rozhodl a skočil do toho. Zákrok proveden včera t.j. 8.3.2012 - byl jsem u MUDr. Průchové v Plzni, přišlo to na 8500,- Kč. Paní doktorka super přístup, super šikovné ruce. Jako správný chlap jsem tam šel jakože tvrďák i když jsem byl posr.. strachy (stejně to paní doktorka i sestřička poznaly) ...ale...bolest vůbec žádná (ani ty injekce jsem necítil). Po operaci jsem si na radu paní doktorky koupil Ibalgin 400 rapid a dvě slupl, následně pak večer jednu před spaním. Moc jsem toho nenaspal, ale ne proto, že by to bolelo...spíš jsem pořád čekal kdy to začne. Dnes jsem byl na převazu...doteď o žádné bolesti nevím. Tedy samozřejmě to občas cítím, ale je to bolest asi jako malá facka přes ucho...víc nic. FAKT ... tak se neboj, nečti nesmysly a nestrestuj se jako já ... skoč do toho a uvidíš, že lepidlo nebude třeba. Hezký den Jakub
Dobrý den, já bych uši určitě vteřinovým lepidlem nelepila, ale mám osobní výbornou zkušenost s oboustrannou lepící páskou "tesa". Sama jsem tuto možnost využila na vlastní svatbě, kdy jsem si vlasy prvně v životě vyčesala a nikdo nic nepoznal! A od té doby ji používám stále častěji i denně! Koupíte ji běžně v krámě příkl. Globus. Je to měkká oboustranná páska, buď prodávají veliké klubo, nebo jen malé. Snad Vám moje zkušenost pomůže, vím jak se cítíte:o). Hodně štěstí.
dle mého názoru vypadají odstáté uši moc pěkně, jsou ozdobou svého nositele. Na světě je spoustu lidí kterým se odstávající uši moc líbí. Nejsou nudné ale naopak zajímavé, přilehlé uši má přeci většina populace. Mám sama uši mírně odstávající, ale kdybych je měla moc, nosila bych je spíš jako přednost. Kdyby vadily, je mnoho účesů, které uši zakryjí. Viděla jsem mnoho uší po operaci, většina z nich vypadá jaksi zlomeně, uměle, nepěkně. Přirozně odstáté uši se mi líbí víc
já měl hrozné trauma, že mám odstáté uši. Loboval jsem doma za operaci atd...amok z toho málem. Pak jsem to nějak přestal řešit a teď mě ani nepřijde, že bych je odstáté měl.
ohledně lepení: jsem slyšel o velmi zajímavém okamžiku, kdy v rozhovoru jednomu z účastníků se jedno ucho odlepilo a vystřelilo na svou přirozenou pozici. To mi přijde daleko horší situace než mít odstáté uši
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.