Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlk na zadku

Od: david85 odpovědí: 26 změna:

ahoj neco se mi udelalo na zadku mam vystrcenej konecnik a neco mi z nej leze tak 2 cm strasne to zapacha a to se meju treba 5 krat den neboli to jenom neprijemnej pocit a porad vlhko prosim pomoc dekuji

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj. To budou hemeroidy. Jděte k doktorovi.

doplněno 02.02.12 14:38: www.solnajeskyneletnany.cz/novinky/hemeroidy-hemoroidy-priznaky-a

hodnocení

0x

Info z netu: beltina.cz/...

Někdy můžete kolem konečníku nahmatat, případně vidět, více či méně bolestivé uzlíky , které jsou většinou měkké a jdou zastrčit zpět do řitního otvoru. Pokud je tento uzlíky nafouklý zduřelý a na dotyk výrazněji citlivý až bolestivý, jedná se zřejmě o trobózu (ucpání) žíly. To už je stav, který se můžete pokusit zvládnout sami, někdy vás to ale k lékaři jít donutí.
Návštěvu lékaře však neodkládejte. Ne každé krvácení po stolici nebo jiné potíže s konečníkem jsou hemoroidy. Může se jednat i o něco vážnějšího, což Vy jako laik neodlišíte.

polinek*

ten dotyčný nekrvácí!

doplněno 03.02.12 15:44:

je to defakto křečová žíla se zborcenýma stěnama. Když má člověk zácpu či lítačku ,tak některá zborcená strana vyleze a svěrač ji drží. Záleží v jakém to je rozsahu. Vesměs se to časem ustálí ,ale ne vždy. To vyhřezlé střevo je naplněné krví a stane se,že praskne a krvácí. Nemusí se hned jednat o operaci. Já preferuji dubovou kůru a čistotu!

hodnocení

0x

Kupte si mast a cipky- Faktu.Pokud nepomuze,hned k lekari.zvysena hygiena,sedaci koupele v hypermanganu,staci par zrnicek.s tim hypermanganem mi to poradili po gyn.operaci,vnitrn ivyplachy a supr,pisi proto,aby jste se toho nebal,ze vam radim neco spatneho.Pak bude jiste dobry Hrepik,dubova kura ,hermanek,neustale koupat a mazat.

hodnocení

0x
Chtělo by to do lékárny a koupit si třezalkovou mast, umýt konečník a co nečastěji mazat mastí, hlavně po stolici. Po této masti hemeroidy, které jsou venku, splasknou. Kupte si také Duphalac, umožní vám každý den vyprázdnění bez problému. Duphalac je bez lékařského předpisu v lékárně, používají ho v nemocnici, pro pacienty po operaci. Dubová kůra se používá na koupele konečníku.To je pro první záchranu.Tady jsou další dobré rady z netu: beltina.cz/... hemeroidů potravinovými doplňkyPředpokladem je, abyste doporučené doplňky užívali současně se stravou bohatou na vlákninu a zajistili si dostatek pohybu. Vláknina přispívá k většímu objemu stolice a zároveň ji změkčuje, takže snadněji odchází. Tělesný pohyb je důležitý k tonizaci svalů obklopujících žíly a podporujících normální pohyby stolice ve střevech.Na rozdíl od volně prodejných mastí pomáhají doporučené byliny a vitaminy posilovat žilní stěny a co nejvíce zmírňovat podráždění.Zkuste kombinaci vitaminu C, flavonoidů a listnatce kopitnatého, které pomáhají posílit a stahovat žíly. Při hojení poraněných (otevřených) hemeroidů může pomoci zinek; měď je potřebná při jeho dlouhodobém podávání, protože zinek omezuje její vstřebávání.Není-li ve vašem jídelníčku dostatek vlákniny nebo sami máte pochybnosti o jejím dostatku, užívejte jitrocel blešníkový nebo lněné semínko. Obojí účinně usnadňuje odchod stolice. Jsou-li hemeroidy bolestivé, dávejte na ně několikrát denně třezalkovou (nebo habrovou) mast, hlavně po každé stolici. Tato mast pomáhá splasknutí otoků.

hodnocení

0x

Hypermangan, to co radí rádce nahoře, je vynikající.

Stačí dát do kelímku jedno jediné semínko, počkat až se rozpustí a dát do umyvadla. Roztok musí být jen světlounce modrý. Jen můj názor. Umyvadlo s roztokem si dejte na postel, lehněte si na ručník, čistou gázu, nebo čistý hadřík/ musí být jemný/, namočte, přiložte na konečník a nechte působit. Po nějaké době 5 min. hadřík znovu vymáchejte v roztoku a přiložte. Je to balzám.

To bych rekla,zahojilo mi to osklivou pooperacni ranu,diky desinfekci a ochrane povrchu hypermanganem.

doplněno 02.02.12 19:51:

Take uzivam Duphalak nebo Lactuozu,je to podobne a pomaha.

polinek*
hodnocení

0x

nejlepší je DUBOVÁ KURA ,,kupte si ji a podle návodu to udělejte. Je to patrně uskřipnuté střívko a konečník ho svírá. /HEMEROIDY/ někoho bolí ,někoho ne. Záleží na uskřípnutí. Omývat studenou vodou -poťapkáním . A ty sedací koupele v té kůře . je to zázrak ,,Já jsem to měla byla jsem na opce tak píši z vlastní zkušenosti. Masti mi nepomohly ,opravdu vám to pomůže ,,je to balzám na to. Pokud to bolí píše se na to znecitlivění( cinchokain.) je výborný při bolesti.

hodnocení

0x

Nekdy se pak musi pristoupit k operaci,kdyz uz je tkan nezahojitelna.ale zkuste proto udelat maximum,nez prikrocite k tomuto.

pida007*
hodnocení

0x

S nejvetsi pravdepodobnosti to bude hemouš, ale clovek nikdy nevi. Jistotu ziskate po navsteve lekare. Takze se nebojte, nestydte a uz vyrazejte k lekari.

lidus*
hodnocení

0x

Dobexil čípky a mast, pokud to do týdne nepomůže tak šupajdit k lékaři, odstranění hemoroidů není nic hrozného.

hodnocení

0x

poradte.cz/... *jasne*

doplněno 04.02.12 22:54:

Když se stane, že se sedací část zapaří a udělá se opruzenina, tak tomu se říká vlk *jasne*

hodnocení

0x

Je dobré se vyvarovat sedět na betonu i v létě, sedat na chladném místě, průjmy, zácpy, zapaření v létě, tlačení, to vše způsobí, že problémy se okamžitě vrátí. Lepší je předcházet, než léčit.

doplněno 06.02.12 19:15:

To vše bylo psáno o Hemeroidech.

polinek*

ale on nemá vlka tak proč mu radíte co na vlka! Zbytečné psaní .

Na vlka,nebo hemeroid a to asi v spatnem stavu,je take dobra vzdusnost.v kaze´dem pripade cesta k lekari,aby se tedy vedelo co ma.

hodnocení

0x

Uz jsem to tu jednou radila ,krom jineho.Je take potreba zajistit na ono misto vzdusnost,aby se pulky nedotykaly.Noste krom matźani prelozenou gazu,nebo si kupte kosmeticka kolecka na odlicovani a prehnene ho napul a vlozite podle potreby 1-vicekrat denne.Je to mozna smesne,ale funguje a neni to tak spatna vec jak to vypada,musi se to vyzkouset,vvidite sam,zlepseni.

polinek*

stačí papírový kapesníček ,,,,,,to dělali vojáci

hodnocení

0x

V lékárnách prodávají " Hydrogelové hojivé krytí na rány" - je to je to sterilní, hypoalergenní,gáza. Tyto čtverce se dají volně koupit a je dobré je mít v případě potřeby doma. Tato gáza se přeloží, a vloží ke konečníku. Nejen to chladí, ale i hojí a můžete s tím bez problémů chodit. Je to rada od lékaře, která funguje.

viky - Na hemoroidy, které jsou cévní záležitostí? *sok*

Ono jde o to,kdyz jenejaky rozbolavely,popraskany,zahnisany ,tak urcite tahle gaza ulevi.Lecit hemeroidy jako takove se musi i jinak.opravdu nejlepe k lekari.

polinek*

hemeroidy nesou cévní záležitostí,,je to střevo ne céva!

Když jsou venku hemeroidy, tak je někdy dost těžké chodit. Postižené místo se namaže třeba dubovou kůrou, dá se gáza a můžeme cestovat. Ta gáza se používá, jen pro usnadnění chůze, ne na léčení.

doplněno 06.02.12 19:18:

Kdo hemeroidy někdy měl, ví, že chůze je dost obtížná. Záleží, jak hodně jsou hemeroidy venku.

hodnocení

0x

Dobry den,vzhledem k tomu,ze jsem cerstve po vysetreni kolonoskopie,takze o neco moudrejsi,primlouvam se za to,aby jste take tak ucinil,vysetreni se neni treba bat.dozvedela jsem se,ze v tlustem streve a hlavn v konecniku,muzou byt polypy a ty se maji bezbolestne odstranitm,pri kolonoskopii-jeden mi nasli.Je to takovy vyrustek na strevu a nema se nechavat,protoze ze vsek se muze udelat rakovina.Odeberou,o to ani nevite a odeslou na histologii.Nechte se radeji prohlednout,opravdu to nic neni,aby se vam neudelalo neco zleho,chce to za vcasu odstanit.

hodnocení

0x

polinek- hemoroidy jsou cévní záležitostí! Opravdu, jsou! *jasne* vseprozdravi.cz/...

gee
hodnocení

0x

Jdi k doktorovi...:D

polinek*
hodnocení

0x

už Ti tady poradilo moc lidí ,ale i doporučilo lékaře.Nevím,nač čekáš..nikdo ti zde až tak nepomůže a neporadí. Na co čekáš?Promiň že tykám..omluva

Hemeroidy nezapáchají. Ani vlk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]