Nejste přihlášen/a.
Je mi 11 let a nevím ci se mám holit v podpazusí. Mamka říka že mám čas ale ja už cítim potrebu dát to pryč, Všechni holky ze tŕidy se holí jenom já ne. Prosím poradte mi či se mám začit holit nebo ne.
P.S.: Mám dost tmavé a trochu dlouhé chloupky.
Kikušinko, nevím, co chceš slyšet. Zákonem daná hranice pro vyholování není dána. A i kdyby, tak ještě nejsi trestně odpovědná vůči zákonu.
Netuším, proč Ti chloupky vadí, příroda nám je tam nechala, trošku podporují větrání tohoto místečka, většinou uzavřeného k přístupu vzduchu. Samozřejmě si je můžeš vyholit, možná se budeš cítit lépe, sice třeba dostaneš nějakou vyrážku, ale ta se časem ztratí.
Jestli to chceš dělat kvůli tomu, aby ses líbila klukům ve Tvém věku, tak jsi s prominutím blbá. oni kluci v tom věku jsou taky ještě blbí - co se týká těchto záležitostí...
Jestli chceš splynout s davem, se stádem, ohol si to, ať si stejná jako ostatní holky. Ty nemáš sílu a ctižádost se v něčem odlišovat? Zeptala ses těch holek PROČ si to vyholují? Jestli pro to mají nějaký ROZUMNÝ důvod?
Na závěr - mně se líbí přírodní ženský, přírodní prsa, klidně i chlupaté nohy, žádné protipřírodní úpravy, namalovat jen v případě společenské události. Holka má mít svoji vnitřní krásu!
Ježiši, hope, to myslíte vážně? Jestli je pro holení rozumný důvod? Že chloupky napomáhají větrání? To snad ne
Já to vidím tak, že holení podpaží patří k hygieně. Jestli máš, Kikuš, už v tomhle věku tmavé chloupky, ohol je, klidně. Mít oholené podpaží je pohodlnější, navíc snáze použiješ deodorant, vypadá to lépe, když si oblékneš tričko nebo tílko. Nevěř pověrám, že Ti pak porostou chloupky hrubší, není to pravda. Řekni mamince, že Ti to vadí, protože se rychleji zpotíš a proto je i více cítit nepříjemný zápach. S žiletkou zacházej opatrně, stačí holit se 1x za 2-3 dny, vždycky použij holicí nebo sprchový gel a po oholení si namaž podpaží nějakým tělovým krémem pro zklidnění.
Claire, jestli se ptáte na rozumný důvod, tak pravděpodobně patříte k té generaci, které si navzdory přírodě holíte vše. Pokud se bavíte o hygieně a tazatelce zvýraňujete TMAVÉ chloupky a vzápětí říkáte, že to vypadá lépe, tak jste mi opravdu holení ROZUMNĚ nezdůvodnila!
Takže odpovídám: JÁ to myslím vážně. a táži se: jak to myslíte Vy?
Hope, uklidněte se, jste poněkud vztahovačný. Vy jste mi to neholení vlastně také nijak rozumně nezdůvodnil. Že je to proti přírodě? Milý Hope, Vy si nečistíte zuby, nestříháte si vlasy, nehty? Nenosíte oblečení a nevaříte jídlo? To všechno je přece také proti přírodě, tak pokud jste snad horlivým zastáncem přírodního životního stylu (a páni, online...), tak potom Váš argument chápu. Ne, nechci Vás zesměšnit ani ztrapnit, jen se nad tím zamyslete.
Kdybyste si přečetl moji první odpověď pozorně a nehledal jen to, co odporuje Vašemu názoru, zjistil byste, že tam uvádím snazší použití deodorantu (= hygiena), omezení zápachu (= hygiena), rady, jak se holit (= hygiena) a v neposlední řadě skutečně narážky na estetiku, ale není dobrý vzhled nakonec také součástí hygieny? Přinejmenším té duševní?
A nakonec - Vám to holení zdůvodňovat nemusím, oslovuji hned ve druhém odstavci tazatelku, ne Vás, čili odpověď samozřejmě byla adresována jí, ne Vám.
Hope, tentokrát se přidávám na protistranu Chlupy kdekoli nám příroda dala kvůli tepelné ochraně, když jsme byli v zimách zalezlí kdesi v jeskyních. Nikoli kvůli nějakému větrání. Proto dneska chlupy v podpaží pozbývají původního významu
Ačkoli jsem mladá generace, nelíbí se mi vyholené hrudníky a rozkroky u mužů, ale oholené podpaží vyžaduji.
Hergot, příroda nám dala také vlasy, vousy, nehty. Vy se snad hope neholíte, nestříháte vlasy ani nehty?
Albert: nejste registrovaný(á), ale přesto odpovím. Vlasy. vousy a nehty dorůstají stále, podstatně méně rychle dorůstá ostatní ochlupení. A k Vaší otázce: Vlasy si občas odstřihnu, když nejdou rozčesat, vousy si stříhám přibližně jednou za qartál a nehty si stíhám odlamovat při práci.
Trošku jsem to přehnal - abyste byl(a) spokojen(a). Ale věřte, na podpaží ani piňďoura jsem žiletku nepoužil, a chlupy nemám delší než cca 1,5cm. A vovovo tom to je...
Desítky let jsem se neholil /v podpaždí/ jako asi většina národa. Pak si mě dospělá dcera vzala stranou a vysvětlila mi to. Zkusil jsem jednou, dvakrát a už nechápu jak jsem tak dřív mohl žít. Starší generace to snáší hůř, ale pak je to fajn a je mi už odpudivý pohled na někoho s drnem v podpaží. Je jiná doba. Dole to neřeším.
doplněno 02.02.12 09:12:P.S. Kikusinko, takže radim určitě oholit a holit pořád kdykoli dorostou. Je to nemoderní a nehezké neholit to.
No jo, jednou.. to známe, najednou takovej divnej luft, zvláštní pocit, o ostré chlupyy zadrhává tričko atd atd :D Stačí tejden dva a najednou nebudete chápat, jak jste to předtím mohl vydržet
Hope, jste šťastný člověk, u jiných to je třeba 5,1cm
Dzordz: no to bych si snad koupil natáčky!
Ale vážně, chápu, když si ženská z "praktických" důvodů přistřihne frndu, aby ten bobr nelez z plavek moc ven, ale jinak jsem asi prostě jinej...
doplněno 02.02.12 00:39: ...ale pořád tady řešíme jedenáctiletou slečnu tazatelku...
Podpaží jsem si za svých skoro 57 let nikdy neholila. Ne, že bych byla nepořádná cuchta, ale mám ho hlaďoučké jako miminklo a bez jediného chloupku. Nikdy mi v podpaží nevyrostly. Je to asi dědičné, moje mamka ani babička také v podpaží žádné chloupky neměly.
Na základce se mi spolužačky při tělocviku smály, že tam nic nemám, ony tam měly drny. Tehdy mě to mrzelo, dneska jsem ráda. Nepotím se, nezapáchám /aspoň doufám, že ne/ a mohu si vzít kdykoliv ramínkové šaty či tričko a ¨vypadám upraveně. Přitom za to nemohu sama, ale "matka příroda". Jaga.
Jinak mě velice zaujal obrat: V PODPAZUŠÍ. My říkáme v podpaždí, nebo v podpaží. Odkud jsi, že se tam používají takové jazykové perly?
Ahoj,
koukám, že ti to tady hodně lidí rozmlouvá, já zaujmu jiný názor. Jsem mladá, je mi 21, takže vím, že v dnešní době by bylo neholení si podpaží velké vybočení z řady. Dnes už se to nebere jen jako otázka estetická, ale přímo hygienická. Takže chápu, že si podpaží holit chceš. Já sama jsem začla asi tak ve 12ti, takže si myslím, že není brzo. Koneckonců nejde o žádnou trvalou změnu, kdyby ses za rok, dva, tři, třicet rozhodla, že chceš být "přírodní", je otázka asi tak týdne nechat si chloupky opět narůst.
Vysvětli mamince, že ti na tom záleží a třeba to napodruhé pochopí. Moje maminka byla taky nejprve proti, ale pak mě pochopila. Jestli se to u vás nestane, je to tvoje tělo a jde o tvoje sebevědomí a dobrý pocit (a zároveň nejde o trvalou změnu, tehle argument rozhodně neplatí např. pro tetování!).
Doporučuji ti koupit si kvalitní žiletky, nejlépe s ohebnou hlavicí, aby ses hned ze začátku nepořezala. Existují i jiné přípravky, kde vůbec žiletku nepotřebuješ, naneseš je, necháš působit, pak chloupky jakoby seškrábneš. Zamysli se u regálu v drogerii, co ti bude vyhovovat a na co si troufneš.
Nutno dodat, ze nekdy tyto bezbrite pripravky dost podrazdi pokozku, pokud je citliva, takze bych radeji doporucoval ten holici strojek s vykyvnou hlavici, treba Venus od Gillettu, ten je opravdu bomba. I ja chlap ho musim pochvalit, at jiz na sve pritelkyni, nebo kdyz jsem byl vyhnan, ze se mam jit oholit a svuj strojek jsem mel doma a ne u pritelkyne. Na mou citlivou pokozku, byl uzasny, jak pericko. Jednou zakoupis, a pak uz jen budes menit hlavice, kdyz se otupi brit. Lepsi jak kupovat ty brity "na jedno" pouziti, tento ti vydrzi i do budoucna na nohy apod. Tak navstev drogerii, treba s kamaradkou a zajiste si vyberes co pro tebe bude nejlepsi. Mej se krasne!
Souhlasím, také zastávám klasické holení, přijde mi levnější, rychlejší, efektivnější a vlastně méně invazivní, než všelijaká chemie. Jen jsem chtěla nabídnout alternativy.
y ednorázové žiletky nedoporučuji, sama se holím roky, ale s nimi se pořežu pokaždé, když je nedej bože musím použít. Např. Venus je sice trošku ěvtší investice ze začátku, ale pak je to pohoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.