Nejste přihlášen/a.
Ahoj holky. Chci se zeptat, už jste některá rodilly v Táborský nový nemocnici? Já se tam co nevidět chystám, rozhoduju se mezi Táborem a Pískem ale spíš určo zvolím Tábor. Ale nevím, jestli tam dávají něco na bolesti? Jak jste to měly vy,dali Vám tam něco na bolest, třeba Epidurál, nebo něco jinýho?
Před 5-ti lety jsem se tam byla podívat a tenkrát mi řekli, že EP. zatím nedávají
Ahoj, mamči. Porodnici v Táboře neznám, ale chci přidat pár vzpomínek z mladých let. Tehdy mi před víc než 34 lety v 11 v noci praskla plodová voda a jelo se, kam to bylo nejblíž. Do Pardubic. Žádný epidural ani nic podobného se tehdy ještě nedávalo a tak jsem si svoje první dítě - dceru Petrunku, musela přivést na svět jen tak sama vlastním přičiněním. Se vším všudy. Trvalo to 8 hodin a nebyla to žádná sranda, ta malá mrška vážila 4,30 kg!Za 2 roky tady byl malý Liborek. No, malý, jak se to vezme. Vážil 4,05 kg, ale porod už jsem měla snažší a rychlejší, než poprvé.
Zvlášť poprvé jsem si myslela, že to nemohu vydržet. Ale máma vydrží všechno. Navíc, dneska už jsou tady ty prostředky proti bolesti, my si to musely vytrpět až do dna. A tak vám přeji, ať Vám to dobře dopadne /a nebolí to/ a máte pěkné zdravé děťátko. Je jedno, jestli v Táboře, nebo v Písku.Jaga.
Přidám pár postřehů s novou táborskou porodnicí z pohledu tatínka - zkušenost z 19.4.2010, kdy byla porodnice prakticky ještě v záběhu
1. dle mého, nejdůležitější je přístup a chování personálu a já si až na malé detaily nemohu stěžovat - jak asistentky, sestry, tak i lékařky byly výborné
2. moc se mi líbilo, že celý porodní sál byl jen a jen pro mě a manželku (netuším, jak je to v případě, kdy mají frmol a je více porodů najednou)
3. k dispozici na sále byla pohovka, stůl, vlastní koupelna se sprchou a WC, možnost zapnutí rádia a atmosféra na sále byla velmi příjemná - pouze lékařka chodila v pravidelných intervalech na monitor, ale jinak jsem si mohl s manželkou dělat co chceme - odvéct jí do sprchy, na WC, atd. - prostě báječné soukromí
4. tatínek má před vstupem na sál k dispozici vlastní šatnu s WC a koupelnou, dostane takové to jednorázové oblečení a kdykoli může přijít i odejít (třeba i mimo areál nemocnice) - pouze si zazvoní pro vstup
5. maminka leží na sále na lůžku, které se v okamžiku porodu rychle přemění na rodící lůžko, takže je to pro ni pohodlné a nemusí se nikam stěhovat
6. po porodu nás nechali ležet s mimčem a manželkou na sále asi 1,5 hodiny - stejně se čeká kvůli případným komplikacím a pak manželku odvedli na poporodní pokoj, dostala ohřátou večeři a já jel domů (bylo 23:30)
7. klistýr si mohla manželka zvolit - nenutili ji - podle jejích slov by si ho příště nechala dát, protože prý uvolní příjemně celou brišní oblast. Co se týká epiduralu, tak na toto téma jsem s manželkou velmi hovořil a rozhodnutí nechal na ní ale po přečtění mnoha a mnoha stránek a diskuzí byla rozhodnuta si ho nedát. Zde si dovolím citovat mou kamarádku po dvou dětech - epidural je pro slečinky, co nemají co dělat a vymýšlí kraviny...já to nemohu posoudit, záleží na vašem rozhodnutí...
Na závěr bych dodal, že prostředí i personál nám z původně velmi stresové situace udělal poměrně příjemné vzpomínky, takže já (i manželka) musíme jen a jen chválit.
Neberte mé zkušenosti jako dogma a držím palce, abyste se rozhodli s manželem správně - jak jsem psal, to nejdůležitější je v lidech - personálu - prostředí už jen atmosféru dokresluje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.