Nejste přihlášen/a.
Mrazit se dá ůplně v pohodě.Déle než půl roku bych ho tam ale nenechal.Kdysi jsem dělal v mrazírnách,tak se musím smát označení ,,Čerstvé máslo,,
Pro lidka:Nedělejte mi chutě vzpomínkami na dobu,kdy máslo jeětě bylo máslo... A Vaše babička byla moudrá žena.Mě to naučila maminka a dělám to dodnes.I když,rozpustíte-li dnešní máslo,tak musíte vylít tu vodu co obsahuje...hezký den!
A Vaše babička byla moudrá žena.Mě to naučila maminka a dělám to dodnes.I když,rozpustíte-li dnešní máslo,tak musíte vylít tu vodu co obsahuje...hezký den!

Určitě můžete! Vydrží dost dlouho, skladované zmražené potraviny někde doporučují spotřebovat do 3 měsíců, ale sám jsem občas překvapen, jaké historické kousky z mrazáku vyndám a bez problémů zkonzumuji.
A pokud je máslo za rozumnou cenu, neváhejte, nakupte a zamražte! Může z toho oprav du být zajímavá úspora - tedy pokud Vám nepoběží 150-tilitrový mrazák kvůli čtvrtce másla! 
Levnější máslo které nabízí supermarkety a podobně "v akci" často už je mražený třeba půl roku starý polotovar. Máslu to nevadí, ale chuti to zrovna neprospívá.
Čemu ale nerozumím - k čemu je máslo v mrazáku dobré. Namazat se to nedá takže k jídu ne.
...klidně se tomu smějte... Ale kvalitnější máslo dnes stojí minimálně 40,- a na to já nemám. Pokud ho mají v akci za 30,-, dá se na tom ušetřit. Při dnešních cenách, kdy obracím každou korunu, je to pro mě hodně...
Já dávám do mrazáku máslo především na vaření. A je to zcela v pohodě. Určitě bych se nebála ho skladovat třeba 1/2 roku. Ale samozřejmě je možné použití i na běžnou spotřebu. Máslo z mrazáku by mělo být v obchodě prý označené jako stolní. Ale já pamatuji vynikající stolní máslo, které prodávali v mlékárnách na váhu - krásně žluťounké a vynikající chuti. Potom už jsme kupovali pouze balené (dvojku). Ale i to bylo chutnější než dnešní - vyrobené v EU, i když balené u nás. V poslední době se hodně diskutovalo o máslu z Belgie - že sice cena je poněkud nižší (to je otázka? ), ale není tak označené a o kvalitě by se dalo diskutovat.
), ale není tak označené a o kvalitě by se dalo diskutovat. 
Nedávno - tuším Polreich - doporučoval máslo přepustit (přeškvařit) a bez syrovátky na dně kastrolu uložit do sklenice do lednice. Používat na vaření i maštění a vydrží hodně dlouho. Už i moje babička to tak dělala. 
My to také tak děláme. Aktuálně máme v mrazáku asi 23 másel, které jsme nakoupili za 24.90. Sice se spotřebuje nějaká energie na uchování másla v mrazáku, ale u nás na vesnici máslo za míň, jak 38 Kč neseženeme, takže nám nezbývá nic jiného, než se předzásobovat. Podobně i s pečivem. A není žádný problém. Pokud máte mrazák se **** hvězdičkami, tedy by v něm mělo být -18. tak tyto potraviny vydrží min. půl roku a víc.
doplněno 24.01.12 13:09:Vždyť píšu, že musí mít mražák alespoň 4*. Jinak jaký je rozdíl, koupit si mražené máslo a nebo si ho doma zamrazit? Vždyť je to vpodstatě všechno mražené, jen před prodejem rozmíchané. 
A to se vyplatí 
citace z:   life.ihned.cz/...
Co můžete čekat, když natrefíte na máslo z mrazáku? Určitě nebude stejné jako to čerstvé. "I při nízkých teplotách probíhají v másle procesy jako oxidace, byť jsou zpomalené,"říká Jiří Štětina z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.
Čerstvé máslo od stolního, které pobývalo v mrazáku, podle něho pozná i běžný spotřebitel. "Čerstvé je svěží, jinak voní a chutná... Prostě čistá charakteristická chuť a vůně bez cizích příchutí a pachů,"krčí rameny Štětina nad argumentem jednoho z dovozců, že schválně míchá mražené a čerstvé máslo, aby byla chuť každé várky stejná.

Když objevím levnější máslo, vždycky ho rozříznu napůl a dám do dvou krabiček od salátu. Jednu půlku dám na mrazák, a druhou do ledničky. Protože celé spotřebovávám dost dlouho a po delší době už není fajn, ale půl je bez problémů. Levnější Heru také mívám na mrazáku, protože nevím, kdy se rozhodnu něco upéct.
 Levnější Heru také mívám na mrazáku, protože nevím, kdy se rozhodnu něco upéct. 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.