Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máslo do mrazáku?

Od: dery* odpovědí: 16 změna:

Můžu dát máslo do mrazáku? Jak dlouho to vydrží?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

1x

Máslo do mrazáku dát můžete a vydrží hóóóódně dlóóóóuho. Třeba rok. Déle se nodoporučuje.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Dávám zcela běžně. A vydrží dokud se nespotřebuje.

Dobrý den. Záleží na tom, jaké máslo. Máslo (opravdická kostka másla) vydrží např. i půl roku. Pomazánkové máslo, nemrazit, protože po roztátí je v kelímku směska hrudkovité kaše.

ladinpraha*

Máslo já znám jenom jedno. A to má 82% tuku.

ahasver4*
hodnocení

1x

Mrazit se dá ůplně v pohodě.Déle než půl roku bych ho tam ale nenechal.Kdysi jsem dělal v mrazírnách,tak se musím smát označení ,,Čerstvé máslo,,

Pro lidka:Nedělejte mi chutě vzpomínkami na dobu,kdy máslo jeětě bylo máslo...:)A Vaše babička byla moudrá žena.Mě to naučila maminka a dělám to dodnes.I když,rozpustíte-li dnešní máslo,tak musíte vylít tu vodu co obsahuje...hezký den!*slunce*

hop®
hodnocení

1x

Určitě můžete! Vydrží dost dlouho, skladované zmražené potraviny někde doporučují spotřebovat do 3 měsíců, ale sám jsem občas překvapen, jaké historické kousky z mrazáku vyndám a bez problémů zkonzumuji.

A pokud je máslo za rozumnou cenu, neváhejte, nakupte a zamražte! Může z toho oprav du být zajímavá úspora - tedy pokud Vám nepoběží 150-tilitrový mrazák kvůli čtvrtce másla! ;)

petr123*
hodnocení

0x

Levnější máslo které nabízí supermarkety a podobně "v akci" často už je mražený třeba půl roku starý polotovar. Máslu to nevadí, ale chuti to zrovna neprospívá.

Čemu ale nerozumím - k čemu je máslo v mrazáku dobré. Namazat se to nedá takže k jídu ne.

Někdo viděl levný máslo tak si ho chce koupit do zásoby.*smich**smich**smich*

dery*

...klidně se tomu smějte... Ale kvalitnější máslo dnes stojí minimálně 40,- a na to já nemám. Pokud ho mají v akci za 30,-, dá se na tom ušetřit. Při dnešních cenách, kdy obracím každou korunu, je to pro mě hodně...

dery*

Je to stejné, jako kdybyste řekl "na co maso v mrazáku...zakousnout se do něj nedá, takže k jídlu asi ne".

Tak snad asi do zásoby...ne?

lidka*
hodnocení

0x

Já dávám do mrazáku máslo především na vaření. A je to zcela v pohodě. Určitě bych se nebála ho skladovat třeba 1/2 roku. Ale samozřejmě je možné použití i na běžnou spotřebu. Máslo z mrazáku by mělo být v obchodě prý označené jako stolní. Ale já pamatuji vynikající stolní máslo, které prodávali v mlékárnách na váhu - krásně žluťounké a vynikající chuti. Potom už jsme kupovali pouze balené (dvojku). Ale i to bylo chutnější než dnešní - vyrobené v EU, i když balené u nás. V poslední době se hodně diskutovalo o máslu z Belgie - že sice cena je poněkud nižší (to je otázka?;)), ale není tak označené a o kvalitě by se dalo diskutovat.

ekonomika.idnes.cz/...

Nedávno - tuším Polreich - doporučoval máslo přepustit (přeškvařit) a bez syrovátky na dně kastrolu uložit do sklenice do lednice. Používat na vaření i maštění a vydrží hodně dlouho. Už i moje babička to tak dělala. ;)

solenza*
hodnocení

0x

My to také tak děláme. Aktuálně máme v mrazáku asi 23 másel, které jsme nakoupili za 24.90. Sice se spotřebuje nějaká energie na uchování másla v mrazáku, ale u nás na vesnici máslo za míň, jak 38 Kč neseženeme, takže nám nezbývá nic jiného, než se předzásobovat. Podobně i s pečivem. A není žádný problém. Pokud máte mrazák se **** hvězdičkami, tedy by v něm mělo být -18. tak tyto potraviny vydrží min. půl roku a víc.

doplněno 24.01.12 13:09:

Vždyť píšu, že musí mít mražák alespoň 4*. Jinak jaký je rozdíl, koupit si mražené máslo a nebo si ho doma zamrazit? Vždyť je to vpodstatě všechno mražené, jen před prodejem rozmíchané. ;)

petr123*

A to se vyplatí *haha*

citace z: life.ihned.cz/...
Co můžete čekat, když natrefíte na máslo z mrazáku? Určitě nebude stejné jako to čerstvé. "I při nízkých teplotách probíhají v másle procesy jako oxidace, byť jsou zpomalené,"říká Jiří Štětina z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.
Čerstvé máslo od stolního, které pobývalo v mrazáku, podle něho pozná i běžný spotřebitel. "Čerstvé je svěží, jinak voní a chutná... Prostě čistá charakteristická chuť a vůně bez cizích příchutí a pachů,"krčí rameny Štětina nad argumentem jednoho z dovozců, že schválně míchá mražené a čerstvé máslo, aby byla chuť každé várky stejná.

lidus*
hodnocení

0x

Máslo kupuji v akci, dobrá cena tak třeba 10 kusů a mrazím ho běžně, vytáhnu z mrazáku večer a ráno mažeme na chleba. Rovněž tuk na pečení, Stela, Hera, Dukát a další.

hodnocení

0x

Když objevím levnější máslo, vždycky ho rozříznu napůl a dám do dvou krabiček od salátu. Jednu půlku dám na mrazák, a druhou do ledničky. Protože celé spotřebovávám dost dlouho a po delší době už není fajn, ale půl je bez problémů.*jasne* Levnější Heru také mívám na mrazáku, protože nevím, kdy se rozhodnu něco upéct. *jasne*

jabraka*
hodnocení

0x

Protože máslo mívá až 30 % vody,v mrazáku může dojít k vymražení,vytvoří se ledové jehličky.Má to vliv pouze na strukturu másla.Že by v mrazáku došlo k chemickým změnám,tomu určitě nevěří ani jmenovaný pan Jiří Štětina.Pokud tam ovšem není rok.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]