Nejste přihlášen/a.
Mrazit se dá ůplně v pohodě.Déle než půl roku bych ho tam ale nenechal.Kdysi jsem dělal v mrazírnách,tak se musím smát označení ,,Čerstvé máslo,,
Pro lidka:Nedělejte mi chutě vzpomínkami na dobu,kdy máslo jeětě bylo máslo...A Vaše babička byla moudrá žena.Mě to naučila maminka a dělám to dodnes.I když,rozpustíte-li dnešní máslo,tak musíte vylít tu vodu co obsahuje...hezký den!
Určitě můžete! Vydrží dost dlouho, skladované zmražené potraviny někde doporučují spotřebovat do 3 měsíců, ale sám jsem občas překvapen, jaké historické kousky z mrazáku vyndám a bez problémů zkonzumuji.
A pokud je máslo za rozumnou cenu, neváhejte, nakupte a zamražte! Může z toho oprav du být zajímavá úspora - tedy pokud Vám nepoběží 150-tilitrový mrazák kvůli čtvrtce másla!
Levnější máslo které nabízí supermarkety a podobně "v akci" často už je mražený třeba půl roku starý polotovar. Máslu to nevadí, ale chuti to zrovna neprospívá.
Čemu ale nerozumím - k čemu je máslo v mrazáku dobré. Namazat se to nedá takže k jídu ne.
...klidně se tomu smějte... Ale kvalitnější máslo dnes stojí minimálně 40,- a na to já nemám. Pokud ho mají v akci za 30,-, dá se na tom ušetřit. Při dnešních cenách, kdy obracím každou korunu, je to pro mě hodně...
Já dávám do mrazáku máslo především na vaření. A je to zcela v pohodě. Určitě bych se nebála ho skladovat třeba 1/2 roku. Ale samozřejmě je možné použití i na běžnou spotřebu. Máslo z mrazáku by mělo být v obchodě prý označené jako stolní. Ale já pamatuji vynikající stolní máslo, které prodávali v mlékárnách na váhu - krásně žluťounké a vynikající chuti. Potom už jsme kupovali pouze balené (dvojku). Ale i to bylo chutnější než dnešní - vyrobené v EU, i když balené u nás. V poslední době se hodně diskutovalo o máslu z Belgie - že sice cena je poněkud nižší (to je otázka?), ale není tak označené a o kvalitě by se dalo diskutovat.
Nedávno - tuším Polreich - doporučoval máslo přepustit (přeškvařit) a bez syrovátky na dně kastrolu uložit do sklenice do lednice. Používat na vaření i maštění a vydrží hodně dlouho. Už i moje babička to tak dělala.
My to také tak děláme. Aktuálně máme v mrazáku asi 23 másel, které jsme nakoupili za 24.90. Sice se spotřebuje nějaká energie na uchování másla v mrazáku, ale u nás na vesnici máslo za míň, jak 38 Kč neseženeme, takže nám nezbývá nic jiného, než se předzásobovat. Podobně i s pečivem. A není žádný problém. Pokud máte mrazák se **** hvězdičkami, tedy by v něm mělo být -18. tak tyto potraviny vydrží min. půl roku a víc.
doplněno 24.01.12 13:09:Vždyť píšu, že musí mít mražák alespoň 4*. Jinak jaký je rozdíl, koupit si mražené máslo a nebo si ho doma zamrazit? Vždyť je to vpodstatě všechno mražené, jen před prodejem rozmíchané.
A to se vyplatí
citace z: life.ihned.cz/...
Co můžete čekat, když natrefíte na máslo z mrazáku? Určitě nebude stejné jako to čerstvé. "I při nízkých teplotách probíhají v másle procesy jako oxidace, byť jsou zpomalené,"říká Jiří Štětina z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.
Čerstvé máslo od stolního, které pobývalo v mrazáku, podle něho pozná i běžný spotřebitel. "Čerstvé je svěží, jinak voní a chutná... Prostě čistá charakteristická chuť a vůně bez cizích příchutí a pachů,"krčí rameny Štětina nad argumentem jednoho z dovozců, že schválně míchá mražené a čerstvé máslo, aby byla chuť každé várky stejná.
Když objevím levnější máslo, vždycky ho rozříznu napůl a dám do dvou krabiček od salátu. Jednu půlku dám na mrazák, a druhou do ledničky. Protože celé spotřebovávám dost dlouho a po delší době už není fajn, ale půl je bez problémů. Levnější Heru také mívám na mrazáku, protože nevím, kdy se rozhodnu něco upéct.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.