Nejste přihlášen/a.
Přeji krásný den, rádcové
Bydlíme v domě ze 16.st, koupelny jsou velmi malé (délka 180cm, šířka 200cm), a velmi malé okénko v 60cm silné zdi. Koupelna se velmi obtížně větrá, topení v ní není a náhle se začala u okna objevovat černá plíseň, která bklopila celé okénko a už postupuje nad kachličkami směrem k vaně. Savo proti plísním se zcela míjí účinkem a větrat celou noc také nelze, dveře nedoléhají.
K tomu se tvoří jakýsi povlak i na zemi, nelze si na zem odložit oblečení, ani ručník. Svůj raději nechávám schnout v pokoji, aby nebyl v tom prostředí
Nevíte, co s tou plísní? Jestli nějak oškrabat...? Prosím nepište, aby šikovný táta udělal to a to, protože náš táta je machr na myšlení, ale z domácích prací neudělá takřka nic. O plísni ví a je mu to jaksi jedno.
Děkuji všem za radu
Dobry den, nekde jsem cetl clanek o Savu a proc ho nedavat. Ono plisen jednou dvakrat odstrani, ale potom je na nic. Pouzijte radeji nejaky fungicid.
Jinak jak Vam tu asi napise kazdy, je potreba vyresit vetrani/topeni, jinak odstranujete nasledky, ale ne pricinu. lze tam dat prez noc nejake topne teleso na elektrinu a pritapet alespon tak? Samozrejme pri koupani radeji dat pryc, nebo by muselo byt mimo dosah. Dat do okna vetrak, aby byla vymena vzduchy ucinejsi a vyresit topeni.
Martino, já na chalupě v koupelně Savo proti plísni používám a funguje perfektně, nastříkám na kachlíky i kolem vany a nechám zaschnout, nic neoplachuju. V kuchyni v rohu u okna s plísní bojujeme roky, oškrábané až na cihlu a stejně se tvoří, tam je to asi tím, že klesne teplota a pak se zatopí. Pokud se místo nechalo oškrábané tak v pohodě ale jak se znova natáhla omítka a zamalovalo se tak je plíseň opět. (pouze v zimě, v létě se zamaluje a žádný problém).
V létě je to taky dobré, okno je otevřené skoro pořád, a zatím moc plísně v zimě nebylo, až letos Ono to Savo jsem stříkaly s mámou už hodněkrát, ale za dva dny se plíseň zase rozrůstá.. asi to chce vážně nějaké topení.
Ovšem samotné topení bez větrání a snížení vlhkosti nepomůže...
Ona plíseň má ráda nejen vlhko, ale i teplo...takže by to mohlo být i lehce (nebo těžce) kontraproduktivní.
Možná se Vám letos tvoří plísně více než minulý rok proto, že je leto "malá" zima...tedy teploty kolem 0stC..bez větších mrazů...a vzduch není tak suchý...obsahuje větší množství vlhkosti než vzduch který má -15stC..a i kdyt větráte, tak to není to samé jako větrat v "opravdové" zimě.
Naše učitelka na příroďák tvrdí, že černý je kropidlák, ten je prudce jedovatý při pozření a na kůži způsobuje vyrážku. My jsme to měli 10 let na spárech u vany a nevěděli jsme co to je do té chvíle, co jsem to konzultovala s učitelkou. Byla jsem v tom deset let a žádná vyrážka a pořád ještě žiju.. Zkuste se zeptat v domácích potřebách nebo tam nějak, jestli nemají něco ÚČINNÉHO proti plísni. Ale bude to dražší, to jo...
Savo funguje jenom na t zelenou plíseň, co se tvoří na špatně větraných zdech a dřevu (např. za gaučem, za postelí i v posteli).
Nám SAVO PROTI PLÍSNÍM funguje opakovaně i na tu černou plíseň. Asi to není doživotní řešení, ale v naší koupelně to ani jinak řešit nejde.
Slyšela jsem, že plíseň HLAVNĚ NEŠKRABAT, NENARUŠOVAT, NEDRHNOUT MANUÁLNĚ, protože z toho nějaké ty částečky, spóry či co létají všude možně, do plic a možná se tak i množí (nejsem odborník).
Tak s plísní bojuji už hodně dlouho - marně.. na jaře jsme se přestěhovali, bydlíme ve zděném bytě, který má plastová okna. Jelikož jsem nevěděla, co a jak, plíseň jsem přetřela bílou barvou. Poté pár týdnů klid a najednou se začala objevovat na tom samém místě - nad oknem. V koupelně bylo vlhko a jak píšete - sliz. Tak jsem začala větrat, měli jsme celé léto a podzim neustále otevřenou ventilačku. Zároveň jsem plíseň stříkala Savem proti plísni. Bohužel, bez výsledku. Poté nastala zima, okno jsem uzavřela a pustila topení - topíme asi 3 měsíce, ale plísně se ne a ne zbavit. I na okně, máme kapičky, potí se. Po vykoupání či vytření větrám a pak zavírám. Zkoušela jsem i topit + větrat, bez výsledku.
V příloze posílám foto. Beznadějný boj - ale třeba někdo ještě poradí nějaký fígl, jak na tu potvoru!
Já vím.. jsem z toho fakt zoufalá.. je to v koupelně, na severní straně... na té samé straně je i kuchyň a tam je vše v naprostém pořádku... nechápu to
kockac, je třeba zateplit venkovní rám okna, špaletu... páč savem je to jen na chvilku, odstraní následek...ale vy potřebujete odstranit příčinu!
Tím Savem to ale stejně nejde, stříkám to obden a nic.. Teď topím o stošest, okno je stejně přimrzlé a nejde otevřít.. nevím už opravdu.. jakým způsobem by se to dalo zvenku zateplit? Ty okna tu jsou necelé tři roky, plastová.. vůbec netuším, jak toto udělat? Prosím o radu, myslíte něco k tomu oknu přidělat? Budu vděčná za radu...
Dobrý den, dlouho jsem nereagovala, ještě jsem to pravidelně prostřikovala tím Savem proti plísni a nic.. posílám fotky, jak okno vypadá zvenku i zevnitř, pokud ještě bude třeba jiný detail, ráda nafotím. Už opravdu netuším
My koupili i Savo proti plísni, i přípravek na plísně v koupelně Larrin. Ten můžu vřele doporučit, sice to u nás tři dny bylo jak v lázních, jak všude smrděl chlor, ale plíseň je pryč i ze zdí, i z kachliček - a navíc ten Larrin vybělil spáry.
Zkuste ho, přijde mi silnější, než Savo. A zeď jen postříkejte pořádným nánosem (já na naši koupelnu vyplácala celý Larrin a kus Sava), ale předtím ani potom nijak nestírejte, aby se nešířily výtrusy plísní
Martino, normálně se neboj toho SAVA. Kup savo s rozstřikovačem, pořádně to nastříkej, nechej v koupelně zapnuté topení a okénko otevři a vyvětrej tak 15 - 20 minut. Okénko, nezavírej, nechej malou škvírku na větrání, tak centimetrovou.
Dobrý den,
říkáte, že savo proti plísním nepomáhá, ale já si myslím, že když ho tam nastříkáte fakt dost a necháte dlouho otevřené okno (myla bych se v kuchyni), tak by mohlo pomoct. Jen můj názor, ale u nás není plísně taky zrovna málo a pomáhá to. Taky existuje houba, jejíž roztok se nastříká na zeď a ta tento a ještě několik dalších let plíseň konzumuje a zbaví Vás jí. hobby.idnes.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.