Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pilulka po před započetím braní HA

Od: alicea odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám od lékaře předepsanou antikoncepci Jangee, a nyní čekám na to, až dostanu menstruaci (což bude přibližně během 3 dnů), abych ji mohla začít brát.

Včera jsem měla chráněný sex s přítelem, bohužel se nám ale stala menší nehoda s kondomem a proto si nejsem jistá zda bych nemohla otěhotnět.

Je bezpečné si vzít "pilulku po" a potom během dvou/tří dnů začít užívat HA? Nebo jsou mezi nimi nějaké vážné kontraindikace, eventuelně mohla by být ovlivněna jejich vzájemná účinnost? (Již v minulosti jsem dvakrát pilulku po použila a neměla jsem s ní žádné problémy či vedlejší účinky)

Předem moc děkuji za odpovědi.

Alice

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

terik
hodnocení

0x
Kontraindikace tam neni, nemelo by to vadit, ale jiz sama pilulka PO, neni zcela idealni pro organismus. Ted zacinate uplne poprve s antikoncepci, nikdy jste zadnou nebrala?
alicea
Ano, nikdy jsem zadnou HA nebrala. Mohlo by to způsobit nejaky problém v tomto případe?
Nebo mám počkat jestli dnes či zítra dostanu menstruaci (v tom případe by asi riziko otěhotnění bylo malé a pilulka po by nebyla nutná a já bych mohla rovnou nasadit HA)?
terik
Pokud zitra menstruaci dostanete neznamena to ze nemuzete byt tehotna. Pilulku bych si vzala.
terik
Doplneni: zadny problem v tom neni ze budete pouzivat HA poprve. Ve vasem pripade doporucuji uzivaní HA, protoze pilulka po je pouze nouzove reseni, samozrejme nevim kolik vam je, jestli jste treba pilulku po uzila v rozmezi 10 let nebo 10 mesicu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]