Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém. Dávno jsou pryč doby, kdy jsem skleněnou obrazovku černobílého televizoru umyla jarem a vyleštila ironem. Dneska jsou obrazovky z plastů a když jsem na ni šla s jarem, zůstaly mi na TV obrazovce fleky, které nejdou dolů. Ani čistou vodou. Při sledování TV to nevadí, ale pokud je vypnutá, je obrazovka ošklivě flekatá.
Čím to napravit? Ve WORDELECTRU nabízeli na čištění obrazovek nějaký přípravek ve spreji, byl to váleček jako deodorant a stálo to přes 4 stovky! To jsem tedy ze spořivých důvodů zamítla.
Čím čistíte monitory a obrazovky vy? Někdo třeba řekne, že jen nasucho, ale občas se tam vytentí nějaká moucha apod. a je občas potřeba to umýt. Ale čím?
Předem děkuji za Vaše zkušenosti. Jaga.
Já mám 0,5l technického lihu z drogerky a papírové ručníky - skládané. Stříknu na ručník složený napůl, otřu monitor, otřu myš, občas otřu stůl a mobil, aby nebyl mastnej a tal lahvička za 50,-Kč mi vydrží bratru 1,5-2 roky. A to čistím docela často, v práci ji mám taky a po dvou letech jsem v polovině, tam to tak nepůlíruju.
Něčím, jako je toto (mám jiné balení) - softbanka.cz/... , mám s touhle značkou dlouholeté dobré zkušenosti...
Funguje...
V žádném případě ani Jar ani okenu, jen čistící prostředek bez alkoholu. Nejlépe čistým měkkým bavlněným hadříkem. Já používám Opticlean, který je na brýle, na monitory i na LCD a Plazmové obrazovky. přidávám foto:
Nejsem si zcela jistý, ale nekdě jsem četl, že čističe obsahující líh - jako je třeba iron, nejsou na čištění LCD úplně nejvhodnější, protože mohou naleptávat povrch, který časem zmatní. Používám čistič na LCD a mikrovláknovou utěrku. Jsou i levnější, než který jsem koupil já. Ale ono to vdrží kolik let, takže ta investice, není zas tak nesmyslná.
Já používám s úspěchem mírně vlhkou švédskou utěrku/ještě ten originál,který se zde začal prodávat v 9O.letech/.
pokud máte LCD obrazovku rozhodně bych na to nešla ironem ani ničím podobným, pořiďte si ubrousku jak už tady bylo řečeno doporučila bych spíše ty ubrousky než ten spej (někdy k němu nebývá hadřík a když byste to myla něčím co pouští chlupy taky to nebude vypadat hezky) nestojí moc, bývá jich tam okolo stovky a stojí asi něco okolo 150 kč
je pravda, že na starou televizi, skleněnou, pohoda, vzít to ironem a je to krásně čistě, ale technologie se mění :D
Dobrý den Jago. Čím čistíme monitory.
Taky něco napíši, co používáme na čištění nejen obrazovek televize LCD, LED, ale také na PC. První jsme používali na čištění monitoru u PC, ubrousky na PC + Polaroid. Cena kolem 150,- Kč a vydrželo vše hodně dlouho.
Při koupení LED monitoru k PC, nám byla v prodejně Datart, nabídnuta houbička na LCD a monitory. Dole na obrázku. Houbička se nasune na prsty a na sucho se monitor celý vyčistí. Když je na monitoru něco, co nejde dolů, tak se na vyčištěnou houbičku, stříkne trochu Polaroid a vše je čisté. Houbička se rukou vypráší, dá se přeprat.
Houbičku používáme asi 6 let a není to na ní vidět. Cena houbičky byla asi 220,- Kč. Nikdy nic na monitor nestříkat, když není houbička, jsou speciální ubrousky, kde se nastříká roztok a obrazovka se očistí, třeba od much. Jen můj názor.
doplněno 25.11.12 21:20:Tady je houbička na LCD
Tady jsou ubrousky na čištění obrazovek a útěrka, která se po zašpinění odloupne a je tam zase čistá plocha. To ještě používají vnoučata na PC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.