Nejste přihlášen/a.
děkuji za každou radu, kromě zásadní změny jídelníčku - nejíst sladkosti a pod. Taky bych potřbovala posílit činnost jater.
Jen se zeptám, proč kromě těch sladkostí?
Kupte si jedlou sodu a denně jednu lžičku rozmíchejte v ne moc studené vodě.Vypijte. Soda je velmi zásaditá a na překyselení pomáhá. Tento tip mám od jogínů.
Také vyřaďte všechny uzeniny, bublinkové limonády (i mattonky), bílé pečivo a džusy.
doplněno 07.01.12 19:39:A na játra jezte červenou řepu, ta je také dobrá k detoxikaci.
Za osvědčený prostředek k odkyselení organismu je již dávno např.považována voda z brambor. Vylučování kyselin také podporují různé čaje. I svižná procházka zřetelně vylepšuje kyselou situaci těla tím, že se zmnožené kyseliny vydýchávají.
A mnohem více např. zde www.ocista-detoxikace-organismu.cz
Jak se zbavit kyselin ve svém těle
Sport, pohyb, především rychlá chůze nebo lehký běh - nikoliv se přepínat!
Doplňování minerálů (především železo, draslík, hořčík a sodík)
Zásadité koupele - vanové koupele celého těla v zásaditém roztoku (můžete změřit pH papírky)
Zásadité ponožky
Vitaminy jako doplněk výživy
Výživa na zásadité bázi
Zelený ovesný čaj a jiné odkyselující čaje
Pití zásadité vody ve velkém množství
Dostatek spánku
Kromě jídelníčku, je to chůze venku, čili vycházky. Já asi dva měsíce jím tablety a zelený ječmen, tak jsem zvědavá, co to se mnou udělá za zázrak. Zatím se mi vyhýbají žlučníkové záchvaty. - stařenka
"raadek", někde jsem četla, že voda z vodovodu je "horší, či kyselejší" než neperlivá voda v petlahvích. Nevíte o tom něco? Já už to čtení zase nemůžu najít. Díky, stařenka
Někdy stačí na očistu i obyčejná voda z kohoutku. To říká i Google.
Vyplatí se přečíst si článek celý, je tam i pH vody z kohoutku.
KOLIK VODY JE DOST?
Obecně známý fakt je ten, že člověk by měl vypít 2 litry vody denně. Toto číslo je ovšem absolutní minimum. Podle nejnovějších studií by měla žena vypít alespoň 2,2 litru vody denně a muž alespoň 3,2 litru vody denně. Ovšem v případě, že trpíte nadváhou, jste aktivní sportovec, nebo se třeba jen více potíte, měli byste pít ještě více.
Zdají se Vám 3 litry vody denně moc? Věřte tomu, že to tak není.
·Člověk vypotí během noci průměrně 1 litr vody a tu je třeba co nejdříve doplnit. Začněte tedy svůj den tím, že vypijete ihned po ránu alespoň jednu sklenici vody, kterou Vaše tělo potřebuje. Má to i další výhodu, po ránu jste nalačno a voda tak působí jako čistící prostředek pro Vaše trávení.
·Mějte v práci sklenici vody vždy po ruce, abyste se mohli kdykoliv bez problémů napít. Budete se cítit svěžejší, zůstanete hydratováni a zabráníte únavě a to vše bez kávy! Omezte přísun kofeinu. Zkuste nepít kávu, černý čaj a limonády, které způsobují dehydrataci. A pokud se již opravdu neobejdete bez šálku kávy, čaje nebo sycených limonád, vypijte sklenici čerstvé vody vždy ihned po.
Rozvíjejte svou chuť na vodu.
·Nezdá se Vám pití obyčejné vody dostatečně atraktivní? Myslíte si, že sycený nápoj nebo džus je více "in"? Majitelé ionizačních přístrojů se shodují na tom, že jejich přístroje produkují vynikající vodu, kterou si navíc můžete kdykoliv vylepšit plátkem citrónu nebo lístečky máty.
·Zkuste alespoň na chvíli nepít sladké nápoje. Pijte čerstvou vodu a obnovte tak své chuťové pohárky. Poté, když budete mít chuť, zkuste si dát skleničku sladkého nápoje. Třeba zjistíte, že pro Vás již není tak nepostradatelný.
Pijte čerstvou upravenou vodu s plátky citrónu podle Vaší chuti a tím udělejte to nejlepší pro Vaše zdraví.
CO JE pH?
Kyselost a alkalita se měří v pH (potenciál vodíku). PH stupnice se pohybuje od 0 do 14, kde 0 je nejvíce kyselé, 7 neutrální a 14 nejvíce alkalické.
·Žilní krev má pH 7,37 arteriální krev má pH 7,43. V ideálním případě by se naše pH mělo pohybovat mírně na alkalické straně mezi těmito hodnotami. Pokles, nebo vzestup těchto hodnot pod 6,8 na kyselé straně a nad 7,8 na alkalické straně může znamenat ohrožení života!
·Bohužel dnešní doba je překyselení organismu nakloněná. Jedna věc je životní styl, uspěchanost, stres, nedostatek pohybu a podobně. Druhá věc jsou naše stravovací návyky. Právě námi přijímaná potrava je ve většině případů kyselá. V našem případě jde ale především o vodu.
·pH vody z kohoutku se pohybuje kolem neutrální hranice 7. Většina balených vod se pohybuje spíše pod hranicí pH 7 a jsou tedy mírně kyselé. Ovšem například pH vody typu Pepsi se pohybuje kolem 2,5, což je silně kyselé. To znamená, že Pepsi je 50 000x kyselejší než je neurální hodnota pH. V praxi to znamená, že k neutralizaci jedné sklenice Pepsi by bylo potřeba vypít 32 sklenic alkalické vody s hodnotou pH 10.
·A to je právě to! Naše přístroje jsou schopné vyrábět vodu s hodnotou pH 10 i vyšší. Ve chvíli, kdy začnete pít alkalickou vodu, pomáháte svému tělu v nelehkém boji proti překyselení a tím zlepšujete váš zdravotní stav a také získáváte více energie. Je to tak jednoduché. PH měřítko je logaritmické měřítko, takže změna jedné jednotky pH znamená desetinásobný posun v koncentraci vodíkových iontů.
"kvik", díky za článek, nebyl by odkaz? Já teda piju vodu z městského vodovodu, a kam se hnu všude s sebou tahám pet láhev s vodou z kohoutku. A to piji i v noci - stařenka
Mám doma indikátorové papírky, měřila jsem kohoutkovou vodu a má tak 6,8 odhadem. Ty barvy mohou být možná trochu nepřesné. Zajímá mně kolik má mít moč, ve zdravé výživě mně řekli, že se má pohybovat v modrozelených až modrý barvách, což je 9 a více. Já ji mám stejnou jako vodu, tak nevím jestli je to dobře. Taky jsem měřila sekt a ten má 4.
O jakých přístrojích to píšete?
Vysvětlení o vodě, nenechte se zmýlit, že to začíná přirovnáním k vodě pro rybičky.
Vyrostla jsem na městské vodě, celá naše rodina se naučila pít vodu z kohoutku. V dnešní době jsem ráda, že i vnoučata pijí vodu z kohoutku. Nejde o peníze, které se vyhodí za různé vody, slazené, bublinky apod. Jde o to, co vše dostane za den člověk do organismu, nemluvím o cukru. Někdo to nechápe, ale skutečně u nás se voda pije čistá. Šťávu máme, ale nikdo jí nepoužije. Jen pro návtěvy, máme koupeno několik druhů pití.
Odkaz z Google:
Proč pít vodu z vodovodu:
- 1 litr vody je zhruba 150 krát levnější než 1 litr balené vody
- zdravotně nezávadná - podléhá četnější a v některých parametrech přísnější kontrole kvality (ročně provedou VaK více než 100 000 testů kvality vody, které se zaměřují na mnohem více parametrů než kontroly balené vody), o kvalitě vody ve veřejném vodovodu má právo každý spotřebitel být informován, a to v úplném rozsahu parametrů daných platnou legislativou na rozdíl od balené vody, která má na obalu jen výběr malého počtu parametrů a někdy i ten chybí
- po stránce kvality je voda z vodovodu zcela srovnatelná s balenou vodou, díky nižšímu obsahu minerálních látek méně zatěžuje naše ledviny
- vždy čerstvá u Vás doma _ optimálně "uskladněná” v chladu a temnu ve vodovodním potrubí
- šetříte přírodu _ odpadá přeprava kamiony, potřeba skladování a likvidace ekologického odpadu
- šetříte své zdraví _ nenosíte těžké balíky vody _ balík s 6 láhvemi váží zhruba 10 kg
Jak si zlepšit kvalitu pitné vody z vodovodu
- Máte bíle zakalenou vodu z kohoutku? Je to důsledkem rozptýleného vzduchu, který vnikne přisátím vzduchu do trubního systému, není to způsobeno chlorem. Stačí si nechat vodu na několik minut odstát.
- Než si natočíte sklenici vody, nechte vodu chvíli odtéci.
- Čistěte pravidelně sítko vodovodní baterie (perlátor), na kterém se zachycují mechanické nečistoty z trubek.
- Nepříjemného zápachu po chloru se zbavíte tak, že vodu krátce převaříte. Chlor vyprchá, když necháte natočenou vodu z kohoutku asi 10-15 minut odstát.
- Chuť vody zlepšíte přidáním kolečka citronu nebo trochy sirupu.
vak-km.cz/...
Padla zde otázka, kolik má mít pH moči, je to nad 7 pH.
PH moče je snad nejdůležitější a snadno kontrolovatelný ukazatel stavu škodlivin v organizmu. PH moči zdravého člověka je 6,4 a vzhledem k tomu, že většina lidí má nevhodnou stravou vytvořen dlouhodobý deficit zásaditých látek v organizmu, doporučuji minimálně po dobu nutnou k odeznění zdravotních potíží dodržovat PH 7 a více. Já sám udržuji PH trvale nad hodnotou 7. Nízké PH, méně než 6,4 znamená, že organizmus je zbytečně zaplaven kyselinami a tím pádem je nucen k ukládání kyselinotvorných látek, zvláště do tukové tkáně a dalších míst v těle. Mimo to na neutralizaci kyselin bere organizmus i rezervy vápníku z kostí, kloubů a dalších tkání, čímž dochází k postupnému narušování rovnováhy a organizmus se dostane do stavu toxemie. Jedná se vlastně o stabilní přiotrávenost organizmu a z tohoto stavu je již malý krůček k jakékoliv civilizační chorobě. Pro pravidelnou kontrolu, protože stav PH se nedá spolehlivě odhadovat, doporučuji v kterékoliv lékárně zakoupit za cca 130,- Kč pomůcku pro diabetiky, konkrétně Triphan. Jde o 50 ks proužků, z nichž každý má tři políčka. Nás zajímá políčko horní a stav PH lze cca 60 sec po namočení do vlastní moči odečíst porovnáním dosaženého zbarvení se stupnicí na tubě. Každý proužek se dá, vzhledem k zbytečně velké šíři, podélně rozstřihnout napůl a tím získáme materiál pro 100 náměrů. Měříme ráno po probuzení stav raní moči. Obsah tuby nám tedy postačí na více jak čtvrt roku, což je dle mého názoru velice vhodná investice do vlastního zdraví. Pokud se týká dělené stravy jde z mého pohledu o jakousi základní úpravu stravování, která sice poměrně dobře řeší trávení, ale u kyselin už příliš nepomáhá. Maso a zvláště sýr patří k vysoce kyselinotvorným potravinám a sýr má navíc mimořádné schopnosti organizmus zahleňovat. Obě tyto potraviny jsou sice chuťově dobré, ale o to více nebezpečné z hlediska dlouhodobé pravidelné konzumace. Vytváří závislost a člověk si na ně navykne jako na drogu. Již méně vadí organizmu jednorázové prudké přetížení. Já pacientům radím jednou za čas se nevázaně "přežrat do bezvědomí", pokud možno až do stavu, kdy mě po lahůdkách bude zle a pak zas mám na dlouho chutě vyřešené. Jinak je samozřejmě možné do určité míry eliminovat škodlivost těchto potravin zvýšeným přísunem potravin zásadotvorných, ale jedná se o neustálé balancování nad propastí a tento risk dle mého názoru za to nestojí. Zdraví je absolutní priorita a tak se k tomu je třeba i stavět. Tou koulí na krku dát pokyn zbytku těla včetně chutí a zvyků a adrenalin z rizika si užít třeba na padáku. Jinak nejlépe eliminují kyselost tyto potraviny: meloun, okurka, rajčata, jablka a pomeranče. Bohužel je asi nejde jíst při konzumaci masa a sýrů v takovém množství, aby nastala ideální rovnováha. Tolik se jich ani objemově sníst nedá. Z tohoto důvodu se jako nejvhodnější a nejúčinnější jeví pít terapeuticky vhodné množství čerstvých ovocných a zeleninových šťáv z těchto potravin. Podotýkám čerstvých, konzumace šťáv zakoupených v obchodní síti, i přesto, že jsou z těchto zmíněných potravin má účinek zcela opačný a jejich kyselinotvornost je obdivuhodně vysoká. Jsou tak mimořádně škodlivé, že při srovnání s nimi je slivovice jako živá voda a i tak ji rozhodně konzumovat ve větším množství nedoporučuji i když na stres je docela dobrá. Minimální množství čerstvých šťáv je 0,5 - 1 litr denně hlavně večer a kvalita šťávy se zásadně liší podle typu odšťavňovače. Nejlepší jsou odšťavňovače pracující na pomalých otáčkách principem drtiče a lisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.