Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí masky na obličej

Od: martinaa* odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny milé rádkyně, dáte mi nějaký tip na domácí masku na obličej, aby byla pleť hladší a prozářenější? Mám pleť smíšenou až mastnou, se sklonem k černým tečkám a akné, takže prosím nic pro suchou pleť. Ale také nicna odmaštění, prostě jen na zjemnění:)

Děkuji*slunce*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravíčko. Toto mám osobně vyzkoušené:

Pomerančová maska - maska je výborná na zjemnění vrásek a celé pleti. Potřebujeme šťávu z jednoho pomeranče a 2 lžíce medu. Vzniklou směs natřeme na obličej a necháme působit 20 minut. Pleť je jemnější a vyhlazenější.

Maska z medu, Jogurtu a třtinového cukru: Tato maska je skvělý domácí peeling. na přípravu potřebujeme 2 lžíce bílého jogurtu, malou lžičku medu a lžičku třtinového cukru. Na navlhčenou pleť natřeme tuto voňavou směs a jemně kroužíme a masírujeme obličej cca 5 minut. Poté opláchneme vlažnou vodou a pleť ošetříme zvláčňujícím krémem. Tento peeling se dá používat i na celé tělo. Pleť je po něm hladká, jemná a jako znovuzrozená.

A tuto si dělá dcera:Maska z jablka a skořice: Potřebujeme jedno nastrouhané jablko, Půl lžičky skořice, lžičku ovesných vloček, lžičku bílého jogurtu a půl lžičky hnědého cukru. Touto směsí jemně masírujeme obličej cca 1 minutu a poté na obličejí necháme působit cca 10 minut. Opláchneme, pleť ošetříme krémem. Maska je dobrá na ucpané póry a působí jemně antisepticky.

Spokojemmost u nás je, tak vyzkoušejte, třeba něco z toho "sedne" i Vám. Pěkný den.

doplněno 06.01.12 13:51:

Není zač, rádo se stalo.;)

martinaa*
hodnocení

Děkuji, určitě vyzkouším:)

lidus*
hodnocení

2x

Martino dělám masku-trocha medu a v něm rozmíchám na kaši droždí, namažu a nechám uschnout pak omyju vlažnou vodou a pleť namažu nočním krémem Nivea.

martinaa*

Děkuji, koukám, že to droždí bude asi vážně mít něco do sebe...

hodnocení

0x

Používáte piling? Asi tak 2x do týdne? Když máte mastnější pleť? Pohledejte nějaký fajn. A až pak masku. Výsledek je úžasný. *hi*Já jsem kvasnice naředila mlíkem nebo smetanou, žloutek do toho a pár kapek citronu. Ale mám suchou pleť.

martinaa*
hodnocení

Mám čistící krém i gel na obličej, ten krém má v sobě zrníčka, takže jako peeling ho lze taky brát... a ten používám obden s tím gelem...

kvik
hodnocení

0x

To co napíši, není legrace. Kvasnice jsou vynikající, nejen na masku, jak radí ostatní. Masku z kvasnic nevím. Nikdy jsem to nezkoušela, ale co mám vyzkoušené i na dětech jsou kvasnice k jídlu. Není špatné si nechat balíček kvasnic v lednici a občas si kousek uloupnout. Syn, když byl v pubertě, tak mu kvasnice, /// konzumace /// hodně pomohly vyčistit obličej. Jestli chcete něco vyzkoušet na zjemnění kůže, poradím, co léta používám já. Nepoužívám žádnou masku, jen "Panthenol, " Tělové mléko od " Dr. Muller" PHARMA, dá se koupit jen v lékárně. Používám ho jen ráno a večer a dá se použít na celé tělo. Na dovolené používám toto mléko večer po opálení, kůži krásně zchladí. Občas se stalo, že tento výrobce nebyl, jiný výrobce, jsem zjistila, není tak dobrý. Můžete vyzkoušet a uvidíte.

claire*
hodnocení

0x

Masky používám jen koupené, stejně jsem nikdy nepozorovala nějaký extra účinek, ani u domácích, ani u kupovaných, ale co se mi na mastnou pleť osvědčilo, je - studená voda. Byli jsme jednou na exkurzi ubytovaní v hotelu, kde na pokojích netekla teplá voda, takže ráno i večer jsme se myli ve studené (jen ve sprchách naštěstí teplá šla :D ). I všechny ty gely atp. jsem smývala studenou vodou a po dvou třech dnech div ne zázrak :D Pleť byla vážně taková jemnější, hladší, docela zářila ;)

claire, asi máte pravdu, ale určitě je to i vodou. *hej*Ale v poslední době jsem se motala párkrát po nemocnicích a tam je voda ještě jinak upravovaná. Byla jsem vysušná jako treska, přes všecko mazání a péči. *klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]