Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mexické placky - jak je péct?

Od: jarm® odpovědí: 3 změna:

Ptám se, zda máte někdo zkušenosti s pečením mexických placek. Já je mám hrozně suché a lámavé. Když koupím v obchodě, tak se dají krásně stočit. Máte nějaký svůj recept? Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Sice mexické placky neznám, ale dejte sem váš recept, třeba společně na něco přijdeme v čem je zakopaný pes.

hodnocení

Recept je: 6 lžic oleje, sůl, 280ml vlažné vody, 500g hladné mouky.

Tyto placky jsou výborné když je stočím do kornoutu a dám tam třeba lučinu s kousky salámu a k tomu kopec zeleniny. Náplně se dávají dle vlastní fantazie.

uska*

Aha, myslíte normální tortillu. Já ji dělám ze sádla a vodu dávám dost teplou. Také záleží zda je pečete na omastku ( a jakém) a nebo nasucho. Že by to bylo tím olejem? Nevím. Pokud se vám lámou, tak přidejte nepatrně prášku do pečiva tak jak přidávám do rolády. Pak je vláčná a neláme se. Třeba někdo odpoví lépe a nebo zkoušejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]