Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy z pletí - černé tečky

Od: candyse* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den má 13 letá dcera má velké problémy s pletí.Má mnoho černých teček.Používá přípravky ale ty zamezi vzniku nových černých teček ale ty už vytvořené nezničí.Mají se vymačkávat nebo co s tím má dcerka dělat?Já osobně jsem nikdy problémy s pletí neměla .

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Dceři pomůže kožní lékař. Napíše pořádné léky, žádné slabotky z drogerie. S dcerou zajděte ke kosmetičce, která černé tečky (komedony) vymačká - odborně. Nebo se o to můžete pokusit sami doma - napařit, vydezinfikovat, vymačkat, vydezinfikovat...

Lepší je ale ta kosmetička. Až bude dcera starší, problémy jí vyřeší hormonální antikoncepce.

martinaa*

Na to bych nesázela... ja mám černé tečky rodové a žádná z vyzkoušených čtyř druhů antikoncepce mě jich nezbavila. Nezbývá nic jiného, než každý druhý večer mačkat a mačkat... ať si říká kdo chce, co chce, to jediné na ně pomáhá:)

Je to ovšem boj s větrnými mlýny:(

Hlavně nemačkat, vždy jen vyčistit anebo se potradit s kožním, já si vymačkáváním zcela zničila pleť.

sargo*
hodnocení

0x

Jestli jí něco zamezí vzniku nových, ať udeří hlavou čelem k Mecce a zazpívá si halelůjá :-D To má vážně kliku a vskutku neznám moc takových. Bohužel není nepravděpodobné, že účinnost dotyčných přípravků časem pomine. Nicméně - reaguje na něco, tak se patrně najde něco i později. Doporučuji nemačkat a najít si kosmetičku, která nemačká, ale opravdu čistí - jinak se jí to beztak okamžitě zase zanese a ještě získá fobii z kosmetiček. Nicméně jestli jí nové nevznikají, postupně by se jí to mělo pročistit samo. Předpokládám, že nějak ne úplně hloupě jí a že alespoň trochu sportuje - to rozhodně pomůže. Pak už jen nějaká jemná čistící emulze a žínka. Tečky časem seschnou a jakoby se z pleti vydrolí. Výše psala kolegyňka o antikoncepci, pokud k ní není jiný důvod, nespěchala bych do ní - že by účinkovala na tohle jsem ještě neslyšela (i když to samozřejmě neznamená, že to nemusí být :)). Jen si musí dcera vytvořit návyk na opravdu důsledné a hodně četrné čištění, protože rozšířené póry jsou problém do určité míry trvalý a holt se jí to bude vracet kdykoli proběhne kotelnou nebo zahřeší pár tabulkami čokolády. Dobrý boj přeji ;)

cocinkamichalka*

Sargo, já také napsala "až bude dcera starší". Mě antikoncepce vyřešila veškeré problémy s pletí. Mám teď pleť jako dětskou prdýlku :)

Já bych raději opravdu zašla na kožní. Důsledné čištění ano, ale mnohé přípravky tak příšerně vysušují kůži, že se pak mladá slečna bude i loupat...

Nu což, všichni jsme si tím prošli :)

hodnocení

0x

Nevymačkávat! Zajít ke kosmetičce a ta jí od toho pomůže. Jí záleží totiž na tom, aby se k ní zákazníci vraceli, takže se snaží opravdu pomoci, aby výsledky byly viditelné a zákazník "vratný".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]