Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v secondhandu jsem si koupila velmi zachovalou koženou bundu. Takovou jsem si vždycky přála.
Je však hodně zmačkaná a zatím se nevyvěsila. Poraďte mi prosím co s ní mám dělat.
Zaplatit velké peníze /mnohonásobně vyšší než cena bundy/ za čistírnu, se mi nechce. Děkuji za odpověď.
Já bych bundu pověsila na ramínko,ale na ruby.Pak bych napařovací žehličkou ze vzdálenosti cca 10-15cm zkoušela nahřát a narovnávat a nebo při troše odvahy i z rubu žehlit,opět napařovačkou, na nejnižší stupeň ,kdy to jesště dělá páru.
Ale opatrně.
Uvidíte.Je však taky možné,že právě kvůli tomu zmačkání ji někdo do frcu dal.
Pomačkaná kožená bunda, se dá také narovnat takto. PVC silný, průhledný pytel, dole na dně se udělá dírka na ramínko, pověsí se věc, která je potřeba narovnat. Pytel se pověsí na šňůru. Nachystám: Kačena, nebo parní kachna,/ různé názvy, / na úklid. Dole se uzavře část pytle, horká pára se pouští nahoru, dovnitř saka, svetru, nebo bundy. Používejte cit. Na obleky to funguje perfektně. Když vyndáte věci, které byly uloženy, delší dobu třeba přes léto a nejdou vyprat, dáte jim tvar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.