Nejste přihlášen/a.
je mi skoro 14 nemám menstruaci a jsem úplne plocha,pomůže tomu např.mléko,vejce atd.. celkem by me to zajimalo je mi celkem trapne kdyz prijdu do tridy a vechny holky mjají prsa jenom já ne (((
Ve třinácti letech je stále čas, stále je to v pořádku. Pokud menstruace nepřijde ani do 15, je potřeba se objednat ke gynekologovi, který zjistí jestli není někde nějaký problém, přpadně na endokrinologii ke zjistění stavu hormonů v těle.
Hodně taky záleží na tom, kolik vážíš. Jestli jsi hodně hubená, dospívání přijde později než u silnějších holek. Prsa jsou tvořena převážně tukem. Otázkou je, jeslti dospívání začalo nebo jestli ještě není ani náznak. Co ochlupení? začíná růst nebo ne? prsa - jsou aspon trošku zduřelá nebo úplně jako kluk? Pokud už začlo, nelámej si s tím vůbec hlavu není to potřeba. Jídlem se to stejně nezmění, tak se netrap.
V tomto směru Vám nějaká speciální strava, ve smyslu rychlejšího růstu prsou, moc nepomůže. Její efekt je založen spíše na ukládání tuku, než samotném růstu prsou. Navíc ve Vašem věku si s tím zbytečně lámete hlavu. Na růst prsou máte ještě dostatek času. Vím, že u některýh dívek rostou dříve, ale i později. Pokud budete mít stejný problém ve dvaceti a bude vám to stále vadit, pak bude čas na řešení. Mezitím můžete zvolit vhodné prádlo a prďte na názory spolužáků.
Záleží dost na genetické výbavě. I já jsem dostala mestruaci jako poslední ze třídy, bylo mi 14 a 2 měsíce. No a co? Holky se ve vedru potily u rybníka a do vody nemohly, už 2 roky je to obtěžovalo a já si parádně zaplavala. Vůbec mi to nevadilo. Každý z nás nedospívá stejně. Některá v 11 letech je hotová ženská, jiná v 15 ještě pískle. Ale doženou to všechny, neboj se.
Podívej se taky na maminku a na její postavu, často bývá dcera po mamce a podle toho si můžeš odvodit, co Tě čeká.
Tak o tom nepřemýšlej, doženeš to určitě. A navíc nechtěj být jako 100 ostatních. Každému z kluků se přece líbí něco jiného, ne? A ne, když jsou všechny holky jako přes kopírák. Jaga.
Pokud toužíš po menstruaci, tak se ji brzy dočkáš a poleze Ti krkem. Ohledně prsou .. Tys nějde četla návod, že když je Ti 14 tak máš nárok na prsa, jinak Tě můžou reklamovat? Podívej se do statistik minulých sta let. Prsa dívkám rostou od 14 a kolem 15 začínají menstruovat. Bohužel, pro dívky, tento přetechnizovaný svět, nasycený plně různými léky, hormony a jiným svinstvem zavinil to, že dívky dospívají dříve, menstruují od 12 a prsa jim rostou ravněž od obdobného věku. Takže to vem z druhé stránky. Jsi jedna z mála co má to štěstí a není nadopována hormony, tak začneš dozrávat o něco později. Věř že za rok, už tyhle strosti mít nebudeš. Pokud by se opravdu nic nedělo do Tvých 16 let, navštiv lékaře a nechej si udělat vyšetření. Ale není uplně neobvyklé mít menstruaci třeba v 17, ale to už je opravdu velmi málo. V každém případě, o nic nepřicházíš, a pokud se trápíš, že nemáš prsa, neboj, za chvíli je mít budeš. O nic nepřicházíš a všechno doženeš.
FidoNet ®
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.