Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naušnice-problem

Od: teri70* odpovědí: 3 změna:

Dobrý deň, kupila som si nie najlacnejšie naušnice a mam problem s kvalitou su vysiace a jeden vysiaci špirálovy lístok sa mi stratil a to tím,že sa otvorilo očko ktore nebolo vobec zavarené len tak pritlačené k sebe chcela by som to niekde dať posudiť,lebo nechcu mi to uznať a mam pochyby či som vobec aj kupila zlato v tej kvalita akej som chcela ,predavačka tvrdí že sa to ma davať asi polročne vyzvarat,lebo sa to pohybom vraj opotrebuva ale otom nebola reč pri kupe isto by ich nekupila

dakujem za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ale to by mělo být jednoduché. Určitě máte paragon, kdy jste náušnice koupila, za kolik, a kolika-karátové to je zlato. Tady snad není povoleno prodávat zlato, které nemá minimálně 14 karátů. Určitě jste náušnice koupila v kamenném obchodě, ne někde na ulici, pod "kabátem". Reklamaci Vám uznat musí! Upozornila Vás prodavačka, že Vy sama si musíte nechat náušnice "dodělat" na vlastní náklady? Myslím tím nějaké svařování očka. To přece nemá dělat zákazník, ale výrobce. Nesmíte se nechat odbýt. Trvejte na reklamaci a když se nedohodnete, klidně jí řekněte, že se s případem obrátíte na kontrolní orgán. Určitě je takový i na Slovensku. Je to ochrana spotřebitele. Určitě si to prodavačka nakonec rozmyslí, ale bdte neústupná, nesmí z Vás vycítit, že k tomu nemáte odvahu. A když ani tohle nevyjde, udělejte to a na úřad se obraťe. Bude Vám muset vrátit peníze a ještě dostane pokutu. Jste v právu! Suzy.

P.S. Nepíši to jen tak do větru. Je to z vlastní zkušenosti. Sice v jiném případě, ale podobném.

teri70*
hodnocení

Diky za radu, ale ja mam problém v tom,že sa mi ten prívesok stratil a ja im chcem dokazat nekvalitnu pracu na vyrobku ,mislela som že sa to predralo,ale ten malý krúžok čo držal ten list nie je zvarený,ale len pritlačený do seba aby robil kruh no niečo hrozné tak preto chcem ísť najprv niekde do škušobne aby sa vyjadrili aj oni.

dakujem za radu po doriešení sa ozvem ako to dopadlo som odhodlanáaj na súd isť ,lebo je to otrasne spravené

Ale to nevadí, že se Vám jeden přívěsek ztratil, u druhé náušnice je, tak to můžete doložit právě na té druhé náušnici. Ale k soudu kvůli tomu nechoďte, to by se vám prodražilo. Snažte se o tu reklamaci a navrácení peněz cestou, kterou jsem Vám doporučila. Držím palce a ozvěte se, jak to dopadlo. Suzy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]