Nejste přihlášen/a.
Od rána mám dost silné , střídavé intenzity píchavé bolesti od pasu až ke hrudníku. Špatně mně není, mám chuť i na jídlo. Poradí někdo prosím co na to? Děkuji a přeji klidné vánoce bez bolesti.
Podle mého to jsou příznaky vánočních prohřešků. :D Sama jsem dneska měla problémy po kapříkovi. A přitom ho tolik miluji. Doporučují na tyto problémy šalvěj, dříve se doporučoval i vývar s kmínu. Já bych ještě doporučila pomalou večerní procházku. Zkuste si přečíst tyto informace a rady a myslím, že se stačí podívat na obrázek: ![]()
nadymani-a-plynatost.zdra/... Ale samozřejmě to může být i jiný problém. Pokud bude bolest přetrvávat, potom už nezbývá nic jiného, než návštěva u lékaře.
doplněno 25.12.11 17:25:Omluva: vývar (čaj) z kmínu!
Malým batolátkům se masírovalo bříško ve směru (nebo proti směru?) hodinových ručiček. Ale na netu bude jistě dalších rad habaděj! ![]()
Masírujeme břicho podle toho, kam chceme, aby se ubíral následný děj. Jestliže potřebujeme něco dostat ven, masírujeme po průběhu tlustého střeva, takže od pravého hrotu pánevní kosti nahoru pod žebra a dolů k levému hrotu pánevní kosti, tedy po směru hodinových ručiček. Nebojíme se přitlačit na uvolněné břicho, úleva následuje rychle. Pokud potřebujeme, aby se peristaltika zklidnila, masírujeme opačným směrem - proti směru hodinových ručiček.
Trochu se děsém předchozích od pasu střílených diagnoz.Pokud by šlo opravdu o slepé střevo, ikdyž uváděné příznaky jsou velmi atypické, pak by různé "babské metody" a tudíž i vyčkávání mohly být velmi nebezpeřné.Bohužel popsaným potížím chybí přesnější údaje - tedy zda vznikly na lačno nebo po jídle a když tak po jakém, jestli vzniklly náhle nebo postupně, jestli již něco podobného bylo někdy dřívě, jestli se léčím s něčím nebo něco užívám, jestli jsou bolesti vyprovokované námahou nebo polohou, teplem nebo chladnem,co je zhoršuje a co přináší úlevu atd., atd.Pokud byste uvedla odpovědi na tyo otázky,přípasdně další postřehy,mohli bychom se nad tím zamyslet.Vhodné by bylo ale při jakémkoliv zhoršení vyhledat lékaře.Konečně co se týká těch větrů-je důležité, zda alespoň občas nějaký odejde.Pokud ne a navíc nebyla již den, dva stolice,mohlo by jít i o porušení průchodnosti střevní z jiných důvodů,Zde je ovšem lékařské a alespoň rtg vyšetření zcela nezbytné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.