Nejste přihlášen/a.
Od rána mám dost silné , střídavé intenzity píchavé bolesti od pasu až ke hrudníku. Špatně mně není, mám chuť i na jídlo. Poradí někdo prosím co na to? Děkuji a přeji klidné vánoce bez bolesti.
Podle mého to jsou příznaky vánočních prohřešků. :D Sama jsem dneska měla problémy po kapříkovi. A přitom ho tolik miluji. Doporučují na tyto problémy šalvěj, dříve se doporučoval i vývar s kmínu. Já bych ještě doporučila pomalou večerní procházku. Zkuste si přečíst tyto informace a rady a myslím, že se stačí podívat na obrázek:
nadymani-a-plynatost.zdra/... Ale samozřejmě to může být i jiný problém. Pokud bude bolest přetrvávat, potom už nezbývá nic jiného, než návštěva u lékaře.
doplněno 25.12.11 17:25:Omluva: vývar (čaj) z kmínu! Malým batolátkům se masírovalo bříško ve směru (nebo proti směru?) hodinových ručiček. Ale na netu bude jistě dalších rad habaděj!
Masírujeme břicho podle toho, kam chceme, aby se ubíral následný děj. Jestliže potřebujeme něco dostat ven, masírujeme po průběhu tlustého střeva, takže od pravého hrotu pánevní kosti nahoru pod žebra a dolů k levému hrotu pánevní kosti, tedy po směru hodinových ručiček. Nebojíme se přitlačit na uvolněné břicho, úleva následuje rychle. Pokud potřebujeme, aby se peristaltika zklidnila, masírujeme opačným směrem - proti směru hodinových ručiček.
Trochu se děsém předchozích od pasu střílených diagnoz.Pokud by šlo opravdu o slepé střevo, ikdyž uváděné příznaky jsou velmi atypické, pak by různé "babské metody" a tudíž i vyčkávání mohly být velmi nebezpeřné.Bohužel popsaným potížím chybí přesnější údaje - tedy zda vznikly na lačno nebo po jídle a když tak po jakém, jestli vzniklly náhle nebo postupně, jestli již něco podobného bylo někdy dřívě, jestli se léčím s něčím nebo něco užívám, jestli jsou bolesti vyprovokované námahou nebo polohou, teplem nebo chladnem,co je zhoršuje a co přináší úlevu atd., atd.Pokud byste uvedla odpovědi na tyo otázky,přípasdně další postřehy,mohli bychom se nad tím zamyslet.Vhodné by bylo ale při jakémkoliv zhoršení vyhledat lékaře.Konečně co se týká těch větrů-je důležité, zda alespoň občas nějaký odejde.Pokud ne a navíc nebyla již den, dva stolice,mohlo by jít i o porušení průchodnosti střevní z jiných důvodů,Zde je ovšem lékařské a alespoň rtg vyšetření zcela nezbytné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.