Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peroxid na vysuseni vlasu, sleze mi barva?

Od: lindaf* odpovědí: 4 změna:
Dobry den cetla jsem neco zvlasntiho na internetu cituji : Ahoj,nedávno jsem na netu četla jakýsi návod proti mastným a vyzkoušela ho.Je to bomba, dřív jsem si myla vlasy denně, teď mi vydrží 4 dny! Nevím teda jak moc je to zdravé,ale dělám to už půl roku a vlásky drží, nepadají,nelámou se. Je to vlastně to "moření vlasů". Smíchala jsem svůj šampon na vlasy asi s 0,5 dc 3% peroxidu (mám ho doma v lékárničce na dezinfekci ran, za 20,- z lékarny) a touhle směsí si vlásky tak 1x za 3 týdny umyju.Nechám cca 5 minut působit a důkladně opláchnu.1x týdně použiju výživnou masku na vlasy (jinak kondicionery nepoužívám,hrozně mi ty vlasy vždycky zamastily).Tak bych se chtela zeptat na vas nazor... ja mam vlasy dost silne byla jsem dvakrat blondynky behem jednoho tydne a prebarvila jsem to na hnedo, no a ted si vlasy barvim SYOSS barvou na vlasy hnedou. Myslite ze kdybych to zkusila tak barva sleze? Ja nevim ale na mastne vlasy fakt nic nefunguje teda u me... Docela me laka to vyzkouset ale nerada bych aby mi barva slezla... mozna kdybych to dalal jen na korinky, kde uz to mam odrostle na svoji hnedou :( ach jo dekuji za odpoved ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý večer. Já bych rozhodně takto neexperimentovala. Domnívám se, že to vlasy narušit musí a zcela jistě vyšisuje barvu. Prodávají se šampony s peroxidem a ty jsou určené právě k zesvětlení odstínu barvy, ale určitě to není šampon na časté použití. Když jsou vlasy hodně vysušené, jsou i lámavé. To je můj názor. Hezký večer.

sargo*
hodnocení

0x

Áno, mohu potvrdit, že když jsem si u kadeřnice nechala prolít vlasy tímhle drekem, dost to pomohlo. Tedy na to mytí, ne na kvalitu vlasů :-D Ale byla to úleva, nemuset si je mýt každý den. Nicméně jsem měla vlasy nebarvené, zdravé špagáty. V tvém případě bych to nedoporučovala, dalas jim dost zabrat a to nejmenší, co by se jim mohlo přihodit, by byl nějaký záhadný flekatý melír ;) Dotyčná si vlasy ničí, je patrně mladší, vlasu dosud kvalitního, tak to ještě není tak znát; ale neprospívá to a v dlouhodobějším horizontu bude mít na hlavě leda slámu. Zahledat si šampón, který zabere i bez téhle chemie, bude rozhodně lepší cesta :)

sebod*

A jedna dobrá rada - na mytí i opláchnutí používat chladnější vodu. NIKDY ne teplou.

jabraka*
hodnocení

0x

Peroxid vodíku se prodává jako 30% roztok,je silně leptající.Proto s ním velice opatrně.Spíše je lépe použít zředěný.Protože je to oxidující činidlo,na kvalitu vlasů má jen a jen destruktivní vliv.Používá se jen k odbarvení nevhodných barevných odstínů před barvením.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]