Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký šampón?

Od: aloisb® odpovědí: 10 změna:

Trpím svědivostí kůže ve vlasaté části hlavy a na hlavě se mi tvoří šupinaté stroupky, které si neustále strhávám. Začal jsem na základě reklamy v TV používat Head and Shoulder šampón, ale mám podezření, že výrobce do něj dává schválně nějakou látku, která způsobuje svědění a nutí vás mýt si hlavu každý třetí den, aby se ho hodně prodalo :)) Po umytí hlavy tímto šampónem mám pocit, jakob vlasy byly stále mírně mastné.

Poradí někdo nějaký dobrý šampón, po kterém hlava nesvědí a stačí mýt si vlasy 1 x za týden?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Nevím, jaké přesně šlupky se ti dělají, ale zašel bych na kožní. Já s tím bojoval několik let. Po návštěvě kožařky jsem s tím zamával během dvou týdnů. Jednalo se o nějaké onemocnění, kterého se nelze zbavit, ale lze eliminovat. Od té doby stačí cca 1x za 2 měsíce aplikovat to, co mi předepsala (má to konzistenci jak smrky z nosu) a pak stačí mýt si hlavu jako bych nikdy žádnou nemoc neměl.

youngman*
hodnocení

0x

Odpověď tu nepřišla tak zkuste o radu v drogerii vyškolené prodavačky nabo v kvalitním kadeřnictví oni vám poradí.

hodnocení

0x

Každému určitě vyhovuje něco jiného. Já osobně mám dobou zkušenost se šampony Schauma (Vámi zmiňovaný šampon mi také nevyhovuje, také mám potřebu mýt vlasy častěji, než obvykle). Ale než třeba začnete experimentovat a dávat spoustu peněz do šamponů, nevyzkoušel jste obyčejný kopřivový, či březový? Spousta lidí levnější šampony nekupuje, ale někdy mohou naprosto člověku vyhovovat... Na reklamy nedejte, to se Vám vyplatí víc, zajít si na kožní, nechat se vyšetřit a doporučit si vhodný přípravek tam. Jen můj názor. Pěkný den!:)

doplněno 27.02.13 19:53:

Pokud to byl dotaz, pak ano, šampon v prášku se prodává. Např. Přírodní šampon v prášku na mastné vlasy, lupy a k hojení vlasové pokožky. Ale neznám nikoho, kdo by ho používal, nebo alespoň zkusil...Více info zde:

prirodashop.cz/...

nikolaaa*
hodnocení

0x

Myslím, že mám stejný problém. Mám ve vlasech takové bílé stroupky, některé malé, některé velké a kolikrát se mi strhne klidně i centimetr a půl velká "kůže" . Také bych ocenila nějaké rady. Vlasy si myji co druhý den, mastí se mi, přitom pokožka hlavy je suchá:/

ladaadal*

A když to odloupneš a umyješ si vlasy, tak tam jsou hnusný červený fleky? Jestli ano, tak to je to, co jsem měl já. Jak říkám, nejlepší je kožař. Trápil jsem se několik let a on to vyřešil během půl hodinky. Nechápu, proč jsem nešel už dřív.

jeka
hodnocení

0x

Používám šampon Nizoral - k dostání v lékárně. A potom mám také takovou vodičku od kožní doktorky. Ale ten Nizoral pro začátek by mohl stačit.

hodnocení

0x

Souhlasím, nejlepší je návštěva kožaře, ten Vám může předepsat něco speciálního na Vaše problémy.

Vámi zmiňovaný komerční šampón Vaše problémy nevyřeší, to už je lepší se poradit alespoň v lékárně a zakoupit šampón tam.

hodnocení

Už jsem u kožařky byl, předepsala mi GELARGIN, kterým si ta postižená rozškrabaná místa mažu. Pak se to vyléčí, ale po čase se objeví šupiny znovu. NIZORAL jsem také zkoušel, trochu pomohl. ale je velmi drahý :)) Prodává se ještě nějaký šampón v prášku, který se rozpustí ve skleničce teplé vody a pak aplikuje?

ladaadal*

Tak jsem schválně koukal a mě na to napsala Belosalic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]