Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mastit trubičky na kremrole?

Od: zabkag® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,potřebuji nutně radu,chci dělat trubičky z domácího lístkového těsta a nevím jestli se před namotáním na plechové trubičky něčím to plechové namastí?děkuji Gábi

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

Není to nutné,lístkové těsto je samo již dost mastné.

doplněno 20.12.11 18:53:

Zbylé těsto lze znovu převálet a použít

hodnocení

A ještě jedna otázečka co se zbylým těstem?Znovu vyválet a použít opět na trubičky?Díky

 

hodnocení

2x

Trubičky opravdu nikdy nemastím,jdou sundat dobře,a co se týká zbylého těsta,tak,když ho opět rozválíte,nebude vám už lístkovat,tudíž ho nepoužívejte na trubičky*stop*Rozválejte ho,a radýlkem rozkrájejte na cca1cm proužky,ze kterých udělejte buďto jednoduché tyčinky,nebo malé preclíčky,které posypejte troškou soli,kmínu,popř. máku,je to výborné slané pečivo k vínku či pivku na vánoční hodování;)

doplněno 20.12.11 18:34:

Před pečením nezapomeňte pomazat vajíčkem.

 

hodnocení

2x
avatar babajaga

Trubičky z domácího těsta dělám už několik let a nemají chybu. Plech nemastím, protože v těstě je 1 celé máslo a tak je to mastné dost. Dávám je jen na suchý plech, po upečení a vyndání z trouby každou horkou nožem hned podeberu, pokud chladnou, přilepí se k plechu a mohou se pak potrhat.

Před vložením do trouby je potírám už na plechu peroutkou dobře rozšlehaným vajíčkem, dostanou správnou barvu a lesk. Pozor, jen málo namočit, kdyby Vám vejce stékalo dolů na plech, také by se to přilepilo a špatně byste trubičky pak oddělávala z plechu.

Jinak - jaké máte zbytky těsta? Já si celé těsto po odpočinutí a přeložení rozdělím na 4 díly. Postupně z každého vyválím tenkou plachtu, jakoby obdélník, rádýlkem nakrájím proužky asi 3 cm široké shora dolů a ty pak navíjím na kovové trubičky. Takže zbytek těsta není žádný, navinu i ten začátek a ten poslední pruh. Z této čtvrtiny mívám tak 15 trubiček, takže z celé dávky okolo 60 kusů. Namotanou trubičku posadím na plech tím koncem, jinak se to při pečení může rozmotat.

A nakonec: sníh vařený v páře je velice pracný, naučila jsem se používat sníh jablečný, je lehoučký, rychlý a nevařený. Tady je recept:

do šlehače dám 2 bílky, 35 dkg moučkového cukru /přesátého/ a 25 dkg na jemno strouhaných a oloupaných jablek. Vše šlehat, dokud se neudělá tuhý sníh. Dobrou chuť a ať se povede.*placni*Jaga.

Jago, a jak dlouho takový krém s jablky vydrží? Trubičky se musí jíst hned, nebo se mohou také uložit? Díky.

Suzy, tento sníh je vhodnější spíš pro rychlejší spotřebu. Myslím, že teď za chladna tak 4 dny vydrží, ale na delší skladování je pak vhodnější ten vařený. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]