Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hovězí líčka - co z nich uvařit?

Od: jasan® odpovědí: 10 změna:

Koupil jsem si hovězí líčka a potřeboval bych poradit co nejlépe se z nich dá uvařit.Díky všem za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Hovězí líčka - je vlastně nejjemnější hovězí z celého kusu - krátké maso. Málokdy se sežene, možná že z dovozu. *nevi* Zde máte recept na dušená líčka - jinak dole ještě další recepty:

toprecepty.cz/...

Hovězí líčka - jednou vařili v Prostřeno na TV Prima, dělali je na červeném víně. To jsem sice nezkoušela, ale udělala jsem z nich gulášek a byl mooooc výborný. Jinak je kupuji v Lidlu v Průhonicích, u řezníka.

hodnocení

0x

Můj táta, řezník, tvdil, že líčka jsou jedno z nejlepších mas. *jasne* Ten recept od Lidky je skvělý!

hodnocení

0x

Přidávám dva odkazy na receptíky...Jden na gulášek : www.pepato.eu/201/... a druhý na gril.. www.progast.cz/?c/...

hankauk*
hodnocení

0x

Jasane, mě by spíš zajímalo, kde jste je koupil? Ať jsem sháněla, jak chtěla, nikde u řezníka jsem je nesehnala. :(

hodnocení

Koupil jsem je v jedné prodejně uzenin,která patří Příbramskému masokombinátu.Pokud máte zájem,tak vám napíšu přímo kde.

Líčka jsem už neviděla, ani nepamatuji. A je to moc dobré maso, krátké, jemné, snadno se udělá. Nejde z toho samozřejmě stejk nebo roštěnka, ale pokrájené to lze dusit, třeba i s houbami, guláše, ragú apod. Jestli Vás to neobtěžuje, napište mi, prosím, vnitřní poštou adresu prodejny, měla bych o ně také zájem.

Jinak vás za nákup moc chválím, jste šikovný zákazník, mně kdyby je děda přinesl, chválila bych ho až do Nového roku.*palec* Ale on nepřinese, natolik ho znám. Jaga.

babu*

Líčka jsem právě koupila, protože jsem je nikdy nezkusila a hledala jsem nějaký dobrý recept. Sehnala jsem je v řeznictví v ulici U průhonu (roh Osadní a U průhonu) na Praze 7. Mají je tam celkem často, jenže jsem nikdy nevěděla co z nich uvařit, až dneska jsem si dodala odvahy a řekla si, že je na čase zkusit zase něco nového. ;)

janamakovicka175

H.líčka prodávjí v prodejnch INPOST jsou mažena 1kg za 89kč s pozdravem jana

hodnocení

0x

Nedavno jsme je delali podle tohoto receptu a nic tak dobreho uz jsem dlouho nejedl. Licka zakoupena v Brne, ale maji je jen malokdy. Ty co meli zmizeli v nasem mrazaku :)

zdenekpohlreich.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]