Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suchá svědící pokožka hlavy

Od: kominik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám takový problém:

Již přes rok mám problém s hodně suchou pokožkou hlavy. To už nejsou lupy, ale šupiny. Hlavu mám celou červenou od svědění, a šamponu jsem vyzkoušel už desítky...

Máte nějakou zaručenou radu jak se zbavit této nepříjemnosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Ve Vašem případě Vám nejspíš nejlépe poradí kožní lékař. Pokud Vám nesvědčí střídání šamponů, pak bych dál neexperimentovala.

sargo*
hodnocení

0x

No a u doktora jste s tím byl? Je to opravdu jenom suchá kůže, nebo lupénka nebo nějaký exém? Když už je to tak moc, je rozhodně na čase skončit s experimentováním s drogerií a vzít to přes lékárnu :)

colombo*
hodnocení

0x

Rozhodně navštivte kožního lékaře.

Kožní choroby prý souvisí s potížemi některých vnitřních orgánů. Takže možná upravit jídelníček a živitisprávu (to je univerzální rada úplně pro každého).

Nakonec můžete zkusit koupit v lékárně Excipial Hydrolotio, který je ideální pro vetření do vlasů. Nebo radikálně zkrátit vlasy na 5mm a zase používat krémy nebo emulze, které doporučí lékař.

Co mám zkušennost, tak na zimu se vždycky ekzémy zkoršují.

A poslední důležitá rada: neškrábat bolestivá místa. Naučit se je pouze pohladit konečky prstů ale neškrábat.

kt8d5*
hodnocení

0x

Těžko radit bez kožního vyšetření ale obávám se, že můžete mít lupénku (psoriasis vulgaris). Na netu jsou o ní stohy informací, tak se podívejte. Zatím zkuste konopnou kosmetiku - šampón. Mají jej v lékárně. Kdysi mně jedna paní říkala, že si lupénku ve vlasech vyléčila odvarem se sedmikrásek ale nevím . . . nemám vyzkoušeno.

hodnocení

0x

Mi se odstěhoval kožař a nemůžu najít někoho, kam bych se vešla. Ze zoufalství se stejným problémem, jsem po poradě koupila v lékárně POLYTAR LIQUID. Je to sice jako když přejedou koupelnou asfaltéři :D ale úžasně mi pomohl. Nakoukněle ke strejdovi Gůglovi a přečtěte si. Mi to pomohla za 14 dní mytí 2x týdně.*jasne*Jen s podobným lékem mám tu zkušenost, že se nesmí na slunko. Hrozí spálení, ale teď, zimě to snad ani nehrozí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]