Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak velké kroupy dáváte do kuby? Jsou různé velikosti. Děkuji.
Já kupuji č.8-10 jaké zrovna mají. Kroupy operu horkou vodou a do studené je na noc namočím, pak zaleju 1:2, i víc, osolím a vařím, po uvaření kroupy propláchnu studenou vodou a omastím, používám do polévky i na Kubu nebo Šukrut, pokud mám krup hodně tak je dám zamrazit a pak použiji.
My jsme kupovali vždy 7ky,byly nejdřív uvařené a kvalitu to nemá vliv.
doplněno 19.12.11 10:42:
Každý kuchař má svůj recept a své oblíbené fígle. Já mám recept :
ČERNÝ KUBA: 300 g trhaných krupek, 60 g sádla, 1 velká cibule, 750 ml vody, sůl, 20 g sušených hub, kmín, pepř, majoránka, 3 velké stroužky českého česneku.
1. Krupky propláchnu vodou a nechám okapat. V kastrolu si rozpustím část sádla a nadrobno nakrájenou cibuli na něm osmahnu dorůžova. Pak vsypu krupky, krátce opražím, zaleju vodou, osolím a dusím pod pokličkou.
2. Sušené přes noc namočené houby uvařím doměkka, scedím, vodu z nich si ponechám stranou. Houby pokrájím na drobno a spolu s kořením a prolisovaným česnekem zamíchám do dušených krupek.
3. Hmotu navrstvím do sádlem vymaštěné zapékací misky, povrch ještě trochu omastím, zaleju tou vodou z hub a nechám zapékat v troubě vyhřáté na 190 stupňu po dobu asi 30 minut. Jaga.
Tohle je pravý krkonošský kuba, recept je zděděný po příbuzné z Benecka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.