Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která majonéza

Od: valka* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,poradí někdo dobrou majonézu nebo majolku? Letos jsem narazila na hodně navinulé,což není nic pro mě.Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x

To záleží na chuti...Mě zaujala Babičina majonéza.Mají ji v Bille...

doplněno 18.12.11 10:25:

Tahle...

doplněno 18.12.11 16:47:

@babkazov ,když jsem četl Váš recept,taky se mi sbíhaly sliny.Jenže jsem línej chlap...:)Tak kupuju...

Která majonéza

Jojo, tuhle Babiččinu majonezu když vidím, koupím si ji do zásoby. Je vydatná a velice dobrá. *palec*

lidka*
hodnocení

1x
Zkuste Hellmann´s. Je sice trochu dražší, ale je možné ji částečně namíchat s bílým jogurtem. Než nám zavřeli malý krámek, kupovala jsem obyčejnou AVE a byla jsem s ní skutečně spokojená. Ale nepoužívám kupovanou tatarku - tu si míchám sama, protože kupované jsou také zbytečně kyselé. doplněno 18.12.11 11:39:Jinak souhlasím s Míšou, zkusit si umíchat vlastní majonézu. Ovšem chce to mít zdroj dobrých domácích vajec. doplněno 18.12.11 11:45:Ještě jedno doplnění: podle odkazu Míši mne zaujala domácí majonéza pouze z mléka a oleje + dochucení :) - tak to musím vyzkoušet - díky! *placni*

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Tak si udělejte majonézu domácí, podle svojí chuti. Na internetu je spousta receptů, třeba:

cuketka.cz/...

hobby.idnes.cz/...

recepty.vareni.cz/...

olaf71*
hodnocení

0x

tak si jí udělej. jeden žloutek, trochu oleje,sůl, kapku octa, cukr, hořčici obyč. olej a žloutek by měli mít stejnou teplotu, olej pomalu přidávat a vymíchat do potřebné hustoty. za deset korun uděláš super mjonézu a ne tu sra... ve které je samý škrob, guma a éčka

jarahosek*

Nezbývá mi než s vámi souhlasit. Také jsem jednou zkusil udělat domácí majonézu. Pokud máte i domácí vajíčko, je majolka super žluté, no nesrovnatelné s majolkama v krámu. Zkuste, doporučuju. U nás se po ní mohli všichni utlouct a víte co v ní máte. A pak už jen přidat okurčičku, cibulku, trošku láku z okurek a máme výbornou domácí tatarku. Ňamík...

ivik*
hodnocení

0x

Shodou okolností pracuju v laboratoři ve firmě,kde se tyto sr... vyrábějí a vřele doporučuju majonézu raděj vyrobit doma,neboť nechci popisovat,co se dotoho všechno dává za éčka.Dívejtese na délku záruky, čím delší, tím horší.To platí u všech výrobků, např. u jogurtů, ty kupujte raděj naše české.Kvalitapotravin je otřesná,kontroly složení ze strany kont. orgánů veškerá žádná, pak se divíme, žeje plno nemocí i u malých dětí...Ale zisk je přednější...

hodnocení

0x

Polovinu života jsem majonezu míchala sama. Ještě nebyl tyčový mixer, takže el.šlehačem. Do misky 3 žloutky a současně šlehat a po trošičkách čůrkem lít olej. Kdyby se to nááááhodou zdrclo, tak začít se žloutky znovu a místo oleje přikapávat tu sraženou. *uf* V kastrolku jsem si svařila o,5 dl vody a v ní rozvařila lžičku soli, lžíci octa a dvě vrchovaté lžičky cukru. Do mísy majonézu, na kostičky zeleninu, nastrouhaný okurek a tu ochocenou vodu. Romíchat a do toho brambory.*hi* Maminka vyprávěla, že v nemocnici na Fifejdách za války, kde pracovali i babička i dědeček, dávali do bramborového salátu místo majonezy ochucený bešamel. A ve školkách dávaly kuchařky místo majonezy šlehačku. *jasne* Páni, mám pusu plnou slin. Já se těšíííím!*ua*

Babičko, válka je už hodně daleko za námi, přesto jsem bramborový salát s ochuceným bešamelem jedla asi před měsícem. Dělá ho nedaleko od nás jedna vyvařovna, která rozváží po vesnicích obědy. Ten salát byl tak vynikající, že jsem jim zavolala a ptala se. Ano, dávají tam bešamel, který ochutí vším potřebným. Salát nemá chybu a má jednu velkou přednost: mohou ho dělat i za teplého počasí v létě, je trvanlivější a nekazí se tak rychle jako ten s majolkou. Už jsem ho zkusila také a měl úspěch.*placni*Jaga.

lidus*
hodnocení

0x

Domácí je sice výborná ale nevydrží, já kupuji Helmans a jsem spokojená.

houbarka
hodnocení

0x

velmi příjemnou sladkokyselou chuť má majonéza z Lidlu. Potom Spak,to je naprostá jednička,ale zde blízko u nás ji nemají,vozíme ji z Globusu.

lui*
hodnocení

0x

Nejlepší je domácí. A nejlepší návod na ni je tady:

conovehonakopci.cz/...

kolicek*

Vzdycky jsem kupoval Helmans, protoze jeji chut je proste bezkonkurencni. Nicmene posledni rok dva zacala docela zdrazovat, a pred par mesici to doslo do takove faze, ze jsem si rekl, ze to uz je trochu moc. Vyzkousel jsem par jinych majolek a musim rict, ze i za ty penize jsem se vratil zpet k Helmans, protoze ta chut je proste opravdu jinde, nez u jakekoliv jine majolky, co jsem ochutnal. Nicmene po precteni teto diskuze zkusim tu z Lidlu a taky Babiccinu, tak uvidime.

myse*

mi moc chutná majoneza z Lidlu. Opravdu.

Jinak Hellmans...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]