Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na koutky - podomácku?

Od: martinaa* odpovědí: 16 změna:

Zdravíčko, milí rádcové:)

Včera mě tak nějak lechtal jeden koutek, teď večer mám zarudlé již oba dva, zřejmě jsem neměla jíst ten zatracený ananas:( Docela to bolí, táhne, pálí. Zítra si skočím do lékárny pro riboflavin, jak jsem četla v podobných diskuzích, ale co použít prozatímně, aby se to aspoň maličko zatáhlo? 6adný B-komplex doma nemáme...

Děkuji Vám za tipy:)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Co kvasnice?

doplněno 17.12.11 21:11:

Nebo alkohol - třeba domácí slivovici :) Bude to pálit, ale vydrž :-D

martinaa*
hodnocení

Taky nic:( U nas slivovice moc nejede...

ahasver4*
hodnocení

2x

Já používám to droždí a Francovku.Ta je na to super.Ale pálí taky...:)

doplněno 17.12.11 21:51:

Slivovovice je na tohle potvora,já za sebe bych to nedělal.Hádejte se potom,myslíte,že by policajti věřili?:)Ale pokud uplyne aspoň půl hoďky,tak v poho...

polinek*
hodnocení

1x

,,není to zrovna chutné,,ale 100% pomáhá ušní maz,,a namazat si koutky ..Maz je váš ,,tak se nemusíte sama sebe štítit.

martinaa*
hodnocení

Fuj:D Tedy, to jsem jeste neslysela, kazdopadne si to zapamatuji pro bojove podminky:) Hodi se to.

jojo, je to tak! Maz z uší. *jasne* Ze špitálu nás jednou propouštěli všechny s koutkama a dali nám na cestu maličkou tubičku. Ta mastička fungovala, ale dodnes nechápu, proč nás nemazali už v nemocnici.*sok*

liduli

... chtělo se mi napsat to stejné, ale říkala jsem si, že se mi někdo vysměje *smich*, přidávám se k polinkovi, jako děti nám tak bolavé koutky léčila babička (samožřejmě mým vlastním ušním mazem)

martinaa*
hodnocení

Tak jsem prolezla vsechny skryse a nasla tatkovu zeleznou zasobu - placatku se slivovici:D Jen dotaz - dneska funguji jako taxik, kdyz si potru koutky, nemuzu pak nadychat? Je to mozna blbost, ale pro me dulezita...

cocinkamichalka*

Nenadýcháš :) Když to pouze potřeš, alkohol vytěká na vzduchu. Kdyby náhodou - vyžádej si krevní testy a tam budeš mít čistou nulu.

martinaa*
17.12.11 21:53
hodnocení

Diky:):)

Vypadá to sice příšerně, ale funguje - genciána.

martinaa*
hodnocení

Tedy, to slovo slysim prvne v zivote:D A spise olej nebo se prodava i neco jineho?

doplněno 18.12.11 12:50:

Asi spise myslite potirat zivou rostlinou... ale ctu, ze je toxicka...?

Napsala jsem to zřejmě nesrozumitelně - slovo genciána používám pro genciánovou violeť, tu fialovou vodičku z lékárny. Proto říkám, že člověk vypadá příšerně. Jednou mě taky trápil koutek, a to jsem pracovala u přepážky, kam denně dorazily proudy lidí. Kdybych měla fialový koutek, cítila bych se dost blbě. Vydržela jsem s tím do pátku, hned natřela (takovým tím ušátkem, vatičkou na tyčince), v sobotu ráno znovu a v neděli už jenom pro jistotu. V pondělí byl pokoj.

hodnocení

0x

Po ananasu také trpíme bolavými koutky. Na vysušení bolavého koutku nám skvěle pomáhá obyčejná zubní pasta. Na noc ťupnout a je to.

martinaa*
hodnocení

Dekuji, zkusila jsem slivku i zubni pastu a koutky jsou opravdu zatahle, ted jen udrzet pusu zavrenou:D

fran
hodnocení

0x

Koutek a zejména opar vydezinfikovat a natřít borovou mastí. Ustoupí rychle, mast je v lekárně. Ryboflavin a Béčka jsou nadlouho*tanec*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]