Nejste přihlášen/a.
Bohužel se mi stalo to, že jsem 12. 12. koupila eidam 30%, který byl do 12. 12., všimla jsem si toho až dnes. Není vakuově balený, pouze ve folii, ve které to prodávají zatavené. Jak poznám, jestli už je zkažený? Nerada bych si způsobila zdravotní obtíže.
Hlavně ten 30ti procentní, už ani není sýr, ani kdyby byl čerstvý. Mluvíme o tom bločku? On totiž eidam naní pravý sýr. Kupte si příšte raději ten německý "laidaimer", nevím teď jak se to píše správně, ale i když ani ten není nic moc, pořád má k k trvdému sýru blíže, než ten náš eidam. Dnes jsme všichni podváděni, bohužel. Radím Vám to od srdce, ani já nepatřím k lidem, kteří by měli prostředky na to nejlepší, ale tento a ani jiný eidam už dávno nekupuji. Je to zvláštní hmota bez chuti a bez zápachu, o vůni, to už vůbec nemluvím. Když jsem ho používala tak, jak jsem byla před dááávnými časy zvyklá, tak se z toho udělala taková podivná gumová hmota. Mluvím o rozpékání. Takže jestli tenhleten sníte, tak se Vám nic nestane, ale jestli budete jíst tento výrobek po leta, tak se to určitě na zdraví projeví, ale úplně jinak, než máte nyní na mysli. A není to jenom v tomto sýru, je tomu tak u většiny výrobků. Čtěte složení všeho, co kupujete, to je podstatně směrodatné. Je to dost složité, ale vychytat se to dá. Také jsem to naučila a mnohé zase odkládám zpátky do regálu. Jsme holt chudáci spotřebitelé a výrobcům záleží na naší peněžence, ale ne na našem zdraví. Sami by to nejedli a také nejedí, na to vezměte jed. Oni mají na to lepší.
Eidam, který byl do 12.12.011, byl už za zenitem, při nákupu. Když sýr rozbalíte, voní? Jestli ne, nejezte ho. Kousek sýra nestojí za to, aby vám bylo špatně. Jestli sýr voní, prohlédněte každý plátek, sýr musí být krásný, nesmí na něm být potah. I když sýr bude vonět, použijte ho raději v tepelné úpravě. Pozor při nakupování baleného sýra ve větších obchodech. Všimněte si, že sýry jsou dost často oschlé, protože některé prodejny, když končí životnost, tak sýr nechá zase zabalit a sýr dostane nový datum spotřeby.
doplněno 15.12.11 22:16:
Přebalování sýrů můžete vidět, když se zastavíte kousek od regálu se sýry v Marketu K-,,,,,, třeba u chleba a dívejte se k sýru. Pracovnice prodavačka probírá balíčky sýrů, některé si odnese vedl na pult, vybalí, hodí na váhu a znova zabalí, dá zpět. Když chcete mít jistotu o sýru, trvejte na tom, aby vám sýr nakrájela z celého bloku. Prodavačka bude brblat, ale udělá to. Pravdu má dole Suzy, čtěte a čtěte, z čeho se skládá každé zboží. Jakmile tam máte nějaké nespecifikované přílohy, tak to nekupujte. Jen můj názor
Ty tři dny by opravdu nemusely vadit, pokud byl dobře skladovaný. On totiž i datum spotřeby bývá velmi zavádějící. V každém případě ho pořádně prohlédněte, zda nemá začínající plíseň. To jistě poznáte. Nejprve je to takový bílý povlak a ten potom se mění do zelena. A samozřejmě, že pokud vám nebude vonět, tak ho raději nejezte. Mohlo by se vám udělat špatně už jenom z představy, že jste snědla něco zkaženého. Ale jestli nemá vadu na vzhledu i na vůni, klidně ho snězte.
Když opravdu vyloženě nepospíchám, dám si sýr raději nakrájet na úseku. Prodavačky bývají ochotné, i když vedle jejich úseku je regál s už baleným stejným zbožím. Stejně tak si dávám nabrat do kelímků saláty a neberu si ty už připravené vaničky.
Eidam, který už něco pamatuje, bývá buď oslizlý, nebo oschlý. Na povrchu mívá bílé fleky, příjemně nevoní. Pozor na to a pryč s ním, abyste si nezkazila Vánoce pobytem na záchodě, nebo dokonce v nemocnici.
Jinak souhlasím se Suzy, ty naše umělohmotné tvrdé sýry bývají pěkný humus. Koupila jsem v létě v Itálii sýr Maasdamer, měli jsme ho v lednici dlouho ve vlhké utěrce, chtěli jsme jej kus darovat, vydržel neskutečně dlouho a byl stále vynikající. Pravda, levný nebyl, ale k těm našim eidamům to nešlo ani přirovnat, to bylo nebe a dudy. Jenže naši obchodníci hřeší na to, že na ty drahé potraviny nemáme a tak koupíme kdejaké svinstvo, jen když je v akci. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.