Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pomoci rodině s dětmi vs nouze

Od: leny10* odpovědí: 30 změna:

Potřebovala bych poradit, jak pomoci jedné rodině, která je opravdu ve velké nouzi a já už nevím kam se obrátit. Pokud by jste měli někdo dobrý nápad tak bych byla velmi ráda za radu. Tito manželé mají šest dětí, před dvěma lety vyhořeli a museli si vzít nějaké půjčky na opravy, bohužel jim toto všechno přerostlo přes hlavu a v podstatě krom střechy nad hlavou nemají nic. Vyzkoušeli jsme již všechno přes různé poradny, sociálku i osobní bankrot, žena je na mateřské její muž je na zhroucení a pomoc v nedohlednu. Hledám na internetu nějaké nadace na pomoc, je jich sice spousta, ale všechny pomoci jsou směřované na pomoc dětem v Africe, Afghanistánu atd atd... Pomoc pro rodinu v čechách žádná. Jsem už z toho zoufalá je mi těch dětí i těch rodičů opravdu moc líto, protože se hodně snaží, ale není to nic platné. Kdyby jste někdo něco vymyslel byla bych moc ráda.

Předem děkuji za rady.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

MOzna spatny napad, ale zkuste to dat do televize. Kdyz se da do zprav TV NOva nejaky tento smutnejsi pribeh, v 99% lide zacnou posilat nepotrebne obleceni, hracky, veci do domacnosti, i penize...

leny10*
hodnocení

Za každý nápad jsem vděčná, protože mě už nápady došly, možná kdyby tato rodina byla jiné barvy pleti tak by žádný problém neměli. Je to smutné.

martinaa*

Aha... jsou cikani? Na takovou rodinu se spise snese smrt urazek a ze si nemaji porizovat tolik deti, nez nejaka pomoc. Bohuzel se pri dnesnim systemu nedivim...

Nebo jsou zluti, pripadne uplne cerni?

leny10*
hodnocení

Právě že nejsou cikáni, kdyby byly tak už se jim dostalo pomoci od sociálek, ale takhle jim nikdo pomoci nechce.Z každého úřadu odcházejí s tím, že si neměli pořizovat tolik dětí. Žily vždycky v pohodě a vše zvládali, až do toho nešťastného požáru.

martinaa*

Pokud nejsou cikani, tak by to v televizi projit mohlo:) Ja bych to aspon zkusila... zvlast s tim pozarem.

buss

Nikdo jim neporadil o Primeros, nebo jsou tací, co to nesmí používat,,,

leny10*
hodnocení

S vírou to nemá nic společného, jenom prostě chtěli velkou rodinu. Nemohly dopředu vědět že jim vyhoří dům. Jinak by to zvládali.

sharkis*
hodnocení

2x

www.verejnesbirky.cz :)

leny10*
hodnocení

Ten odkaz na www.verejnesbirky.cz je bohužel naposledy používaný v roce 2007 pokud jsem dobře četla.

hodnocení

2x
A toto ny pro ně nešlo využít? Existuje zákon o pomoci v hmotné nouzi č. 111/2006 Sb. Vymezuje situace situací spojené s nedostatečným zabezpečením základní obživy, bydlení a mimořádnými událostmi. Napomáhá řešení některých nárazových životních situací. Stanovuje, že každá osoba má nárok na poskytnutí základních informací, které vedou nejenom k řešení její současné situace, ale i k předcházení vzniku hmotné nouze. Nedílnou součástí pomoci v hmotné nouzi je sociální práce s klienty. Žádosti o dávky pomoci v hmotné nouzi se podávají na sociálních odborech pověřených obecních úřadů podle místa trvalého pobytu občana. Podívejte se na www.mpsv.cz/ cs/5 zda by se v jejich situaci tohoto nedalo využít.
leny10*
hodnocení

Pomoc v hmotné nouzi už jsme také zkoušely a neuspěly jsme, mají příjem okolo 24000 a to prý pro osmičlennou rodinu stačí. To že si museli vzít půjčky na opravy domu nikoho nezajímá.

zabak*

Já bych jim pomohl tím že bych zažadal o pomoc je to na Slovensku ale pomůžou i v Čachách ten pořad se jmenuje Modré z Nebe,pomůžou rodině tím že jim např. opraví střechu zrenovují obytné místnosti a pošlou je někam na dovolenou to bych skusil :)

Ještě mne napadlo, co se domluvit na pomoci pro tuto rodinu s obecním úřadem? Třeba by se místní občané dobrovolně zapojili do pomoci této rodině ze solidarity.*nevi*

pt®
hodnocení

2x

" leny10", tady máte odkaz na stránky, kde je rubrika "věnuji". Najděte si, co myslíte, že by rodině pomohlo, jsou tam věci přes oblečení, obutí, hračky, nábytek, spotřebiče atd. I kdyby ty věci měla mít rodina až po Novém roce, určitě se jim budou hodit. - stařenka.

mimibazar.cz/...

leny10*
hodnocení

Děkuji mockrát za odkaz,hned zítra to vyzkouším, snad tam něco najdu. Přeji svátky plné pohody.:)

bublinaunosu
hodnocení

0x

Doba,v které žijeme není pro rodiny s více dětmi...Mají auto-prodat,nějaké cennosti-prodat,mají dům,zahrádku,chatku-prodat,vyměnit nebo pořídit něco menšího.Šetřit na energiích,vodě,plynu elektřiny...co je možné tak zastavit a snížit zálohy na inkasuJedí denně jogurty,maso,sladkosti,rohlíky-konec,pouze za odměnu.Starší děti chodí jen do školy,tak šup na brigády a penězi podporovat rodinu.Otec má jen jedno zaměstnání-hledat brigádu,matka na mateřské doma,no tak to ani náhodou...a tak by jsme mohli pokračovat.Jojo,dobře už bylo.

leny10*
hodnocení

V tom máte naprostou pravdu, chtěli velkou rodinu a teť za to platí velkou daň, oni šetří kde se dá ale ono už opravdu není kde. Děcka budou mít krušné svátky protože na dárky není, takže budou jen koukat jako na Mikuláše

Na baby-cafe.cz se schází (nejen) maminy, které jsou ochotné podat pomocnou ruku - minimálně třeba oblečení nebo hračky pro děti se vždycky nějaké vysbírají. Bohužel, co se Vánoc týká, už se toho asi moc nezorganizuje, pošta už teď nemusí doručit balíčky včas. Jako problém ovšem vidím, že nejste členka tamní komunity - těžko říct, jakou budete mít u ostatních důvěru. Platit dluhy za cizí lidem se ani nikomu chtít nebude, ale nějaký ten dárek pod stromeček by se nejspíš našel... ale fakt mám obavy, že časově už se to nestihne.

doplněno 15.12.11 10:13:

Jak jsou děti staré?

leny10*
hodnocení

Krystínka 12 let, Kubíček 10 let, Pavlík 8 let, Štěpánek 5 let, Daneček 3 roky, Hedvička 1 rok. Jsou to velmi šikovné děti a ve škole se moc dobře učí. Členkou tamní komunity nejsem takže to by mi asi opravdu nedůvěřovali, bohužel.

doplněno 15.12.11 10:21:

Omlouvám se za chybu ve jméně Kristýnka

Zkuste tam založit diskuzi, děti jsou ještě vcelku malé, kdybyste se ozvala dřív, určitě by se někdo chytil alespoň s těmi dárky a nejspíš i oblečením. Teď už mi to opravdu přijde pozdě, ale za zkoušku nic nedáte, třeba aspoň Vánoce dětem uděláte *andel*

leny10*
hodnocení

Tak jsem skusila založit tu diskusi, ale vidím to bledě už jsem byla označena za somračku. :( Je mi z toho smutno

lidus*
hodnocení

0x

Každý musí žít z toho co má a mít dětí kolik uživí, zvláštní stav v našem státě kde velká většina stojí s nataženou dlaní a sama nepřemýšlí. Dnes sekáče dělají výprodeje vše za 20kč a tam se dá nakoupit docela slušné zboží. Pokud jsou v hmotné nouzi tak jistě na soc. příplatky mají nárok ale to bych nechala až po novém roce jelikož dnes soc. pracovnice ještě sami neví co a jak a pak žádat a žádat. Zkusit sbírku oblečení třeba v kostele v místě bydliště a nebo to zmedializovat, předpokládám ale, že v místě jejich bydliště to lidi ví a pokud je to slušná rodina tak určitě pomohou. Kdybych měla přispívat každému co živoří, nestačil by mi důchod ale jste moc hodná, že chcete pomoci, takových lidí není mnoho.

leny10*
hodnocení

Lidé v okolí to ví v jaké jsou situaci, oblečením jim někteří pomohli. Ale jak to člověk sám zná tak nejbližší okolí se většinou chová jako by se nic nedělo. Sama bych jim pomohla finančně jenže můj částečný invalidní důchod je velmi malý takže to prostě nejde. Snažím se pomáhat jiným způsobem, šiju na děti, zašívám, děláme domácí sýry aby bylo co na jídlo, ale je to už hodně vyčerpávající.

lidus*

leny ještě mě napadlo dát kasičku na pult u pokladny do blízkého obchodu, jelikož jsou Vánoce tak jsou lidé přístupnější a každému těch 10-20 kč u nákupu zbyde. Napsala bych k tomu nač sbírka je ale zda to musí být nějak právně ošetřeno, netuším.

leny10*
hodnocení

Nápad by to nebyl špatný, ale to asi nějaké právní ošetření musí být, to asi tak jednoduché nebude, chtělo by to radu od někoho kdo je v těchto věcech zběhlý. Jenže koho se zeptat?

buss

Už tu bylo ne jednou napsáno, kdo může pořádat sbírku..., takových kasiček by tam bylo...

hodnocení

0x

Pokud rodinu postihne požár nemovitosti, lze žádat o mimořádnou okamžitou pomoc.Maximální výše dávky je 15násobek životního minima. portal.mpsv.cz/...

leny10*
hodnocení

Ano tuto dávku dostali nebylo to tolik peněz, bylo to asi 8 000 kč ,které obratem vydali za uhlí které jim při požáru shořelo.

fran
hodnocení

0x

Navštivte svého poslance. Vyrtvalost růže přináší, jeho povinnost je zajímat se mj. o své voliče. Teorie by mohla přejít v praxi, bežně by poctiví občané strádat neměli ne? Rada neplatí, pokud je o tomto zastupiteli známo, že je velký V. . .

Zřejmě už rodina má zkušenost v jednání s úřady, navrhuji něco, co by mělo " v demokracii" fungovat. Ten obecní úřad ano, a teď: zjistěte si, kdy má váš poslanec (senátor) úřední hodiny a zkuste jít za ním. S potvrzeními o přímech/nepříjmech, fotkami poškozeného domu...požadavkem na právníka, pokud by měla rodina pocit, že ho potřebuje... Mohl by být překvapený a něco by měl alespoň poradit. Pak znova, a referovat jak to dopadá.

leny10*
hodnocení

Děkuji za radu, vyzkoušíme to. Jinak v tom že rodina má zkušenost s jednáním z úřady máte pravdu. Vesměs tato jednání skončila nulovým výsledkem, ale snad se vše v dobré obrátí. Chci tomu věřit:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]