Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový problém.Jsem ošklivá.Mám kulatý obličej, nos jako bambuli, nosím brýle, mám křivý záda (trpím skoliozou), moje pleť má takovou hnusnou barvu (trpím dehydratací, protože moc nepiju), mám skoro černý kruhy pod očima, hnusný krátký vlasy a hnusný oblečení.No prostě je na mě hrůza pohledět.Nerada chodím mezi lidi.Potom si připadám ještě hůř, jak vidím všechny ty hezký holky.Ve škole mě kluci ,,titulovali" na nejhnusnější holku ve třídě, holky mnou pohrdají.Vlastně mým problémem je i nízké sebevědomí, jelikož mě od první až do konce osmé třídy šikanovali.Teď v devítce už to není zas tak hrozné, ale o tom teď nebudu mluvit, protože chci řešit ošklivost.Strašně mě štve, že všichni jsou hezcí a jen já ne.Všude se mi jen smějou.Všem příjdu ošklivá.Prosím, poraďte mi, co mám dělat?Jak mám být aspoň trochu hezká?
Kulatý obličej má hodně lidí, nos "jako bambuli" také. Třeba máte pěkné oči , nebo rty. A úplně krátké vlasy se ke kulatému obličeji příliš nehodí, zkuste trochu delší mikádo, vlasy vyčesat z čela (ale "neulízávat", nechat je nad čelem zvednuté a trochu načechrané).
Ke kulatému obličejí se také hodí výstřihy do V, určitě ne trička úplně ke krku.
Samozřejmě, hlavní je pěkný úsměv. I ta největší krasavice vypadá nepříjemně, když chodí zamračená.
Máš dvě cesty na výběr: utápět se a nic neřešit (moc nepiju - tak pij), nebo nastartovat. Nemusíš mít moc peněz, ale jsi-li v devítce, čeká tě nový kolektiv, nový začátek ) - udělala bych si malinko plán, jsi navíc přesně ve věku, kdy se holky mění, vyvíjejí, je normální zkoušet účesy ap ... Takže si říct, že třeba každé 3 týdny začneš něco jinak - prosinec naučím se pravidelně pít, leden zajdu ke kadeřnici, většina poradí ráda, oblečení lze taky vylepšit nějakým originálním kouskem ze sekáče, udržovat nehty, občas se namalovat, určitě najdeš nějakou kámošku, sestru, ap., kdo ti poradí, internet a časopisy jsou plné módy. Se sebevědomím dělá divy např. rovná chůze se vztyčenou hlavou, nebo jemná vůně (parfém či krém, hned se cítíš jistější). Pomalými kroky, využij toho, že jsi v nejlepším věku na hledání toho, co ti sluší. Dej si cíl i to, že jdeš do nového kolektivu. Uvidíš za rok, jak ses změnila.
Ahoj. Říká se, že není ošklivých žen. z "Ošklivky Katky" se také vyloupla krasavice..Kluci jsou jen hloupí posměváčci, z těch si nic nedělej, také jistě nejsou všichni krasavci. Už to zde bylo mockrát řečeno, že úsměv krášlí..Vlasy se dají upravit, brýle se dají sehnat slušivé a oblečení také. Ale v tom všem to určitě není. Na hezkou holku se často zapomene, ale Tebe si budou pamatovat leta...Je lepší být zapamatovatelná, než tuctová. Tak neměj nízké sebevědomí, dospíváš a ještě se změníš. Určitě máš dost jiných předností a těch si budou lidé vážit víc, protože krása je pomíjivá...Jsi jaká jsi, měj se ráda!
Fakt mi nevadí, že nos jak bambulku máš,
ani já nejsem žádný ideál,
hlavně co uvnitř nosíš a co ukrýváš,
to je pouto, co vede nás dál.
bábinka je na ošklivost či krásu dostatečně kvalifikovaná, věřte jí...
už jste někdo viděl babujagu bez vrásek, bez bradavice na nose, nerozcuchanou a se všemi zuby?
bábinko promiň! ani já neoplývám krásou... hejkal
Hejkálku, vidím, že když jsme se potkali o půlnoci v tom lese u hřbitova, že sis mě opravdu dobře prohlédl! A to jsi přitom tvrdil, že jsi někde ztratil brejle!
Ale máš na 100% pravdu. Jaga.
Taky jsem měla stejný problém - myslím to, že jsem nechtěla chodit do společnosti, protože mě bolelo vidět tu krásu na všech lidí kolem mě. Došlo to tak daleko, že jsem se na sebe odmítala dívat do zrcadla, neměla jsem ho ani po domluvě s mamkou v pokoji. Ale pak jsem si uvědomila, jak moc je to hloupé, ačkoliv nikdy nikoho podobného neodsuzuji. Byla jsem v tom přece taky a musím vědět, jak moc to svírá. Tím, že se takhle sama ty urážíš - stejně jako jsem se tehdy urážela já, ztrácíš vše, co máš. Tedy sebe samu. Vidíš se tak, jak vidí oni tebe a zapomínáš, že každý má jiný rozhled. Nevěřím, že se ti každý pošklebuje za tvé vady, za které podle popisu navíc nemůžeš! V životě si prostě musíš najít své místo. Ve škole věčným urážením jsi zjistila, že do toho klubu blbečků se nikdy nezačleníš, proto nezoufej a hledej dál. Teď se to bude jen zlepšovat. Nesmíš zapomenout myslet na své přednosti - každý nějakou má. Moc mi tenkrát také pomáhalo, že jsem si řekla, že nejsem sama, komu vrstevníci nadávají. Měla jsem pravdu. Ty to také prožíváš, stejně jako kdokoliv jiný. Poté k tvé otázce, na kterou jsem vlastně měla místo toho dlouhého odstavce odpovědět. :D Jak máš být alespoň trochu hezká? Buď sama sebou, jsi určitě hezká, ale ti ... tě mají pod pojmem ta hnusná a nechtějí se toho vzdát. Třeba jsi moc hezká, ale špatná reputace se dá jen těžko napravit.
Tady to nevyresime,ne ze by lide nechteli poradit,ale to nestaci.Potrebujes dlouhodobe dochazet na psychologii a o vsem si tam povidat.neboj,nebudes prvni s timto problemem.navedou te jak na to,postupnym pusobenim.Zustala a zustavas v tom uz dlouho a cim dyl to nechas byt,vic a vic si ublizis a tezko se das dokupy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.