Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Nemáte někdo postup, kterým je možno zabránit, aby se vánočka odspodu připálila? Už jsem zkoušela všechno možné (nádobku s vodu na dno trouby, ještě jeden plech odspodu...). Vánočka je jinak dobrá, ale spodek, bohužel, většinou odkrajuji. Ne že by byl úplně spálený, ale je vždy nahořklý. ![]()
Aby vánočka nebyla spálená zespodu , je třeba snížit teploto ve spodní části . Stačí dát na plech dva papíry na pečení, případně alobal a na něj pečící papír. Je rovněž možné, že do těsta dáváte hodně cukru. Na 1 kg mouky úplně stačí 15 dg cukru a ostatní přísady jako běžně dáváte. S přídavkem většího množství cukru je třeba přidat více droždí, s přídavkem tuku nemusíte droždí přidávat. Teplota při pečení záleží na velikosti vánočky a obsahu cukru. Tedy od 150 °C do 220°C. Je dobré po zbarven vánočky do růžova stáhnout teplotu. Pokud teplota ve střídce dosáhne 98°C je vánočka bezpečně upečená. Přeji příjemnou chuť.
Záleží, jakou máte troubu. Elektrika? Plynová?
Plynová tak dlouho připalovala, až jsme dali podle rody dolů tašky. obyčejné staré rovné tašky.
Je to léta a trouba nic nepřipálí. Alobal, to je hrozně slabé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.