Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost kontaktních čoček

Od: avayushka* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

jsem nositelkou dioptrických čirých kontaktních čoček. Teď jsem si ale koupila nové barevné dioptrické kontaktní čočky a zalíbily se mi tak, že bych je chtěla nosit častěji než jen občas. Tak jsem se chtěla zeptat, když dám ty čiré, co jsem nosila předtím (už použité), do krabičky s roztokem a nechám je tak, zda-li když budu nosit teď ty barevné, nebudou ztrácet ty čiré na životnosti a kvalitě, když budou ležet v krabičce s roztokem?

Děkuji za Vaše odpovědi a přeji hezký víkend. *slunce*

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

To záleží na tom, jak dlouho takhle zůstanou ležet. Budou ztrácet na svých vlastnostech, nevím, co přesně se s nima stane, jestli ten měkký plast nějak odchází či co, ale mně bylo řečeno, že měsíční se prostě mají po měsíci vyhodit, i kdyby to nebylo ještě na ten počet odnošených dnů. U měsíčních pár dní neřeším (33, 34 nebo třeba jak zrovna vyjde víkend), ale jinak bych to moc nepraktikoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]