Nejste přihlášen/a.
Chci koupit k vánocům pro manžela holicí strojek. Dosud měl vždy planžetový,ted bych chtěla koupit ten frezkový.Potřebuji nějakou radu z vaší zkušenosti ktery z těch dvou typu raději použiváte.Diky moc za názor.
Ještě krátce po návratu z vojny jsem si koupil vibrační strojek.Tenkrát to byl šlágr,drahý jako hrom.Došla mu pak životní energie a po první privatizační vlně jsem si koupil PHILIPS třífrézkový.také dost drahý.Ovšem vydržel mi deset let.Skončila životnost akumulátoru.Jiný jsem už nehledal,koupil jsem tentýž a spokojeně užíval dalších devět let.Když už nemohl,letos jsem si koupil třetího PHILIPSe .Ten už má aku NiMH tak vydrží déle.Ty původn dva mám ještě v šuplíku,frézky jsou stále použitelné.Dnešní cena je jen čtvrtinou toho prvního.Kvalita exkluzivní.
JABRAKA
Milá mladá paní,
nevím, jak pokročila současná technologie, ale dlouhá léta platilo, že na tvrdý vous musí být jen a jen stroj frézkový, nejlépe Philips.
Sám jsem kdysi, možná před 40 lety definitivně ty planžetové strojky zavrhl, protože s nimi to bylo vždy menší nebo větší utrpení. Dokonce tehdy, když jediný reprezentant frézkových mašinek na našem trhu byl jen ruský - ukrajinský strojek Charkiv, tak vždycky z porovnání vycházel lépe ten Charkiv proti planžetovým. Ony totiž ty frézky svou rotací, zvláště je-li to strojek třífrézkový, vykonají asi více práce, protože m.j. šmikají z více úhlů, takže vous se nakonec nemá kam schovat.
Ale jak jsem předeslal, možná šel vývoj dál a dnes už rozdíl mezi těmi dvěma typy strojků není znatelný, tak odpusťte ty kecy konzervativnímu staříkovi.
Hezkého Ježíška!
Mohu přispět zkušeností přítele a tatínka. Oba mají holící strojek se třemi frézkami (jeden z těch dražších Philipsů) a spokojenost. Ani jeden z nich se není schopen tím planžetovým pohodlně oholit. Možná to souvisí s tím co uvedl někdo přede mnou, že na tvrdší vousy je lepší frézkový strojek. Přítel si navíc pochvaluje i to, že s tím co má může vlézt do sprchy
Jsou v podstatě jenom dvě značky. Planžetový Braun a frézkový Philips. Za sebe můžu pouze říct, že sebekvalitnější frézkový strojek moje dráty neoholí. Na ty funguje pouze Braun.
doplněno 08.12.11 19:16:Chtěl jsem tím vlastně říct, že vánoční překvapení není v tomhle případě na místě. Manžel by si měl někde vyzkoušet, jestli mi bude frézkový vyhovovat.
Jsou dva špičkový výrobci holících strojků - planžetových Braun a frézových Philips. Pokud je zvyklý na jeden způsob tak mu v žádném případě nekupujte ten druhý, nejde jen o zvyk manžela, ale na způsob holení si časem zvyknou i fousy. Při změně, může nastat přechodně problém a manžel by se cítil s holením nespokojen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.