Nejste přihlášen/a.
Melasa je prý velmi zdravá a mě by zajímalo, jestli jí užíváte a hlavně jakým způsobem? Nejlepší je asi rozpuštěná v teplé vodě, ale když se přidá do kávy nebo do čaje, tak úplně přehluší tu původní chuť. Máte nějaké recepty s melasou?
3t-Třtinová melasa vzniká v průběhu procesu krystalizace, během kterého se hustý třtinový sirup mění v cukr. Při první krystalizaci se odděluje jen velmi světlý cukr, při druhé tmavší a při třetí nejtmavší, který je na melasu velmi bohatý. Třtinový cukr z ní přebírá všechny zdraví prospěšné látky, a je tak zdravější náhradou cukru bílého. Zajímavostí jistě je, že v místech, kde se tradičně cukrová třtina pěstovala a byla hlavní potravou pro tamější obyvatele, bylo dokázáno, že se u nich nevyskytovala rakovina, lepra ani tuberkulóza.
Melasa především příznivě působí na cévní, nervový, imunitní a lymfatický systém. Pozitivně ovlivňuje funkci srdečního svalu, upravuje krevní tlak a zmírňuje projevy nemoci zvané angina pectoris. Při pravidelné konzumaci dochází k pročišťování lymfatického systému, povzbuzení imunity, ke zmírnění stresu, únavy a k celkové harmonizaci nervového systému. Melasa však blahodárně působí také na svaly a klouby. Zlepšuje jejich funkci, brání opotřebení a zmírňuje bolesti spojené s artrózou. Kromě toho je výborným bojovníkem s kožními neduhy, jako je lupénka či ekzém, hojí záněty, zmírňuje projevy astmatu, odstraňuje průjem i zácpu a účinně pomáhá i při léčbě žloutenky typu A. Dokonce bylo zjištěno, že melasa pozitivně působí na různé typy zhoubných nádorů a onkologickým pacientům je dokonce pravidelná konzumace melasy doporučována.
Melasu mohou užívat již nejmenší děti od šestého měsíce života, těhotné i kojící ženy, také senioři.
Užíváme ji doma jen tak,velkou lžíci ráno,je to dobré,není třeba to s ničím míchat.
Nevím,proč by melasa měla být zdravá?
Při výrobě cukru,což je vyloženě chemický proces a nakonec fyzikální zahušťování a krystalizace,odpad po krystalizaci jsou krystalizační výluky,čili melasa.
Je to sajrajt,který obsahuje řadu odpadových látek,včetně zbytků cukru.Dříve se melasa přidávala do slámy a zkrmovala dobytkem,
dnes si někteří také-kšeftmani z toho udělali div ne lék.Takových reklamních triků na nás různí podvodníci zkoušejí více.
JABRAKA
Asi bude v třtinovém cukru nějaká "boží milost",protože obsahuje 99,55% sacharozy,zbytek nečistoty.
Řepný cukr zase 99,52 % sacharozy a zbytek nečistoty.
Krystalizace probíha z nasyceného roztoku prudkým zchlazením,čímž se vyloučí krystalky sacharozy.ty se odsají a propláchnou vodou.Po vysušení dostaneme výsledný produkt.
Tak zvaný hnědý cukr je módní záležitost.Kdo trpí zácpou,může si za skoro trojnásobnou cenu tento produkt zakoupit.
JABRAKA
Magdone-tvoje odpověď je odporná,vživotě jsi to neochutnal,to se vsadím.Je zakázáno:
- Z1 - psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
Jabraka,to samé.Hlavně že admin seřve jen mne.A to píši pravdu.Jen je proněkoho nestravitelná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.