Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.Jeíšek mi přinese puzzle,které jsem si přála.Jsem důchodka,mám "neklidné ruce",dost jsem pletla na vnoučata,jenže už jsou ve věku,kdy o pletené věci nestojí,tak proto jsem chtěla puzzle,abych měla pocit,že něco dělám.Sice i dost čtu,ale u toho mám pocit,že nic nedělám a pořád běhat s hadrem a vařečkou taky není to pravé,tak to chci zkusit,když budou dlouhé zimní večery,že budu skládat obrázek.Ale potřebuju poradit,na čem to dělat,čím lepit a na co,jak zarámovat,to mi vrtá hlavou.Určitě je mezi Vámi někdo,kdo s puzzlem dělá,tak bych byla ráda,kdybyste mi poradili.Díky za rady Majla
Záleží na velikosti výsledného obrázku. V papírnictví prodávají čtvrtky velikosti A3, určitě se dají sehnat i větší, případně je možné menší čtvrtky nastavit podlepením. Puzzle je papírové, čili na lepení stačí lepidlo na papír. Podle mé zkušenosti nejlépe v tuhém provedení, říká se tomu lepící tyčinka. A zarámování záleží na vkusu. Jestli stačí do jednoduché pasparty či chcete mít okolo rámeček. Vše se dá koupit ve fotolabech, je toho docela velký výběr.
Dobrý den,i mě kdysi velmi bavilo skládat puzzle,čím víc kousků,tím líp.Vždy jsem věděla podle popisu na krabičce,jaký rozměr bude mít hotový obrázek.V té velikosti jsem si koupila "klip"(určitě znáte-překližka,navrchu sklo a k sobě se secvakává malými plíšky).Samotné puzzle jsem skládala na té překližce,protože občas to bylo potřeba někam přemístit,tak se s tím i dobře manipulovalo.Když bylo složeno,překryla jsem sklem a obrátila vzhůru nohama,čili zadní strana puzzle se mohla zpevnit širokou izolepou,kterou jsem v pruzích těsně vedle sebe,nebo i přes sebe lepila.Stejným způsobem jsem zase otočila zpátky,vyleštila sklo zacvakla a pověsila.Už jsme jich pak měli doma tolik,že jsem je neměla kam dávat,tak jsem s tím přestala a dala se na něco jiného,taky nevydržím jen tak sedět.Tak ať se Vám daří.Zdraví Grace
Dobrý den, jsem na tom podobně, ale protože mám velmi aktivního kocourka, volím raději skládání puzzle na monitoru PC . Nemusí se stahovat, hraje se online na www.thejigsawpuzz/.... Jsou jich tam tisíce a v různých stupních obtížnosti. Výhoda je, že můžu během skládání přestat a později se k tomu vrátit, ale hlavně se nemůže rozházet .Patronka
Nic ve zlém, ale pověšení složeného puzzle na zeď bych si přece jen rozmyslela, je to strašně kýčovité. To už je lepší nějaký plakát, nebo slušná reprodukce. Tvůrce si to tak neuvědomí, dalo mu to hodně práce ale...
Majlo, naše sousedka je fanda o puzzlí. Má jich doma tolik, že už mi to nosí, ať taky skládám. Něco chce vrátit, něco mi nechá. Co mi nechá, to zase posílám dál:o) Sousedka má pro účely skládání korkovou nástěnku. Dá si ji na stůl nebo na kolena, když sedí třeba u TV a skládá. Puzzle jí na tom drží a nemají tendenci se "nechtěně" posunovat.
Dobrý den, mám spoustu puzzlíků a dávám si je do paspart-jestli to správně nazývám. (soolit a nahoře sklo+klipy). Pověsím a když je třeba, sundám, rozeberu, zase složím,...Jedno mám slepené - nechala jsem si uříznout soolitovou desku v OBI na míru za pár kaček, nalepila lepidlem, které je pak bezbarvé a hotovo. Je dobré puzzle zatížit, než úplně zaschne, aby se to nezkroutilo. U jednoho se mi to stalo a už to nemůžu srovnat. Tak leží na skříni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.