Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych poradit. V minulém roce jsem se pokoušel na vánoce upéct domácí preclíky s různými příchutěmi. Celkem se mi to podařilo, s pepřem, grilovacím kořením i česnekové se mi povedli, ale když jsem dělal s paprikovým kořením tak mi paprikové koření na tom ztmavlo a zhořklo. Zkoušel jsem preclíky vytáhnout z trouby a posypat je v průběhu pečení, ale nebylo to ono. Zná, prosím, někdo fígl jak to udělat aby mi paprikové koření při pečení neztmavlo, ale zůstalo krásně červené
Paprika ztmavne a zhořkne při vysoké teplotě, je to stejné, jako při vaření základu, na guláš apod. Paprika se nesmí nechat příliš dlouho na přímém ohni. Precíky, potírám také paprikou v oleji / jak píše "limetka"/ udělám hustou kašičku, štětečkem, už na skoro upečený preclík jen lehce přetřu / tak se také potírá chleba při pečení, těsně před vyndáním z trouby/ a nahoru dám na minutku alobal. Alobal zabrání vysoké teplotě. Alobal, používám při pečení různých sladkostí, někdy plynová trouba, peče moc prudce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.