Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala jsem kilo hlávkového zelí, ale v prodejně měli jen velké hlávky, tak jsem nakonec donesla domů dvoukilovou. Zítra půl hlávky zpracuji, tu druhou půlku bych chtěla uchovat tak 14 dní - 3 týdny, než ji také využiju. Máte nějaké zkušenosti, aby mi vydržela, nevyschla, nebo nezplesnivěla? Zabalit do igelitu nebo alobalu? Nebo nechat řezem dolů na talíři v chladu, bez balení?
Předem všem děkuji. Jaga.
Zelí když chci aby vydrželo, zabalím do utěrky a dám do chladna. Doma do lednice, na chalupě dávám zabalené zelí do utěrky na schody do patra, kde je chladno. Na chalupě dostávám od sousedů malé hlavičky zelí, taky je balím do utěrky a dávám do sklepa. Nikdy nic nevyhodím. Nevím proč se to dělá, ale když jsem dávala zelí do sáčku, tak se kazilo. Poradila mi to paní sousedka, od které zelí vždy dostávám. Viky
"babuško", mně napadlo také to zelí nastrouhat a dát do mrazáku. Jenže teď asi děláte doma zeleninové saláty, na radu doktora. No, z toho mrazáku to bude už jen na to vařené zelí, jako příloha k masu. Nebo zelí z mrazáku povařit, nechat vystydnout a a přidat cibulku osmahlou na rostl. oleji a trochu kmínu a soli. Prostě to jíst po studenu, jako salát. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.