Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Unavena sama ze sebe

Od: katdan odpovědí: 16 změna:

dobrý den, jsem asi zrejme blazen, nevim co delam..mam proste obcas az vypadky,,, dam priklad, natacim si an mobil to zda jsemd ala do pracky na prani prasek, zda jsem nesahla na penize resim treba hodinu, nebo horsi forma je ze enchodim na wc nekam treba do restaurace ci tak...nebo treba po zabave jsem plasila zda jsem nedelala neco ,,spatneho,, ikdyz vim ze ne a byli tam semnou muj bratr a ma sestra...a i tak resim otazky co kdyz jo a co kdyz ted budu mit tu a tu nemoc atd..me i m,é okoli to zacina nicit a ja nevimjaks tim bojovat...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

4x

Katdan, každý občas máme "seky" - přemýšlíme, jestli jsme zamkli, vypnuli žehličku, vzali si prášek... Je to tím, že některé činnosti děláme automaticky a proto si je třeba neuvědomíme.

To co popisujete vy ale rozhodně není normální. Běžte za psychologem, poradí Vám. Syn máminy kamarádky měl poruchu, kdy si třeba několikrát za hodinu myl ruce, měl je rozpraskané až do krve.

Rozhodně to není žádná ostuda, ale potřebujete ODBORNOU POMOC.

sargo*
hodnocení

2x

Je to tak, člověk může mít různé libůstky a je to v pořádku, ale jak to zasahuje negativně do života vám či vašim blízkým, je třeba to řešit. Nemusíte z toho mít obavy, blázna z vás nikdo dělat nebude :) Ten popis je příliš zběžný, to může být kde co. Určitě si zasloužíte ulehčit život sobě i okolí, tak šup k doktorovi ;) Klidně běžte s někým, jestli z toho máte vítr :)

martinaa*
hodnocení

1x

Nezlobte se, ale vidim to na nejakou psychickou poruchu, vzdalene mi to pripomina odnoz obsedantne - kompulzivni poruchy.

doplněno 29.11.11 19:14:

Rozhodne ten strach z nemoci mozna napovida fobii z nemoci (neurastenie), i jakasi fobie z toho, ze jste se zachovala spatne...ackoli nemate duvod. Docela me ale desi to nataceni mobilem...

doplněno 29.11.11 19:17:

Oprava - neurastenicka hypochondrie. To by ovsem znamenalo, ze na sobe hledate priznaky vaznych nemoci...

Jak jste na tom se spankem, komunikaci s ostatnimi, chovanim, naladami?

katdan

vsem dekuji za odpovedi..Problem s komunikaci nebo s lidminemam vubec, jen stim co jsem vám psala...nasla jsem si na netu ty obsedentne kompulsivní p. a zcela to na me sedi...jen jsem doufala, ze to neni tak vazne na tolik jak tam pisou( wikipedie)vim, ze to bude znit trapne ale pani doktorko, chci se zeptat pokud osoba trpi toutou,,nemoci,, tak treba stim ze sem sla na zabavu a rano plasila co a kde a vedele za nic..mams e obavat nebo dokonce zacit plasit vice a jit nekam na testy nebo tak..vite jak to chci rict..dekuju za odpoved

Katdan, zajděte si normálně ke svému obvodnímu lékaři a řekněte mu o svých potížích, obavách a jakými stavy trpíte. Vyslechne Vás, navrhne léčbu, nebo Vás pošle na další odborné vyšetření. Neodkládejte to, třeba to není nic závažného, ale pokud ano,tak ať se to podaří "podchytit" včas. Držím palce.

martinaa*

Proc trapne?:) Je to zcela bezna otazka. Ale spis bych zacala "pani doktorko, kdyz jdu na zabavu... (popsat, co delate), muze to byt nejaka porucha?" Takovych nemoci je totiz plno a od sebe je rozezna pouze odbornik, coz ja nejsem:)

A nemejte ani strach, ani si nepripadejte spatne. Vite, kolik celebrit i beznych lidi trpi nejakou takovou nemoci? Mraky. Nejste v tom sama:)

Tyto poruchy leci vetsinou psycholog nebo psychiatr (pripadne detsky psycholog/psychiatr), nasazenim leku, sice slovo psychiatr zni strasne:D, ale psyché znamena duse - tudiz je to jen doktor pres dusi.:)

katdan
hodnocení

0x

dekuju moc za odpovedi:) a jeste k tomu,tematu ,,sla jsem na zabavu,,, Slo o to ze jsem byla na zabave, a vedela jsem ze jsem zde s nikym netancila nebo nespala s jinym muzem, jelikoz mam dlouholeteho partnera ale druhy den rano jsem zacla s otazkami typu, co kdyz jsem podedla sveho pritele,a pohl.nemoci atd. proto se ptam zda mam verit sobe a nenaslouchat otazkam typu co kdyz atd. a jeste navic kdyz tam byla ma sestra a bratr kteri me ,,hlidali,,(zni to divne ale nevim jak to nazvat) pripadam si vazne jako blazen, který neveri sam sobe.., omlouvam se vám take za hrubky v mym dotazech, byla jsem ve stresu a bala se to nekomu sverit...

grace*

Nevím kolik je Vám let,ale jen se chci zeptat zda na té zábavě pijete alkohol.

katdan
hodnocení

je mi 21 let, a alkohol piju, ale ne moc..

grace*

děkuji za upřímnost,asi by to chtělo opravdu navštívit odborníka,na tom není nic špatného.Hodně štěstí

katdan
hodnocení

dekuji za ohlasy..Paní doktorko, byla jsem u svého obvodního lékaře, ten mi předepsal citalec, cardillac, a oxemofan..Chci se vás zeptat zda je to dobrý postup, když: nemám zadné jine leky, beru natikocpeci, nekourim, alkohol piju s mírou, 60kg- bez zdr.problemů...prijde mi to dost prasku na jendou...dekuji za odpoved...

katdan
hodnocení

jeste jsem se chtela zeptat, ohledne te zábavy -disco.. jak jemozné ze jsem vedela ze jsem sveho pritele nepodvedla, ale potom jsem zacla resit co kdyz ano?myslite si že je mozne ze bych to udelala a nevedela o tom, nebo mam verit ze jsem nic takoveho neudelalaa verit sama sobe a ne obsesim jak jsem si vyhledala?dekuji za rychlou odpoved...

Katdan, je možné, že jen příliš pracuje Vaše podvědomí a máte obavy z toho, co by se mohlo stát větší, než z toho, co se opravdu stalo. Proto se v hlavě snažíte řešit možné důsledky toho, co se ve skutečnosti vůbec nestalo. Potřebujete si zřejmě hodně psychicky odpočinout. Snažte se nemyslet na to, co když...ale soustřeďte se na to, že je vše v pořádku a není důvod se tím zabývat. I když se Vám zdá, že Vám lékař napsal léků hodně, důvěřujte mu, že Váš zdravotní stav umí posoudit a určitě by Vám nenapsal nic, co by Vám uškodilo. Nepřemýšlejte tolik nad tím, že jste něco udělala špatně, ale důvěřujte si, že to tak prostě není.

katdan
hodnocení

moc vám dekuji..Víte, dlouho jsem stím ,,bojovala,, sama el doslo to az sem, jak jsem vam psala..Verim sve sestre i bratrovi a verim i sobe že jsem nepodvedla sveho partnera a vedela jsem to i do doby nez zacly ty priserne otazky co kdyz atd. a ted to prad resim ve sve hlave myslim si ze by mi ma rodina nelhala..doslo to az tak ze jsem premyslela o testu na hiv a syfilis abych se ujistila jenze pak mi doslo ze bych se neujistila na furt a proto jsem nejdrive napsala jsem...je uzasne ze neco takoveho existuje

Rádo se stalo. Věřím, že se Vám brzy uleví a zase bude všechno dobré. Odpočívejte, relaxujte a věřte sobě i lidem, o kterých víte, že se na ně můžete spolehnout. Mějte se hezky a přeji hodně zdravíčka.:)

katdan
hodnocení

i Vám a krásné Vánoce všem...Opravdu chci podekovat tomu, kdo vytvoril tuto stránku, je ulevující se sverit nekomu kdo si nemysli ze jste blazen a vyslechne vas...a hlavne vas ujisti ze v tom nejste sama a muzete verit sobe a i svym blizkym jak pisete..jsem klidnejsi..dekuji:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]