Nejste přihlášen/a.
Jsem po komplikované operaci kolene a mám nechodící sádru- na nohu nestoupám ani nepokládám na zem. Nohu vytáčím do boku nebo před sebe a bolí mě z toho záda a kyčel. Kamarádka mi poradila, abych zkusila na zdravou nohu vysoký podpatek a tu po operaci pak mohla mít volně dolů bez boty. Je mi 15 a na berlích už chodím dobře-jen ta bolest zad a kyčle. Zkoušela jste to některá? Díky za rady. Dita
Zdravím, pokud si chcete rozbít nos tak to zkuste. Máte podpažní berle? Na těch jsem po úrazu- zlomenina hlezna a femuru zkoušela chodit já ale fr. hole jsou lepší. Hlavně se naučte chodit pomalu a nohu dávejte rovně u vás je skoro jisté, že se to zhojí a berle odhodíte, no a pak vás přestanou bolet i ta záda. Držte se!
S dotazem proč tě bolí záda a kyčle se klidně obrať na tvého lékaře. Ten zná tvůj zdravotní stav a může ti poradit.
Kamarádka snad takovou radu myslela v žertu, protože normální člověk si snad po úrazu nevezme botu s vysokým podpatkem. Já jsem chlap takže to neznám, ale nerozumím tomu proč si ženy tak deformují nohu.
A když už chodíš o berlích tak to nebude čerstvá operace. Takže se zkus zeptat lékaře jestli a jakým způsobem můžeš nohu pomalu zatěžovat. Odhaduju, že bolest je od toho jak zraněné noze uhýbáš. A čím více a déle budeš zraněné noze uhýbat, tím více to potom bude bolet.
Já ale nejsu doktor, takže zajdi za odborníkem a nestyď se zeptat. Lepší pět blbých otázek než rady kamarádek a rady z internetu!
Jako by nestačila komplikovaná operace kolena, chceš ještě jednou na operaci a přidat k tomu něco jiného? Musíš být trpělivá, hlavně opatrná při našlapování. Na zdravou nohu dej botasku, nebo něco pohodlného, na co jsi zvyklá. Při chůzi se ti může stát, zamotá se ti hlava, na zemi bude důlek a ty zavrávoráš. V botasce máš šanci, že karambol vyrovnáš. Na podpatku si můžeš koleno nenávratně poškodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.