Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tetování v cizím jazyku?

Od: grace* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,chtěla bych si nechat vytetovat :" Směju se,aby nikdo neviděl,že jsem smutná"

Nechci to samozřejmě v češtině,myslela jsem si třeba latina,nebo arabština,ale nevím.Co si o tom myslíte? Mě tato věta naprosto vystihuje,to prosím neřešte.Jde mi jen o ten jazyk.Případně,jestli je tu někdo,kdo by to dokázal do nějakého zajímavého jazyka přeložit tuto větu.

Dále se mi ještě líbí "Život zemřelých je uložen v paměti žijících" na to by byla super Latina

A pak ještě "Nechám odejít to,co už je dávno pryč...a najdu to,co mě opět udělá šťasnou" opět problém jazyk a překlad.

Moc moc děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nehoršete se za upřímnost, ale podle mě je tetování doménou nevyhraněných mladistvých, kteří nevědí, co chtějí. Ve Vašem věku je to už směšné. Navíc sama uznáváte, že Vaše kůže, elasticita se mění a časem se změní ještě víc. Co si dáte vytetovat na prsa, budete mít za pár let třeba na břiše.

Navíc si myslím, že lidé si dávají tetovat něco, co vyznávají. čemu věří. A tak nechápu tu latinu a arabštinu? Máte arabské kořeny? Pobývala jste tam? Vládnete arabským jazykem? Co Vás k tomu táhne jiného, než snobismus? Čeština se Vám zdá příliš obyčejná, arabštinu ani latinu neovládáte. Tak proč experimentovat? Budete vypadat jak chodící Dalimilova kronika.

Být Vámi, dala bych si na čelo hezky česky, aby to bylo vidět: KRÁSA POMÍJÍ, BLBOST JE VĚČNÁ. To není můj výmysl, ale citát od Nestroye. A vsaďte se, že by Vás nikdo nepřehlédl.*bzum* Jaga.

dzordz*
hodnocení

2x

Druhý citát jsou Cicerovy Filipiky: "Viva enim mortuorum in memoria vivorum est posita."

Proč že to nemůže být česky? ;)

doplněno 25.11.11 11:53:

Možná jsem to psal už jinde, ale kdybych už o něčem uvažoval, tak jedině něco velmi krátkého, jedno nebo dvě slova, která svým obsahem/tvarem evokují nějaký názor nebo životní myšlenku, u které se dá spolehnout na to, že i za čtyřicet, padesát let bude aktuální a platná. Dva tři znaky kanji, např. "čest", "vděčnost/vážit si", bushidou, "zářící hvězdy" nebo kdoví co. A v latině třeba carpe diem.

pt®
hodnocení

2x

Chcete to např. v latině, aby tomu nikdo nerozuměl. Proč tak dlouhý nápis, tolik pro něj vytrpět a také hodně zaplatit. Co říkáte, třeba vytetovat "švabachem" jen iniciálu kř. jména? Písmo je to pěkné, zajímavé, nebylo by to tetování obrovské, ani drahé. Jen taková elegantní "malbička". Mně osobně se tetování nelíbí, ale je to každého věc. - stařenka

sargo*
hodnocení

1x

Mohu ti garantovat, a klidně se i vsadím o pár měsíčních platů, že za pár let ti budou tyhle nápisy připadat pubertální a budeš hodně ráda, že nejsou česky. Doporučuji henu, snad je pravda, že vydrží okolo pěti let ;)

majsterjoe*

Hena? Tak pet dnu, nebo par tydnu. Pet let tezko.

sargo*

Tak už jsem si početla, že jsem popletla dvě metody. Navíc ta pětiletá zjevně není moc dobrá varianta. Beztak paní níže píše, že je jí 46, takže má v sobě patetické sklony od přírody a ne věkem, takže trvalé bude zcela v pořádku *smich*

banan*

Hennu? :D :D no to si děláte p*del :D

henna určitě pět let nevydrží... nevpichuje se totiž pod kůži ale pouze se na kůži nanáší, opravdu kvalitní henna vydrží cca měsíc až dva.

Pokud máte n mysli tetování na pět let, tak do toho bych určitě nešla. Toto tetování je sice zprvopočátku krásné, ale časem (do těch pěti let) se částečky rozpijí a z obrázku bude jen šedý flek, proto většina, která si toto "pětileté" tetování nechala udělat, stejně potom zvolila tetováž klasickou, aby onen šedočerný flek zakryli. Nikdy nezmizí úplně. Tato forma tattoo je vhodná (odtud také vyšla) pouze pro permanentní make-up, jako jsou např. linky.

des*
hodnocení

0x

Tetování je v principu nevratný proces,který valná většina otetovaných proklela.Je to extrvagance,je i možnost rakoviny kůže.99 ze 100kožních lékařů to nedoporučuje.

banan*

Prosím Vás, co to melete?

Jak vidno, Vaši kůži žádná kérka nezdobí. Z vlastní zkušenosti (i ze zkušenosti známých) mohu v klidu prohlásit, že Váš citát "...valná většina otetovaných proklela..." je absolutní nesmysl!

Extravagance to taky určitě není, nazývám to životním stylem. A že jej lékaři nedoporučují? Bože, tohle je jen výplod Vaší fantazie, a s poklidem můžu říct, že máte tedy fantazii obrovskou.

Btw. tetování není V PRINCIPU nevratný proces, on to nevratný proces je i bez Vašich principů, a záleží na každém, zda ho zvolí či ne. Tazatelka jistě nepotřebuje poučky, pokud odbře vidím, její otázka zněla zcela jinak...*zed*

lidus*
hodnocení

0x

Nebudu řešit, že za pár let budete chtít nápis odstranit, šikovný tater vám nabídne spoustu nápisů v různých jazycích a spoustu obrázků. Zajděte do tetovacího salonu a domluvte se tam.

hroch*
hodnocení

0x

Estoy reyendo para que no se ve que estoy triste. Španělsky. Pokud by sis to chtěla dát, tak dej vědět. Ještě bych to zkontroloval aby tam nebyla nějaká chybka.

grace*
hodnocení

Děkuji velmi. Nemám ještě žádné tetování,půjdu do toho poprvé.Je mi 46 let a vzhledem k tomu,že tělo už není jako ve 20-ti,tak vybírám místečko,kde se kůže moc nemění. Jsem už na to asi stará,ale člověk má v životě udělat něco bláznivého,tak mám docela nejvyšší čas.Moc Vám všem děkuji za názory.Jo,ale na ty roky nevypadám.

banan*

Já to jen schvaluji! :)

moje maminka si taky první tattoo nechala udělat ve čtyřiceti, a už má tři!*palec*

btw. pokud budete mít jakoukoli otázku, obraťte se na mě do vnitřní pošty, ráda Vám poradím, jsem tatér ;))

martinaa*
hodnocení

0x

Ackoli mam tetovani dve, nikdy bych se nenechala tetovat nejaky delsi napis. Neco jineho je malicky morsky konik na kotniku a neco jineho treba cela veta od krku dolu po pateri, jak to ma kamaradka. Zatim to vypada docela dobre, ackoli tlusta gothicka pismena opravdu nejsou muj styl, ale za nejaky ten rok ji napis mozna omrzi, mozna bude po detech vypadat jinak a bude cela zada zakryvat.

Jsem spis pro nejaky ten arabsky znak, nez celou vetu. A nejvic odpudive pusobi tetovani u holek na predlokti a na lytku, co jsem slysela:)

grace*
hodnocení

Děkuji za názor,je fakt,že jsem o předloktí uvažovala,ale ne nápis,jen třeba znak měsíčního znamení

mrnousek*
hodnocení

0x
Co takhle?
dzordz*

Když pomineme to, že to na 99% je špatně a rodilý číňan by smysl nedokázal ani vzdáleně odhadnout, je to moc dlouhé a kvůli dvěma posledním znakům by to muselo být i moc velké. Na ruku nebo nohu se v rozumné velikosti nevejdou víc než tři, tohle by bylo tak přes celá záda.

mrnousek*

Je to z překladače, takže je to dobře, akorát "rodilí číňani" to píšou do sloupců. A nemyslela jsem to celé, ale třeba jenom nějaké znaky.

dzordz*

Právě proto, že to je z překladače, to na 99% je špatně. Zejména pak u jazyků, které nejsou psány latinkou ani azbukou.

Jo, jen několik znaků, to je něco úplně jiného. Něco podobného jsem navrhoval trochu výš, navíc se dá jedno slovo napsat více způsoby, kde volba konkrétních hanji ovlivní "nádech" nebo "pocit", což je také zajímavé. Každopádně to (v případě tetování) ale chce konzultaci s odborníkem.

ivinek*
hodnocení

0x

neznáte google? translate.google.cz/...

Ty googlovské překlady jsou většinou strašně kostrbaté, takže neradím *stop*

majsterjoe*

Nekdy se clovek i pobavi...

translate.google.cz/...

doplněno 26.11.11 13:18:

translate.google.cz/...

dita*
hodnocení

0x

Nemyslím že by tetování v 46 bylo směšné.

Já si pořídila první v 20 a poslední v 35.V jednom máte pravdu,mladí jednají a vymýšlejí kolikrát neuváženě,jen pro " ozdobu a aby byli " in".

Každé tetování by si měl člověk dobře rozmyslet,přece ho bude nosit celý život.

Proti cizojazyčným nápisům nic nemám, sama mám podél páteře čínské znaky (ovšem žádná nudlová polévka),které pro mne maji osobní význam.Je to věc každého a nevím ,proč by si dotyčná nemohla dát kamkoliv nápis třeba v mongolštině.

Důležé je aby ona sama byla spokojená...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]