Nejste přihlášen/a.
Jsem rozvedená a ještě bez práce.Musim platit na děti,ale ú.p.už nic neberu.Chtěla bych dětem něco koupit k vánocům,ale nemám za co.Nechci bejt mezi dlužníky.pomohl by mi někdo vyhrabat se s tohoto průseru,nebo mi někdo poradte?ginka
Je to možná trochu tvrdé, ale odpovím jedním z epigramů Karla Havlíčka Borovského:
V nouzi dá ti radu každý dobrý přítel,
ale málokterý dá ti mouky pytel.
V dnešní době se šmahem řítíme ke dnu, pozoruji to rok od roku - méně fin. prostředků, vyšší ceny za cokoliv. Do toho průseru, jak píšete, jste se dostala zřejmě sama, musíte se z něj sama zase vyhrabat. Už kvůli těm dětem. Teď před Vánoci prodejny hledají /zvláště velké supermarkety/ lidi k pokladnám, na doplňování zboží či na balení zakoupených dárků. Pokud jste z města, jistě něco podobného seženete. A jak už tady psali - co dělat pokojskou či pomocnou kuchařku na horách? Začíná sezóna, o pořádné a čistotné pracovníky je zájem. Ubytování i strava bývá zdarma. Jedna známá paní odešla před lety do důchodu, našla si místo na horách v penzionu a dělala pokojskou, dokud nenašetřila svým dvěma synům na auta. Byli tam s ní velmi spokojeni a také ona na to ráda vzpomíná. Jaga.
Jo, a co udělá s dětmi, jsou-li malé?
Tady se radí žertem: Vezmi rukavice, nádobíčko, masku a udělej banku. Budeš zavřená a slavná, když tě chytěj, obědy zadara, ...kurděj.
Ginko, těžko bez dalších informací se vaše situace posuzuje. Komu platíte na děti? Má je snad v péči otec a vy platíte výživné? Pokud máte děti v péči vy a hradíte jejich výdaje, zkuste požádat otce o mimořádný příspěvek na Vánoce. Dojděte si na sociální odbor a třeba vám poradí, zda ještě nemáte nárok na nějakou dávku či příspěvek. Kolegyně vám doporučila shánět brigádu. Markety a větší obchody v předvánoční době budou jistě brigádníky hledat. Možná i pekárny, rychlá občerstvení a nebo výrobny lahůdek apod. Já jsem třeba jeden rok (i když ekonomka) prodávala s kolegyněmi kapry. Hlavně se nezadlužte - toto předsevzetí opravdu dodržte.
Ještě mne napadla brigáda v hotelu a nebo rekreačce, pokud máte něco poblíž.
nepíšete nic bližšího...jaká je vaše situace,jestli je u vás možnost nějakých brigád,nebo si třeba dejte inzeráty obstarám,nakouím starým lidem,nebo třeba doma žehlení,hlídání dětí...možností je spousta,nebo jestli jste manuálně zručná,tak dárky nejsou jen o penězích...je těžké takto radit,rozhodně je spousta inzerátů,kdy někdo shání pomoc za peníze
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.