Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem bez práce - kde vzít peníze?

Od: gina1* odpovědí: 7 změna:

Jsem rozvedená a ještě bez práce.Musim platit na děti,ale ú.p.už nic neberu.Chtěla bych dětem něco koupit k vánocům,ale nemám za co.Nechci bejt mezi dlužníky.pomohl by mi někdo vyhrabat se s tohoto průseru,nebo mi někdo poradte?ginka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hledejte si brigádu, třeba jen na víkendy. (Tesco, Kaufland, Lidl apod.)

doplněno 21.11.11 09:35:

Hlavu vzhůru, Gino! Vánoce přece nejsou jen o dárcích...;)

hodnocení

3x

Je to možná trochu tvrdé, ale odpovím jedním z epigramů Karla Havlíčka Borovského:

V nouzi dá ti radu každý dobrý přítel,

ale málokterý dá ti mouky pytel.

V dnešní době se šmahem řítíme ke dnu, pozoruji to rok od roku - méně fin. prostředků, vyšší ceny za cokoliv. Do toho průseru, jak píšete, jste se dostala zřejmě sama, musíte se z něj sama zase vyhrabat. Už kvůli těm dětem. Teď před Vánoci prodejny hledají /zvláště velké supermarkety/ lidi k pokladnám, na doplňování zboží či na balení zakoupených dárků. Pokud jste z města, jistě něco podobného seženete. A jak už tady psali - co dělat pokojskou či pomocnou kuchařku na horách? Začíná sezóna, o pořádné a čistotné pracovníky je zájem. Ubytování i strava bývá zdarma. Jedna známá paní odešla před lety do důchodu, našla si místo na horách v penzionu a dělala pokojskou, dokud nenašetřila svým dvěma synům na auta. Byli tam s ní velmi spokojeni a také ona na to ráda vzpomíná. Jaga.

fran

Jo, a co udělá s dětmi, jsou-li malé?

Tady se radí žertem: Vezmi rukavice, nádobíčko, masku a udělej banku. Budeš zavřená a slavná, když tě chytěj, obědy zadara, ...kurděj.

Pro "fran".

Když paní píše, že musí platit na děti,mám za to, že je ve své péči nemá. Takže může vzít cokoli - i třeba tu práci na horské boudě, pokud se nějaká naskytne.

Pokud by o děti pečovala sama, bylo by to s hledáním práce už složitější. Jaga.

neon*
hodnocení

2x

Podle me je nejlepsi darek pro kohokoli vas cas, ktery mu/jim venujete. Misto chozeni do prace jim zkuste venovat ten cas s nima a delejte jim radost i bez penez, proste tim, ze jste. Prijde mi, ze tohle uz dokazem jen vyjimecne a v tom je ta poradna krize.

lidka*
hodnocení

1x

Ginko, těžko bez dalších informací se vaše situace posuzuje. Komu platíte na děti? Má je snad v péči otec a vy platíte výživné? Pokud máte děti v péči vy a hradíte jejich výdaje, zkuste požádat otce o mimořádný příspěvek na Vánoce. Dojděte si na sociální odbor a třeba vám poradí, zda ještě nemáte nárok na nějakou dávku či příspěvek. Kolegyně vám doporučila shánět brigádu. Markety a větší obchody v předvánoční době budou jistě brigádníky hledat. Možná i pekárny, rychlá občerstvení a nebo výrobny lahůdek apod. Já jsem třeba jeden rok (i když ekonomka) prodávala s kolegyněmi kapry. ;) Hlavně se nezadlužte - toto předsevzetí opravdu dodržte. *tuc*

doplněno 21.11.11 13:59:

Ještě mne napadla brigáda v hotelu a nebo rekreačce, pokud máte něco poblíž.

fe
hodnocení

0x

nepíšete nic bližšího...jaká je vaše situace,jestli je u vás možnost nějakých brigád,nebo si třeba dejte inzeráty obstarám,nakouím starým lidem,nebo třeba doma žehlení,hlídání dětí...možností je spousta,nebo jestli jste manuálně zručná,tak dárky nejsou jen o penězích...je těžké takto radit,rozhodně je spousta inzerátů,kdy někdo shání pomoc za peníze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]