Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připevnění papíru v kuchyňské lince

Od: milis® odpovědí: 11 změna:

Jakým způsobem mám v kuchňské lince připevnit voskovaný papír? Dávám ho na dno kvůli čistotě. Izolepa moc nedrží, připíňáky mi nevyhovují. Díky za tipy

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

nějak tuto otázku a následné odpovědi nechápu.

píšete, že prý kvůli čistotě. my na to tedy používáme vodu s trochou saponátu a hadr. pak je to, možná, čisté. všechny papíry, PVC, vixlajvanty (nebo jak tomu říkáte) způsobí jen to, že se všechen bordel a mikroorganismy usazují na vámi vyjmenovaných "zázracích čistoty" a také pod nimi. a tam se asi neuklízí často, že? takže zdvojnásobíte plochu, na které ty mikroorganismy můžou žít a množit se. vlhko pod těmito zázraky jim dělá, navíc, moc dobře... fuj! o chemikáliích, které v těchto plastech jsou nemá cenu se zmiňovat. v neustálém kontaktu s nádobím na které si pak naservírujete večeři. dobrou chuť přeji.

pochopil bych to jako ochranu nábytku. ale s čistotou a hygienou to nemá vůbec nic společného!

pamatuji se, že podobně to před 30 lety dělávala moje babička.

doplněno 21.11.11 21:26:

to hejkal:

použil jste pouze část otázky, která se vám hodila do následného elaborátu. v další části tazatel zmiňoval čistotu.

k tomu jsem odpovídal. nic necitlivého na tom neshledávám...

21.11.11 10:58

*palec**palec**palec*

otázka zněla jasně: Jakým způsobem mám v kuchňské lince připevnit voskovaný papír?
na tuto otázku se tazatelce dostalo více různých odpovědí k věci, má možnost si vybrat, jakým způsobem ten papír tam upevní...teda poradna splnila svůj účel...
co se týká dalších příspěvků, teda lina, PVC a vikslajvantu, jsou jen rozšířením možností nebo sortimentu materiálu, používaného většinou hospodyňkami, podle toho, jaký se které osvědčil... možná, že zkusí i jiný, vzpomínaný...
i ten další příspěvek je v něčem pravdivý, uvádí možnosti množení těch malých potvor...
ale jinak tu odpověď nějak chápu jako spíše vůči tazateli i rádcům trochu necitlivě podanou...

hodnocení

3x

Papír si ustřihnu o trochu širší, než je skříňka. Na obou stranách jej asi 10 cm zahnu, tím se okraje zpevní. Měl by být úplně stejně velký, jako dno skříňky. Pak jej opatrně přežehlím přes hadr - rychle a ne úplně žhavou žehličkou. Musím mít na paměti, že je voskovaný. Papír se teplem vyrovná, nevlní se, a pokud jsem opravdu zvládla dobře tu míru, sedí bez problémů. Připínáky také nikdy nepoužívám.

Do některých víc používaných skříněk jsem si koupila takovou tu gumovou ubrusovinu - vikslajvant. Pokud se ustřihne úplně podle rozměrů skříňky, sedí dobře, je těžší, než ten papír a nevlní se. Navíc jde snadno otřít vlhkým hadrem či dokonce vyprat a zase je to ve skříňkách jako nové.;) Jaga.

hodnocení

3x

PVC je úplně perfektní, používám ho i ve špajzce a v botníkách. Výhodu ĺino má, může se vybrat barva, jaká se hodí k nábytku, lehká údržba a vždy vypadá pěkně.

hodnocení

1x

V Jysku se dá koupit u vikslajvantů průhledná folie 150cm široká, která je silnější než vikslajvant. Bezvadně se udržuje, neroluje se a nevozí se.*palec*

xxxx*
hodnocení

0x

Místo papíru tam dej kus lina, vydrží mnohem déle.

hodnocení

0x
Deti pouzivaly zdravi temer neskodne lepidlo Drago, jehoz zakladem je myslim detska krupice alias nejaka mouka a vajecne bilko tusim... Dalo se to i rozmocit a odlepit po pusobeni mokreho hadriku -polozenim na nekolik hodin a jeste prikryt folii proti odparovani vody z hadriku.

hodnocení

0x

kamarád grafik používá nějaký sprej, kterým stříkne jemně na plochu a na ní mu drží to, co potřebuje... i na svislé ploše... a dá se to zase bez poškození odlepit, a nalepit další věc.. když už to lepí málo, zase přistříkne a je to... dobře se to dá i umýt...

až se probudí, zavolám mu a zkusím zjistit název výrobku... teď nemohu, rozespatý by mi vynadal...*bum*

doplněno 20.11.11 10:12:

už vstal... jedná se o adhezní lepidlo

on konkrétně používá nějaké s názvem Flash Fix, FUJIFILM Sericol UK Ltd firmy.cz/...

u nás třeba katalog.wuerth.cz/...

nebo tvorilci.cz/... tady je i "omáčka"...

on to kupuje v potřebách pro výtvarníky...

jabraka*
hodnocení

0x

Ideální je DC-FIX tapeta.V poslední době jsem u Vietnamců koupil tapetu,která sice na skříňkách drží špatně,ale dovnitř by určitě vyhověla a je docela levná.

JABRAKA

cituska*
hodnocení

0x

Jabrdu.Koupila jsem si ji u vietnamců,naměřila a nalepila do skříně.Lepí parádně a krásně se myje.Jen se musí správně vyměřit a s rozvahou nalepit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]