Nejste přihlášen/a.
Přeji hezké sobotní odpoledne.Chtěla bych se zeptat zkušených perníkářek,jak udělat dírku v perníčku na protažení ztužky,aby tam i po upečení zůstala ...děkuji.
Je to úplně jednoduché, na malé dírečky do perníčku, je špejle, na větší obrácený trychtýr, ten je nejlepší a nejrychlejší.
doplněno 19.11.11 14:21:Dcera, když byla malá, tak pomáhala dělat dírky ustřiženou fixou. Všechno se dá použít co je doma a má malou dírku. Dokonce jsem jednou dělala dírky i jehlicí na pletení, na zdobené cukroví.
doplněno 19.11.11 14:30:Ještě jsem zapomněla, malé perníččky -/ stromečky/ na pověšení na stromeček jsme dělali jehlou s barevnou vánoční nití.
doplněno 19.11.11 15:17:Dírečky tam zůůstanou. Nyní jsou krásné barevné nitě na přivázání na stromeček, to půjde jehlou. Ale, jdnodušší je udělat do syrového těsta dírečku špejlí, jde to pak jednodušeji. To bude nádhera na stromečku ozdobený perníček!
Perníček položím na dřevěné prkénko, dírku udělám proti prkénku krouživým pohybem háčkem (na háčkování). Na provlečený háček zaháknu stužku (nitku) a protáhnu ji dírkou zpět a udělám mašličku - perníček je tak jednou "operací" i navázaný a nachystaný k pověšení. Ách jo - koukám, že už je čas začít pomalu mlít koření a chystat těsto, co? To nám to zase uteklo...
doplněno 19.11.11 19:22:Zapomněla jsem - jedná se samozřejmě o dírku do už upečeného (i nazdobeného) perníčku!
Dáváte do těsta prášek na pečení? Ono by to stačilo i bez něj... těsto nabyde. Ale je fakt, že já dírky dělala víčkem od fixy před pečením. Jednou jsem na jednu dávku zapomněla a taky jsem to řešila silnou jehlou. Po upečení by asi byla nejjednodušší nějaká železná trubička. A nebo zkuste vývrtku, tou by to mohlo jít dobře.
prášek do pečiva nepoužívám.na pověšení jsem zatím nedělala,tak jsem právě chtěla nějakou radu,nebo fígl.Letos bych chtěla ozdobit perníky stromeček.děkuji za rady děvčata.určitě použiji
Již několik let zdobí u rodičů sourozenci stromeček perníčkama a pokaždé jinak barevnýma pentlema jako nejepší se jeví dírky brčkem, stačí ustřihnout jen krátký kousek cca 5 cm a jak se začně ucpávat, tak ho vyměnit. Sourozenci se ale bavili tím, že to z něj po sobě jako z flusačky "stříleli" :D
Jak před upečením udělat trvalou dírku nevím, ale jednou se nám nějak zatáhla a tak jsem po upečení perníčků vzal vrtačku a do každýho udělal dírku a bylo to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.