Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Perníčky - dírka na protažení stužky

Od: kudrnata*

Přeji hezké sobotní odpoledne.Chtěla bych se zeptat zkušených perníkářek,jak udělat dírku v perníčku na protažení ztužky,aby tam i po upečení zůstala ...děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

viky*
hodnocení

2x

Je to úplně jednoduché, na malé dírečky do perníčku, je špejle, na větší obrácený trychtýr, ten je nejlepší a nejrychlejší.

doplněno 19.11.11 14:21:

Dcera, když byla malá, tak pomáhala dělat dírky ustřiženou fixou. Všechno se dá použít co je doma a má malou dírku. Dokonce jsem jednou dělala dírky i jehlicí na pletení, na zdobené cukroví.

doplněno 19.11.11 14:30:

Ještě jsem zapomněla, malé perníččky -/ stromečky/ na pověšení na stromeček jsme dělali jehlou s barevnou vánoční nití.

doplněno 19.11.11 15:17:

Dírečky tam zůůstanou. Nyní jsou krásné barevné nitě na přivázání na stromeček, to půjde jehlou. Ale, jdnodušší je udělat do syrového těsta dírečku špejlí, jde to pak jednodušeji. *slunce* To bude nádhera na stromečku ozdobený perníček!*slunce*

kudrnata*
hodnocení

viky a jak to udělat,aby tam ta dírka zůstala i po upečení...perník nabyde ...

kudrnata*
hodnocení

jo ,vy myslíte dírku až po upečení :)...že jo.

viky*

Jehlou se dělá dírka až po upečení.

hodnocení

2x

Mám doma už léta starý náprstek. Nikomu není dost, je velice maličký, byl asi myšlen na dětskou ručku. A tím se do těsta před upečením báječně dělají ty dírky. Pokud i těsto pečením trochu nabyde, dírka zůstane. Jaga.

limetka*
hodnocení

1x

Perníček položím na dřevěné prkénko, dírku udělám proti prkénku krouživým pohybem háčkem (na háčkování). Na provlečený háček zaháknu stužku (nitku) a protáhnu ji dírkou zpět a udělám mašličku - perníček je tak jednou "operací" i navázaný a nachystaný k pověšení. Ách jo - koukám, že už je čas začít pomalu mlít koření a chystat těsto, co? To nám to zase uteklo...

doplněno 19.11.11 19:22:

Zapomněla jsem - jedná se samozřejmě o dírku do už upečeného (i nazdobeného) perníčku!

hankauk*
hodnocení

0x

Dáváte do těsta prášek na pečení? Ono by to stačilo i bez něj... těsto nabyde. Ale je fakt, že já dírky dělala víčkem od fixy před pečením. Jednou jsem na jednu dávku zapomněla a taky jsem to řešila silnou jehlou. Po upečení by asi byla nejjednodušší nějaká železná trubička. A nebo zkuste vývrtku, tou by to mohlo jít dobře.*slunce*

viky*

Pozor vývrtka může porušit těsto, bude se lámat. Jen můj názor.

lidus*
hodnocení

0x

Maminka má kovová kolečka na linecké a je u toho i maličké, tím dělá dírky do vykrojených tvarů perníku před pečením a ta dírka tam zůstane.

kudrnata*
hodnocení

prášek do pečiva nepoužívám.na pověšení jsem zatím nedělala,tak jsem právě chtěla nějakou radu,nebo fígl.Letos bych chtěla ozdobit perníky stromeček.děkuji za rady děvčata.určitě použiji:)

ann*

Již několik let zdobí u rodičů sourozenci stromeček perníčkama a pokaždé jinak barevnýma pentlema :) jako nejepší se jeví dírky brčkem, stačí ustřihnout jen krátký kousek cca 5 cm a jak se začně ucpávat, tak ho vyměnit. Sourozenci se ale bavili tím, že to z něj po sobě jako z flusačky "stříleli" :D

kudrnata*
hodnocení

ta brčka jsou taky dobrej nápad :) jen ta plná brčka musím vyházet dřív,než někoho napadne "flusat":)uklízet bych to potom nechtěla*zed*

mil®
hodnocení

0x

Jak před upečením udělat trvalou dírku nevím, ale jednou se nám nějak zatáhla a tak jsem po upečení perníčků vzal vrtačku a do každýho udělal dírku a bylo to. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]