Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hořké brambory

Od: zuzika* odpovědí: 4 změna:

Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda je mozne vzit chut hořkosti z brambory, pokud ano, jak ji odstranit...neni prilis silna, ale je citit...dekuji za rada...

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar ildika

Nebyly ty brambory třeba nazelenalé? Hořkou chuť v nich většinou způsobuje solanin (který je poměrně jedovatý). Takové brambory určitě nejezte.

 

buss
hodnocení

1x

Asi byly zelené, nebo špatně skladované. Okrájet i s klíčky, přesolit, fritovat, vyhodit. Nebo odrůda, také máme sladké brambory. Čím hnojené...

 

pecenkav*
hodnocení

0x

Ja osobne nikdy z brambor zadnou horkost necitil, a zvlast po vareni ve vode, protoze ta voda ma byt osolena, jinak se nedaji jist, jsou takove bez chuti.

 

lidka*
hodnocení

0x

Já bych asi spíš zkusila brambory reklamovat. Nevíte z čeho hořkost vznikla a tak bych se asi trochu bála je konzumovat. Vařím spoustu let, ale s hořkými brambory jsem se nikdy nesetkala. Jinak se u brambor na konci sezony vylepšovala chuť přidáním celerové natě (mohl by to být i řapíkatý celer) a nebo dva tři stroužky česneku. Případně je upravit jako šťouchané s osamaženou cibulkou a bylinkovým kořením. Ale já bych se jich spíš zbavila, pokud si nejste jistá, jestli nejsou zdravotně závadné. *tuc*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]