Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co mám dělat, abych byla krásná? Všichni se mi posmívají, že jsem ošklivá. Kluci mě urážejí a už mě to štve. Za pár měsíců jdu na střední a tak bych chtěla vypadat dobře a nebýt furt outsider. Prosím, nevíte, co mám dělat? Děkuju za odpovědi.
říkal jsem to dceři, říkám to vnučce: USMÍVEJ SE! zachmuřená zakaboněná tvář na kráse nepřidává, spíše ubírá...
zkus se na sebe do zrcadla usmát, hned to bude lepší...
směj se na spolužáky, spolužačky, i na cizí, třeba jen tak na chodníku koho potkáš... uvidíš, že ti úsměv vrátí... svět bude veselejší...
a kašli na řeči... závidí ti tvoje jiné dobré vlastnosti...
Ahoj,tak já ti teda poradím!Sakra věř si!Ukaž těm klukům a holkám,že na to máš a nepotřebuješ poslouchat jejich kecy a urážky.Podívej se prostě do zrdcadla a řekni si,že jsi krásná.Starej se o sebe,pečuj o svůj vzhled.Věř mi,za pár měsíců jdu také na střední.Překypuju pozitivním myšlením a s každým vycházím a každý mi říká,že jsem pěkná.Jde jen o to,jak myslíš.Když se necítíš dobře a jsi zalezlá někde v rohu a říkáš,že vypadáš děsně,tak tě tak i ostatní vidí...
Ahoj, posměch není důvod k tomu, aby ses měnila. Pokud jsi sama se sebou spokojená, tak je to nejspíš v pořádku. Pokud spokojená nejsi, můžeš se svěřit do péče odborníkům- kadeřníkovi (změna barvy a střih vlasů) a vizážista ti zase poradí, jak na líčení. Jsi mladá a můžeš si dovolit extravaganci i v oblečení. Nevěřím, že jsi ošklivá, ale vylepšit se to dá vždycky. Držím palce.
Ahoj, myslím si, že jsi hezké děvče. Měla jsem na střední škole kamarádku - baculatá, pihatá, trošku narezlá, nosila brýle. Prostě žádná filmová hvězda. Přesto jsme ji měli všichni rádi, byla to prima kamarádka, nezkazila žádnou legraci, vždy byla ochotná pomoci. Taková dobrá kámoška jsi jistě i Ty. Máš jednu velkou přednost a tou je mládí. Tak proč se sama trápit. Na kluky se vykašli, ti blbí se smějí každému. Třeba mně začali na základce říkat "prskavka". Protože jsem špatně vyslovovala sykavky. Vymyslel to Pepek, který už 2 x propadl. Tak jsem se nad tím zamyslela, řekla jsem si, proč mám nějakému pitomému propadlíkovi být pro legraci a začala jsem chodit k logopedovi. Do půl roku bylo po problému. Chce to jen, abys byla přiměřeně sebevědomá a často se usmívala. A v žádném případě nedávej posměváčkům najevo, že Tě to trápí. To by byla voda na jejich mlýn. Počkej, jednou poznáš někoho, kdo Tě bude vidět jako tu nejhezčí ze všech...
Poslouchám strašně ráda Spiritual kvintet. Poslouchej se mnou: Máš všechny trumfy mládí a ruce čistý máš, jen na Tobě teď záleží, na jakou hru se dáš. Musíš za svou pravdou stát...
Ano, věř si, buď přiměřeně sebevědomá a stůj si za svou pravdou. Držím Ti palce. Jaga.
Já jsem chtěl být vtipný a na to aby na tuto otázku mohl někdo odpovědět je třeba vědět jak vypadáš ale v tom to není, jak už zde zaznělo. Zde je třeba si uvědomit co to vlastně krása je. Každý z nás má úplně odlišné parametry vztahující se k této otázce a proto se nedá odpovídat v tomto stylu. Záleží však na pocitu každého a to je věcí vlastního vnímání,sebevědomí ale i úspěchu apod. Ale i kolektiv je důležitý ke svému poznání a tam je i ten prostor, kde hledat řadu odpovědí.
Odpovim ti strucne a pravdive.Krasa znamena prirozenost.Opravdu to je v tom a v nicem jinem.Musis si verit a umet se svym zevnejskem s postavou pracovat.Podivej se treba na Stellu Zazvorkovou,Halinu Pawlowskou.Ja vim jsou to pro tebe starsi damy,ale umeli od mlada ukazat,nebo podtrhnout jaci jsou.Ne se hlidat,tuhle faldik,velky nos,nebo ze jim nerekl nekdo ze jsou hezci.Musis dat na jevo,ze to,co je tvoje,je vlastne hezke,ukazat,ze se mas rada a pak skutecne si nikdo nedovoli zapochybovat,hlavne budes spokojena ,prirozena a to je ta krasa,nikdo nema sanci zpozorovat co by stalo za kritiku.ja vim ze v 15 je tohle tezsi zvladnout.spis nyni podtrhni svou osobnost ostatni se vyvrbi,
Ahoj,
myslím, že se ti posmívají ne proto, že bys byla ošklivá (nikdo není ošklivý, ale každý jinak krásný), ale proto, že v tobě vidí snadný cíl na posměšky. Zaprvé: ačni si věřit! Jedině tím všem ukážeš, že je ti úplně jedno, co ti říkají a jak tě urážejí! Když na ně nebudeš reagovat (budeš je ignorovat) nebo jim spontánně odpovíš něco, co je dostane, tak máš vyhráno!
Já s tím mám taky problém (ve třídě máme fiflenu a spol) a ty mě neustále shazují a smějou se mi. Já na to jen, že je mi to jedno (jelikož nejsem spontánní, nic rychle neodpovím),...prostě je ignoruju a říkám si, že jsem hezká, chytrá, milá a hodná (myslím, že je to i pravda) :D Mám svoje kámošky a amtěch si vůbec nevšímám.
A tak bys to měla dělat i ty. Najdi si nějaké kamarádky a těch, kteří se ti smějou si prostě nevšímej
Hodně štěstí přeje
Aneta (13 let)
Citi tvoji slabinu,proto si te dobiraji.kazdy clovek je hezky,hlavne,kdyz se tak citi,veri si,pusobi prirozene.Lide maji na tohle barometr,jakciti slabinu,hned se do tebe pusti.SAmozrejme ze existuje prirozene to,ze nekomu se libis vic,ci min,to zalezi na tom jaky typ se komu libi.vzdyt i tobe se musi libit nekdo vice ci mene,ale neznamena to ze by jsi nekoho vnimala jako seredu.Osklivost ja vnimam jako znetvoreni fyzicke a presto muze byt zaroven necim krasny.Premyslej kde by jsi nabrala sebevedomi,muzes chodit i na terapie,pokud nezvladnes toto sama,ale hlavne to nenech zajit daleko.vsimni si ,ze lide,ktri ta neznaji,tak se budou bavit normalne,nez zjisti,ze si neveris v tomto ohledu.poslouchej,proste ze jsi oskliva,je blbost .
Nevím, co vaše "outsiderovství" znamená? Nevím, jestli se jako outsider cítíte vy sama, nebo vás za něho považují druzí jen proto, že se tak cítíte vy. V každé skupině dětí, lidí, se vyskytuje tzv. "nabarvené ptáče", kluk nebo holka, kteří jsou trošku jiní než ostatní, ti to vycítí a hned mají svou "obět".
Ze své dlouholeté zkušenosti, kdy se pracovně zabývám poradenstvím vím, že otázka "nabarveného ptáčete" nespočívá v jeho vzhledu, ale v postoji k životu, k sobě, ke svému okolí. Uvedu vám příklad : například chlapec s velkou nadváhou - může být terčem posměchu, protože je tlustý, ale může být také nejoblíbenějším klukem ve třídě, protože je vtipný (ne šašek) a jeho kamarádi se na něho mohou spolehnout. Nebo dívka s uhrovitou pletí, což je nakonec problém spousty náctiletých - pokud bude ze svého akné frustrovaná, bude na sebe nanášet spousty kosmetiky, drábat si tvář do krve a bude chodit se sklopenou hlavou, nejspíš si jí nejaký syčák vyhlédne jako terč posměchu. Když ale bude dělat "jako že nic", nikdo si toho ani nevšimne.
Nebo třeba statusové znaky - značkové oblečení, drahý mobil a podobné věci. Všichni víme, že v kolektivech na takových věcech záleží, ale pak není problém nakupovat v second-handech a oblékat se jako filmová hvězda, nebo koupit třeba mobil v zastavárně, značkový a kvalitní, jen třeba rok starý.
Pokud chtete vypadat dobře, především si začněte vážit sama sebe a mít sama sebe ráda.
Máte někoho, komu důvěřujete? Promluvte si s ním osobně.
Přeju vám štěstí a držím palce.
Hodně vyřeší už ta změna školy - noví spolužáci těžko přeberou dětinské narážky ze základky.
Jestli je to pořád baví, něčím ve svém chování je provokuješ - reaguješ na to způsobem, který je povzbuzuje. Zkus to změnit, ať je to cokoli
Ale hlavně: s tváří a podobně člověk mnoho neudělá, ať už je tvá ošklivost skutečná nebo domnělá. Ale chodit vzpříma a hezky se pohybovat, to dělá strašně moc a lze to ovlivnit. Na tom určitě zapracuj, chodit rovně se lze naučit sám (náš trenér vždycky říkal, ať si představíme na hlavě škopek a mezi půlkama že musíme udržet tužku ), pohyb určitě povzbudí nějaký sport nebo tanec, podle možností a zálib.
Nejdříve jsem ti chtěla hned odpovědět, ale pak jsem si přečetla, co ti píšou ostatní. Já bych ti bývala napsala, ať se usmíváš, narovnáš se, máš čisté vlasy, jsi přátelská, otevřená. Ale to všechno ti už všichni napsali.Tak ještě ti dám jednu radu, která se zdá být nesmyslná, ale můžu ti říct, že funguje. Úžasně ti zvedne sebevědomí, když si pořídíš krásné spodní prádlo. Nikdo ho neuvidí, ale ty budeš vědět, že máš na sobě něco úžasného. A to ti samo narovná ramena a vytočí rty do úsměvu.
A nechtěj být úžasně krásná. Muži se krásných žen kapku bojí a troufnou si na ně jen tehdy, když používají majetek jako opěrnou hůl.
No, tak já Ti něco řeknu. Ráda bych pomohla, ale copak já vím, jestli jsi opravdu ošklivá? Dodej foto, pak se uvidí jestli je Tvá otázka namístě. Podle jakých kritérií soudíš, že jsi ošklivá? A nejsi ten outsider právě proto, že se vymykáš té obyčejné laciné "kráse"? A co když jsi právě Ty ta vyvolená, která patří do rodu "ošklivých kačátek", ze kterých se posléze labutě stanou!
Ahoj..zkus si dát třeba jiný střih vlasůa míchej každý den jiný účes..Zkus aji odvážnější trička,pusch-apku..a hodně se přemalovávej..a ezapomen když holky ti něco budou říkat tak se na ně vykašli,protože závidí..Ps.: je mi sice jenom 11..ale mám s tím zkušenosti... HODNĚ ŠTĚSTÍ...
To je rada za všechny prachy. Z jedenáctileté holčičky, která na sebe patlá centimetr make-upu by si ostatní děcka dělala srandu dvojnásob. Alespoň u nás to tak bylo. Z nějakého posmívání se ostatním jsem snad vyrostl, ale ani dneska bych nepovažoval zmalovanou slečnu za "krásnou".
Nezlob se, ale takhle se mi zmalovat jedenactileta dcera a mit na sobe push-upku, tak dostane par facek a leti do koupelny to ze sebe velice rychle smyt a prevlect se. Divis se, ze se najednou vyrojilo tolik pedofilu a prepadeni deti? Je to prave proto, ze si deti jako ty vezmou minisukynku, takhle se zmaluji a do toho poradny vystrih.
Zmalovane jedenactilete dite neni za a) nic pekneho, naopak, a za b) se docela divim, ze ti to rodice dovoli.
Hruza!
Teda jestli ty máš zkušenosti, tak já jsem už děda nad hrobem. Víš, jak budeš vypadat třeba ve 20 ti, když si potom na sebe nenapatláš tunu make-upu? Neřeknu nějaký jiný učes, nějak jinak se obléknout, ale ničit si plet nějakým sajrajtem, na to máš času dost, až ti bude třeba 30-40 let, kdy tu plet už některé ženské nemají tak pěknou. A ten kdo se ti směje, většinou má sám nějaký mindrák a ventiluje si to na tobě. Vykašli se na hlupáky, snaž se být jinak upravená. Přirozená krása holek je to nejlepší a nejlevnější a když ti pak kluk dá náhodou pusu, tak cítí jak voníš přirozeně a né nějakou chemickou sr-ačkou.
Tuhle fotografii jsem už jednou viděla, ale v úplně jiném kontextu. Píšeš, že Ti je jedenáct let, to máš být Ty na té fotce? Jedenáctiletá dívenka, která jde do šesté třídy? Nevím, čí je to fotografie, ale není to zmalované děvče, jak jsem si přečetla nějaký příspěvek. Ta dívka je moc hezká, určitě starší a navíc v tom má "prsty" docela dobrý fotograf. Takže je nejasné, kam tím Sabinav míříš. Mluvit v jedenácti letech o "pušapce", je směšné, "míchat" účesy každý den rovněž, a to i v dospělejším věku, máš přece určitý střih vlasů, a ty přes noc nevyrostou, ani nezmění barvu, takže "konina", takže nevím, jak jsi vlastně chtěla tazatelce svou odpovědí pomoci...Že by šlo jenom o další zveřejnění té fotografie?
Mladá slečno, život máš teprve před sebou a krásu máš přirozenou nenech si namluvit od hloupých lidí nic jinýho. Časem ji ještě podtrhneš různýmifíglemi. Věř si a obdivuj sama sebe, musíš se líbit sobě, pak se budeš líbit i ostatním, věř mně, vím o čem píšu. Hlavu nahoru a žádné chmury, není k tomu důvod.
Sonya
Já vím, že to tady bylo napsané už mockrát. Není už co bych ti řekla. Ale měla jsem stejný pocit - cca rok zpátky, a vím, že člověku je toto potřeba říct hodněkrát, než si to uvědomí pořádně. A taky vím, že nevšímat si spolužáků je těžké. I když si přineseš knížku, mp3, cokoliv, stejně tě budou celou přestávku otravovat, a v hodinách je to taky moc nepřejde. ALE - stačí se ušklíbnout a odejít kousek dál, oni sice budou mít stejně další kecy, ale když uvidí, že tě to nezajímá, přestanou - to je jako s otravným bráchou - rýpe do mě, a když si dál čtu bez jakéhokoli náznaku, přestane. Takže asi tak.
Každý je krásný jinak.
PROČ BYCHOM SE MĚLI MĚNIT, KDYŽ JSME NA SVĚT PŘIŠLI TAKTO? Prostě někdo je hezčí, a jiný ne - já taky patřím k té druhé skupině, a co. Vždycky když jsem nemocná, přijde mi min. 1 sms, jak jim(spolužačkám) chybí můj smích, a to je na nemoc nejlepší lék. TOBĚ SE TO TAKY STANE.
D.
Jsou lidé, kteří opravdu nemají pohlednou tvář, Ale i ta se dá trochu zkrášlit. Jsi mladá, a věř si. Trochu relaxace, dobrá výživa, hodně ovoce a zeleniny, správný postoj k životu, a myslet pozitivně, něco málo šminek, udělat si čas na sebe, a hlavně mít v hlavě rozum. Pak Ti již nikdo nebude říkat, že jsi ošklivá, protože tohle všechno co Ti radím, Ti zvedne velmi sebevědomí. A to je cítit na dálku, věř. Radí Ti paní již ve věku Tvé prababičky. Měj se.
mindrák ze svého vzhledu prý měla zamlada i Marylin Monroe. Já jsem ho měl taky, byl jsem strašně hubenej a kosti ze mě lezly na všechny strany. Dnes si říkám, kéž by ze mě lezla aspoň jedna kost, protože mám 125 kilo. Takže jestli ti můžu radit, zkus to pustit z hlavy. Člověk má mindráky, sám si je pěstuje, potom se nemá rád, nesnáší sám sebe a jeho okolí to samozřejmě pozná.
Ano, opravdu si musíš věřit. My máme ve třídě jednu holku, která neni hezká, ale protože si věří, je sympatická a milá, tak ji mají všichni rádi. ...Ale i kdyby ti to nepomohlo tak te mohu snad trochu utesit a to tim že když přejdes na třední tak tam se ti nikdo smát nebude, jsou tam starsí lidi a už se kadýmu nesmějí. ...Ale jestli ti ani tohlo nepomohlo a nepotesilo tak zkus ruzne stranky kde najdes dobrý triky a rady třeba www.krasna.cz , nebo proženy ,... ale taky dost udělá styl oblékání a líčení. Jestli nevíš jakse líčit všechno najdes na netu a oblečení (chápu že treba nemáš na triko kdy jedno stojí 6 stovek), které je krásné a pměrně levné. a tohle je hezká stránkaa pro holky, kde je spooousta rad a vyzkousených výrobků přímo autorkou článků http://proslecny.cz/ .
Nevim na kolik si to uvedeomujes,ale lide k tobe budou prisupovat tak,podle toho ,co ze sebe vyzaruzujes,jak na ne pusobis.Asi si to neuvedomujes,ale tve púocity mas napsane na cele.Zacni byt prijemnejsi,starej se spis o okoli,jak komu je a nebud prilis zahledena,do sveho problemu.uvidios jak se vse zmeni,i zkrasnis.
Ahoj, mrzí mě, že to máš ve třídě těšké. Dnešní mladí umějí být velmi krutí. Zkus se tím netrápit a říkej si, že jsou to hlupáci. A skutečně. Inteligentní lidé by se ti takto neposmívali. Důležité je nenechat si zničit sebbevědomí. Sebevědomí je to hlavní.
Pokud chceš doopravdy něco udělat se svým vzhledem, buď připravená na to, že tihle lidé se ti nepřestanou ze dne na den smát. Pokud máš nějaké kamarádky, zkus si nechat poradit od nich, co by ti třeba lépe slušelo. Je pravda, že je dnes asi všeobecně vyžadováno, aby si dívky v tvém věku holily nohy a podpaží. Podívej se také na svůj obličej. Jsem si jistá, že nejsi ošklivá, ale možná se na něm dá něco maličko vylepšit. To dělají i ty největší krásky. Možná vytrháním lehce upravit tvar obočí, zabojovat s pupínky?
Prostě na vzhledu je potřeba pracovat, ale stejně je vždy nejdůležitější, jaký je člověk uvnitř.
Ja teda nejsem zadnej recnik a na rady jsem uplne nemehlo, ale taky skusim neco dodat. Je spousta kluku, kterym na vzhledu nezalezi. Zalezi jim treba na tom jak se stou holkou citi. Ja mam treba spoustu osklivich kamaradek a jsou me nejlepsi , se kterymi se bavim uplne se vsim, scim bych si s peknou holkou nepokecal. Navic bych byl nervozni
Tim chci rict ze se klukum nemusis zalibit vzhledove ale dusevne. Nemusis met strach z toho ze des na stredni a nebudes se libit. Skus se na lidi usmivat, bavit se snima. Porad jim treba i s nejakym ucivem, to je jedno a uvidis jak si te oblibi
Pred par lety sel muj kamarad na Gympl a poznal tam jednu spoluzacku, ktera byla oskliva a pritele. Kdyz me vypravel o svojich prvnich dnech na Gymplu, tak se o ni vzdy zminil a smali sme se ji obadva. A co se stalo pak? Po par mesicich byli nejlepsi kamaradi. Sedeli spolu v posledni lavici a byli jedni z tech co vetride radi vyrusujii Dokonce byla ze tridy jedna znejoblibenejsich. Kdyz udelali maturitu, tak me kamarad pozval na jejich oslavu, tam me sni seznamil a paradne sme si pokecali. Dokonce se sni od te doby stykam
Dalsi vec je, ze kdyz se podivam na fotky jak vypadala drive, tak ted je k nepoznani. Zhubla a ma ted krasny uces, takze si musis uvedomit ze lidi se meni a ty taky. Hodne lidi ti tu doporucilo si zmenit uces tak to skus
Omlouvam ze chyby a preklepy v textu a snad ti tohle k necem pomuze, protoze jak uz jsem rikal, nejsem zadny recnik
Není na světě člověk ten,který by se zalíbil lidem všem.To už dávno řekl J.A.Komenský.
Píšeš že jdeš na střední tak to ti je kolem 15 let. Co blázníš?Vždyt si ještě kuřátko,káčátko a z toho vyroste krásná labut,jen si na sebe nepatlej ty hnusy co jsou ted v módě.nesnaž se vypadat jak nějaký tvůj vzor,bud sama sebou,to se cení,ne kopie. Můžu ti říct že z těch "ošklivých" holek co chodili se mnou na základku jsou dnes nádherné ženy za kterýma se vždycky otočím.A z těch rádoby princezen,obyčejné tuctové buchty.
Já jsem byl v mládí kulatý,ušatý.středem posměchu a čím víc mě to štvalo,tím víc se do mě naváželi.Dnes se tomu už směju.
Musíš si jen věřit,vše je ve tvé hlavě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.