Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na odpalované těsto - vždy spadne

Od: rujet® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den!

Mám problém s odpalovaným těstem a proto prosím o radu.

Dodržuji všechny rady při výrobě těsta,Dávám do trouby předehřáté na 200-220 stupňů.

Větrníky krásně vyběhnou ,teplotu snížím,peču do zrůžovění.A v tomto momentě ještě než je stačím z trouby vytáhnout,tak spadnou a stanou se z nich placky.Kde dělám chybu? Prosím,poraďte.

Děkuji,rujet

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

tigrine*
hodnocení

3x

Dobrý den,

poradím jednoduše - u odpalovaného těsta se NESMÍ NIKDY otvírat trouba - to je důvod proč spadnou.Tak příště vydržet , nebýt Kelišová, a neotvírat :) Držím pěsti :) Eva

 

hodnocení

0x

Tak bude chyba někde při výrobě toho těsta. Normálně by nic spadnout nemělo. Ale 200 - 220 stupňů se mi zdá moc. Vím, že záleží na troubě, ale já je strkám na 180 stupňů. Mám horkovzdušnou troubu.

 

dericcaster*
hodnocení

0x

Jak píše Suzymon, je možné, že těsto není uplně OK. Zkuste sem napsat recept a postup. Větrníky normální velikosti by se měli péci okolo 25-30 minut. Osobně peču při cca 190-200°C na horkovzduch. Ale teplotu je potřeba vypozorovat, neb jak opět píše Suzymon, každá trouba je jiná. Pokud budou málo nebo prudce upečené, tak také spadnou, ale až po vytažení z trouby. Odpalované těsto bývá také citlivé na tepelné šoky, takže do trouby koukat opatrně a spíš až ke konci...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]