Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tuňáková pomazánka - jaká je dobrá?

Od: janulka* odpovědí: 5 změna:

Zdravím chěla jsem se zeptat, koupila jsem si tuňákovou bagetu a ta pomazánka byla naprosto vynikající nikdy před tím jsem tuňáka nejedla...Teď jsme byli v globuse chtěla jsem nějakého koupit, ale bylo tam strašně moc druhů, krom toho že je to i docela drahá záležitost za malou krabičku...Ale to nevadí, nevěděla jsem jakého mám koupit byli tam i s různými příchutěmi jako se zeleninou apod. na druhou stranu pochybuji že by do bagety dávali něco extra...tak jestli by někdo poradil, který je nejlepší, popřípadě i recept na tu pomazánku.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ann*
hodnocení

1x

Tuňák je bohužel ryby, kterou brzo lidé zcela vyhubí, tedy já osobně bych její zánik pojídáním nepodporovala, ale když chcete ... postup je v podstatě stejný jako u klasické rybičkové pomazánky třeba ze sardinek! Tedy tuňák bez zeleniny, třeba ve vlastní šťávě a nebo v oleji, ale tekutinu slít bokem a nejprve umýchat jen rybu a pak kdyžtak slitou tekutinou pomazánku "zředit" pomazánka se dělá buď z taveného sýra, másla, někdo dává i tvaroh a nebo mě nejvíce chutná z pomazánkového másla a klidně s příchutí křenu. Otec i na obměnu přidává do rybičkové pomazánky malý protlak :) mňam. Na a dle chuti osolit, opepřit a někdo dává i na drobounko cibuli

medwed*

pojidanim osobne nechces podporovat ale jak ti chutna to je teda paradox...

my osobne kupujeme Rio Mare je to nejlepsi tunak a samozrejme v oleji je jeste lepsi a bohate staci aby se neprebyjela chut protoze pomazankovy maslo je uplna katastrofa pro tohle, proste tunak rozmackat s maslem ale opravdu s maslem ne s nejakym margarinem a pak dat jen sul a treba bazalku nebo i ten cesnek ale vse cerstve zadny suseny umelotiny a pak je to lahudka.

Ovsem v te bagete byl urcite nejaky zbytkovy tunak z jatek a hodne levnejsi prisady coz nevadi pokud se to dobre nakombinuje jde jen o to aby vse bylo cerstve nezkazene a pak to vubec nevadi...

hodnocení

0x

Pro vaši představu si můžete koupit Tuňákovou pomazánku v Globusu, stačí jen na ochutnání, je to mňamka.

lidus*
hodnocení

0x

Zdravím. Cibule na drobno, 2 sterilované okurky nastrouhat na jemno, 2 vařená na tvrdo vejce na drobno nasekat, osminka másla a celý tuňák (já dávám Giana kousky v oleji) ale stačí i drcený v oleji. Hotovo. Další verze je přidat dvě lžíce majonézy eventuelně i lžičku hořčice Amora.

sarrien*
hodnocení

0x

Výborná je tahle:

Suroviny:

150 g taveného sýra

90 g sýru Gouda

1 lžíce majonézy

70 g másla

2 lžičky kaparů

½ cibule

½ červené papriky

mletý pepř

Máslo necháme změknout. Cibuli oloupeme, papriku umyjeme, kapary necháme okapat a vše nakrájíme najemno.

Do misky dáme tavený sýr, majonézu a změklé máslo. Opepříme a utřeme dohladka.

Tvrdý sýr nastrouháme najemno a všechny suroviny dobře promícháme.

Podáváme na jednohubkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]