Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Chtěla bych si pořídit odštavnovač. Jenže nevím jaký. Chci aby se dalo odštavnovat veškeré ovoce. Máte nějaké zkušenosti? Potřebuji se vejít do 2000.
Zkušenost mám negativní, krám za 3000 se využíval pouze jednu sezónu asi 2 měsíce,další rok si ho vzala s nadšením dcera ale opět na 2 měsíce, přestalo nás bavit bavit po každém odšťavňování rozebrat a umýt. Je to v krabici na chalupě a sedá na to prach, jo a taky mám kávovar co zkončil stejně.
Odšťavňovač do 2000 Kč nebude kvalitní, to mi věřte. Budete mít hodně mokrého odpadu, toť moje zkušenost. Já mám odšťavňovač od fy Eta, byl trošku dražší, ale jsem s ním spokojena. Takže víte-li s naprostou jistotou, že budete odťavňovat jak o dušu vše, na co narazíte, tak raději investujte peníze do nákupu opravdu kvalitního přístroje. Jinak jsou to vyhozené peníze...
Pokoušela jsem se najít ten náš, protože byl dobrý a využívali jsme velmi, než odešel do věčných lovišť, ale co to bylo za značku už nevím. Jen jak už zaznělo výše - určitě jako jedno z hlavních kritérií vzít, jestli se dobře udržuje. Za tuhle cenu to sice moc zázrak nebude, ale třeba se najde... určitě bych zkusila aukro, tohle je přesně věc, že lidi zkusí a pak zjistí, že ho nevyužijí, takže minimálně užívaný za podstatně lepší cenu
patřím k těm, kterým doma ten krám překáží a už ho nepoužívají... euforie z toho, co všechno "to" dokáže zpracovat na šťávu nebo něco polotekutého, byla rychle vystřídána problémy při provozu, teda hlučnost, potřeba menších kousků, rozstřikování kolem, likvidace zbytků, umývání, sušení a skládání a ukládání do skřínky... teda plno "práce" okolo
nejlepší odšťavovač je lidský trávící organizmus...třeba odhryznutí z jablka je krásný, tichý a charakteristický zvuk... pohyb dásní není náročný na elektrickou energii... odšťavovat jakékoliv ovoce "per huba" nebo "per os" můžete kdekoliv, v bytě, nebo venku, nejlépe se odšťavuje na sousedovic zahradě... slinu nebo přebytek šťávy okolo úst odstraníte ubrouskem nebo rukávem či hřbetem ruky, ústní odšťavovač umyjete i olíznutím jazykem... nosíte ho stále ssebou, vždy je připraven k použití... i zbytky odstraníte zcela jednoduše, stačí sednout do charakteristické polohy a zatlačit...
a v neposlední řadě to, co přes strojní odšťavovač neprojde a hodíte to do koše, to může Vašemu organizmu chybět v podobě vlákniny a dalších balastních látek, které pročistí střeva a pod...
nechte ty dva tisíce na jiný vánoční dárek...
Hejkal mi vzal slova přímo z úst. Chtěl jsem se stručně zamyslet nad tím k čemu vlastně odšťavňovač slouží.Dovedu si představit že bych ho používal kdybych vyráběl šťávy "na kšeft".Ale oďšťavňováním příjdte nejen o peníze ale i o to nejcennější ze zeleniny i ovoce.Tedy o vlákninu, pektiny, atd. Ty působí preventivně proti rakovině nejen tlustého střeva, ale i preventivně proti cévním chorobám,vysokému cholesterolu, arterioskleroze,infarktu, atd. A musíte řešit jak šťávu konzervovat.Často to vyžaduje alespoň krátkodobé zahřátí.Některé vitamíny jsou citlivé již na styk se vzduchem.Krájení před odšťavňováním to jen zvyšuje.Pasáž rozkousaného ovoce nebo zeleniny zažívacím traktem je pomalejší s dlouhodobějším vzájemným kontaktem a tudíž i využitelností.A ta regulace stolice sama o sobě je k nezaplacení.To ocení nejméně polovina z nás.A vůbec, dovedete si představit jak, utrhnete ze stromu nádherné červené jablko a pak je zcela barbarsky hodíte do odšťavňovače a tu krásnou červenou slupku pod níž je nejvíc vitamínů pak hodíte do koše?
Většina z nás všech má doma skříňku, které já říkám čurbesník. Jsou tam přístroje, které stály spoustu peněz a které jsme ze začátku všichni milovali a používali. Pár elektrických udělátek, kterých jsme se strašně rychle nabažili a při umývání a ukládání nám pily krev. Odšťavňovač do této kategorie také patří. Dáte peníze za klunkr, za spoustu ovoce, ze kterého budete mít pár kapek šťávy, vybryndáte na umytí spoustu jaru a vody. A nakonec zjistíte, že vlákninu, balast, který potřebují střeva ke správné práci, vyhodila a za za 20 kč máte deci šťávy.Odšťavňovač vede tabulku nepotřebných a naprosto zbytečných el. přístrojů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.