Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti se zavařováním dýně hokaido? Budu ji zavařovat poprvé, tak ještě něž se do toho pustím, bodla by rada. Chci ji zavařit pokud možno úplně čistou, maximálně s nějakým kořením, tak aby se pak dala použít jako podklad pro různé kuchtění
... Vím, že je to skoro hřích ji zavařovat, ale je jí prostě moc a nejsou podmínky na uskladnění...
Ahojky Schine. Není to hřích jenom skoro, ale doslova a do písmene. Tato dýně vydrží neporušená a jako právě utržená až do jara. Pokus se pro ni najít nějaké místo. I já je pěstuji a nemohu si je vynachválit. Jím ji skoro denně, buďto v polévce, nebo pečenou, nebo restovanou s masem, nebo se sýrem, a tak dále. Neznám lepší dýni. Ještě se jí může rovnat muškátová, ale ta má tendenci se kazit a musí se loupat, tato ne, jí se i se slupkou, nesmírný zdroj vitamínů. Zavařit ji asi můžeš jako každou jinou dýni, ale nevím co z toho pak bude. Asi bude rozměklá, nevím. A když k ní přidáš koření, bude tím pak cítit. Když máš zahradu, tak máš určitě i sklep, narovnej ji do pyramidy a zakrej pytlem. Já bych si od Tebe hned vzala, mně se zásoba tenčí, nemohu se jí nabažit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.