Nejste přihlášen/a.
Zdravám, chtěla bych se zeptat jakou omáčku, i s masem, prostě cokoli udělat k bramborovým kroketám? Nevím co by se k nim mohlo hodit a to je mám moc ráda...Dělám rychloptáčky, ale to spíš asi ne k tomuhle že? Tak nějaký jiný nápad? Děkuji
Nevím co jsou rychloptáčky. Ale já bych zkusila udělat z kuřecího masa závitky - prostě něco na způsob ptáčků s náplní šunka nebo párek, třeba i špalíček řapíkatého celeru a do pórku zabalila špalíček sýra. Zprudka bych to opekla na másle, potom podlila a a v tom výpeku je ještě podusila. Závitky budou uvnitř okořeněné podle chuti a tak i ta šťávička by mohla být skvělá.
Samozřejmě závitky mohou být i z vepřového masa - z kuřecího by to bylo rychlejší.
Rychloptáčky ke kroketám? Proč ne?
Jestli máte doma tmavou jíšku v granulích, tak by šla třeba zeleninová... Já takhle občas povařím třeba mrkev a růžičkovou kapustu doměkka. Pak to rozmačkám mačkátkem na brambory, přihodím kousek zeleninového bujonu, zaliju horkou vodou. Pak tam prdnu trošku těch granulí, aby to zhoustlo a máte takovou rychlou omáčku. Nebo můžete zkusit udělat bešamel a nastrouhat do něj trochu tvrdého sýra nebo rozvařit taveňák. Pak přihoďte trošku muškátového oříšku a pepře a je to. Můžete tam de facto dát jakékoliv koření - kari, petrželovou nať, pažitku... atp.
U nás ke kroketám, když už omáčka, tak jedině ta tatarská. K tomu karbanátek nebo jen opečený páreček či točeňák.
Přesně jako kapka. U nás také neděláme ke kroketám omáčky. Vnoučata je sice milují, ale: se smaženým sýrem, s rybou, či rybími prsty, s přírodním plátkem, grilovaným kuřetem, nebo s ražniči. K tomu tatarka nebo kečup. A ten špenát, jak už tady psali, také není vůbec špatný nápad! Jaga.
Nebo zkuste udělat kuřecí prsa s některým pytlíčkem od Maggi. Je to výborně ochucené. Třeba se 4 druhy sýrů, s pórkem a jiné. K tomu by krokety šly a bylo by to moc dobré.
Ale krokety jsou smažené, takže teplá omáčka by se k nim nehodila, bude ihned po "půvabu". Nejlepší bude udělat omáčku studenou, na bázi majonézy, jak už tady kdosi radil, třeba ta česká tatarka a k tomu maso, ale upravené zvláště. Třeba pečené kuře. Taky nevím co jsou rychloptáčky. To je z hovězího?
Kdo je zavilý jedlík kroket, může si je pro změnu udělati nasladko. Osmažené ještě horké obalit v moučkovém cukru, může se přidat i trošku mleté skořice. A nebo si je polít dobrým jogurtem. Fantazii se prostě meze nekladou. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.